Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Leser en del på div grupper og forum at det er mange som koder sine biler for å enten fjerne, forandre eller legge til funksjoner fra pc eller mobil/app med egnet programvare.

Men hvordan stiller dette seg med tanke på biler som har nybilgaranti?

Tenker da på om det legges igjen "spor" som "avslører" at en har vært inne å gjort noe med noe i programvaren til bilen. Det er noe jeg kunne tenkt å å forandre litt på min bil også, men det er ikke noe jeg i det hele tatt vil gjøre om det er en liten mulighet for at nybilgarantien blir borte. Jeg har spurt på merkeverkstedet om de kan gjøre det for meg (mot betaling selvfølgelig), men det ville/kunne de ikke gjøre.

Så er det noen som har kunnskaper og vet hva som faktisk skjer med nybilgarantien om en gjør noen små forandringer/justeringer med noen av funksjonene på bilen?

Det er ikke store ting det er snakk om, men det spiller egentlig ikke noen rolle, det som er spørsmålet er om det går utover nybilgarantien eller ikke?

1
30 svar

30 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

hillebillys

Men hvordan stiller dette seg med tanke på biler som har nybilgaranti?

Tenker da på om det legges igjen "spor" som "avslører" at en har vært inne å gjort noe med noe i programvaren til bilen

Hva garanti syns om dette vet jeg ikke.

Men, det lyser ikke på pc'n dems ved service att det er gjort endringer.

I utgangspunktet så må dem altså se etter, noe dem sjeldent gjør uten mistanke. Men det er nok en endrings log der, men som sagt en må inn og se etter det.

Men det er jo en "fare" på service att mekanikeren oppdager det tilfeldig ved att han trykker på knappen, og luken lukker seg.

1

Colargol68

Jeg skal forhøre meg på nytt hos forhandleren neste gang jeg skal dit, så får jeg se hva de sier da.

Har bestemt for at dette ikke er noe jeg skal gjøre selv, eller få noen med en pc e.l., gjør ikke merkeforhandleren dette for meg, så blir bakluka slik den er.

Takk for innspill :)

1

Jan

Siden vi er inne på koding av biler.

Er det noen som vet om man kan kode bort diverse alarmer og start/stopp. ?

1

rosmebraad

Kort fortalt var Toyotaforhandler meget klar for å koble ut både setebelte-jamringen og stopp-start-idiotiet på ikke-hybrider. De kobler kanskje ut det 'safety sense' også.

1

passat06

SUV: Klumpen som tar plass osv er en særegen Mitsubishi greie. Andre merker har heldigvis klart å integrere dette så det blir helt usynlig. Jeg bruker funksjonen hver dag, og Volvo lar meg lukke luken fra førersetet (uten at jeg gjør det så ofte).

1

Bill_Babba

Volvo lar meg lukke luken fra førersetet (uten at jeg gjør det så ofte).

Volvo har en veldig fin løsning, og dem har funnet en løsning, som slipper at den er så sterk selv den siste biten. Og det er om jeg ikke husker feil, en mekanisme i løse bøylen som "henter" døren også låser den, og dermed tetter den helt inn. (altså intrekk sluttstykke)

mener at selv om du får fingrer inn like føre lukket, att luken stopper. (ikke prøv)

1

En_ganske_snill_mann

Låner denne tråden litt. Jeg må sannsynligvis bytte ut stolene i bilen min med tredjeparts-stoler, men disse vil da være uten funksjonalitetene til originalstolene. Bla annet vil Airbag'ene ikke være der og følgelig vil varsellampa stå på hele tiden. Da lurer jeg på om det lar seg gjøre å få noen til å programmere om bilen til å ikke lete etter de manglende bag'ene. Noen erfaringer/ tanker rundt dette?

1

Bill_Babba

Bla annet vil Airbag'ene ikke være der og følgelig vil varsellampa stå på hele tiden. Da lurer jeg på om det lar seg gjøre å få noen til å programmere om bilen til å ikke lete etter de manglende bag'ene. Noen erfaringer/ tanker rundt dette

Ja, selvfølgelig kan du programmere vekk dette.

Og jeg anbefaler å gjøre det, framfor å jukse slik at lampene ikke lyser. Men jukse er helt sikkert det også, de øvrige airbager vil funke likefint.

Det er bare det at dioder og motstander kan gi krøll over tid.

2

Forfun

Har samme "problem" på min BMW, kan åpne men ikke lukke fjernbetjent. Ser ikke sikkerhetsproblemet, for døra klemmer ikke hardt før den stopper. KOmmer litt på samme nivå som automatisk stengning av vinduer. Det kan jeg fint gjøre med nøkkelen i god avstand fra bilen. Ser ikke sikkerhetsforskjellen.

1

Colargol68

Slik er det på min bil også, vinduer kan jeg både åpne og lukke på avstand, men bakluka kan kun åpnes. Så helt enig med deg, der klarer jeg ikke helt å se forskjellen på at noen kan få hodet i klem i vinduet eller at luken går ned, men forhandleren er som sagt forhindret av sikkerhetsmessige årsaker å gjøre det for meg.

Det rimer ikke helt dette her, men de ser det tydeligvis annerledes enn hva vi gjør @Forfun

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...