Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Siden Golfen må leveres tilbake i slutten av mai, så må det en ny bil i hus, og sjelden har jeg vært mer usikker på hva jeg vil og ønsker. Det som er mest sikkert, er at jeg ønsker meg en stasjonsvogn eller en bil med tilsvarende praktisk lasteevne.

Det jeg derimot ikke aner er budsjett og om jeg skal gå for nytt eller brukt. Siden trolig både kona og jeg vil ta kollektivt til jobb fremover, selv hvis vi også velger å flytte (hvilket vi planlegger innen et år eller to) så blir det fort relativt lite kjøring fremover. Trolig maks 15.000 i året, og kanskje under 10.000km også. Da for min del føler jeg behovet for ny bil blir mindre, og dermed også "fryktet" for noe skal slites i stykker. Ønsker ikke diesel, men siden det blir lite kjøring i hverdager og bor ikke for langt unna Ring3, vil jeg ikke bli rammet av et forbud da jeg kan leve med å kjøre 1km "ulovlig". Men med mindre jeg kan gjøre et kupp på diesel så ønsker jeg jo ikke det.

Ideelt sett, sånn bortsett fra jeg ønsker meg en ny BMW 5-serie (G31), så er Passet GTE en bil som tiltaler meg veldig, men her koster jo brukte nesten like mye som ny, og jeg er også usikker på om jeg gidder brukte 450.000 på bil akkurat nå, enten jeg kjøper eller leaser. Så vurderer da sterkt heller kjøpe noe en del billigere og noen år eldre brukt og heller ha det i et par år.

1
38 svar

38 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Someone

Sånn, da ble Bilkjøp 2.0 utsatt på ubestemt tid (tipper 1-2år) og bilkjøp 1.1 fikset idag. Kontrakt ble underskrevet i ettermiddag og la nettopp innbetalingen i nettbanken.

Om ikke annet sitter jeg nå med en nedbetalt bil, jeg tross alt er fornøyd med

2

rosmebraad

Bra, gratulerer, håper det går strøkent!

Jeg er langt fra så 'på plass' mentalt med 'samme' bil: Nykkene går fra alt til å beholde den en stund til å bytte den inn mot en ny drill-Yaris til å høre om noen blir med på å spleise på en ny 5-serie med motor. Gøy!!

1

Ribba

Ideelt sett, sånn bortsett fra jeg ønsker meg en ny BMW 5-serie (G31), så er Passet GTE en bil som tiltaler meg veldig, men her koster jo brukte nesten like mye som ny, og jeg er også usikker på om jeg gidder brukte 450.000 på bil akkurat nå,

Har ikke ungene blitt gamle nok til at du har lært dem å snike på trikken enda? Eller må du ha en runde til med bil før dere kan dumpe bilen for godt :-)

2

Burkar

Noen rimeligere alternativer:

Focus

Octavia

V70

2

Someone

V70

Akkurat den V70 så jeg på finn.no her om dagen og er definivt aktuell. Eneste er at jeg trenger bil om 4 måneder, og ikke nå, men dukker tilsvarende opp da så vil den havne på shortlista. Hvis jeg skal ha brukt til det budsjettet ;)

1

Someone

Ligger veldig an til at Bilkjøp 2.0 blir avlyst, og vi istedet ender opp med Bilkjøp 1.1, men har 1,5 måned før jeg må si i fra om jeg vil kjøpe ut bilen

1

Gamleboyen

Hvis du ikke driver med mye langkjøring er jo et hett tips å sky diesel som pesten uansett hvor du bor.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...