Bil esc

Innlegg

Bil

Kopvandewedstrijd

Ny bil - Bensin eller Tesla.

Vi skal kjøpe oss ny bil og har sett oss ut å bruke 400 000 - 450 000 kr. Vi er 4 stk i familien ( 5 om ikke alt for lenge) 2 voksne, ett barn og bikkje.

Kriterier: God plass (hundebur og barnevogn) trenger ikke være helt ny, men bør ha mange år igjen på nybilgarantien. Automatgir.

Bensinmotor med litt futt. Diesel utgår da vi bor i Oslo.

Har tittet på ny Octavia. Den havner vel på ca 415 000 ferdig spekket. 180 hk L&K

Andre aktuelle biler: Mazda 6, Subaru Levorg?, Ford Mondeo. Volvo?

Men så kom jeg på at det kanskje vil lønne seg med en Tesla S. Har prøvekjørt en for en stund siden og fikk god plass til barnevogn og barnesete.

Så 750 000 på Tesla S vs 450 000 på bensinbil.

Utgifter: kjører ca 15000 i året, 1000 i bom pr mnd.

Vi selger vår nåværende nedbetalte bil og har omtrent 150 000 i egenkapital derfra.

Tenker å eie bilen i 5 år, litt avhengig av garanti.

Vi vil jo spare en del kr på drivstoff og bom, samt årsavgift, men samtidig vil lånekostnaden være høyere på Tesla.

Er det noen som har noen tips? Andre biler vi bør se på? Er det lønnsomt å bruke ca 300 000 mer på elbil?

1
62 svar

Jepp! Da var kontrakten signert.

2018 (faktisk) Skoda Octavia 1.8 TSI 4x4 180 hk DSG L&K i "black magic pearl" forventes i heimen om ca 8 uker hvis alt går som planlagt. Bilen tilfredsstiller alle våre behov så da blir det Skoda.

Hadde sikkert vært gøy med Tesla S men økonomi og fornuft tilsa at det ikke var rett valg for oss denne gang.

Deilig følelse å ha kjøpt seg ny bil! :)

5
M-T Nå er nye Suberb et strålende kjøp som gir mye bil for pengene, og den er helt sikkert mer økonomisk enn å bruke 750 000 på en ny Tesla. Men jeg er ganske sikker på at Teslaen vil...

a. Men jeg er ganske sikker på at Teslaen vil gi deg et mye morsommere bilhold. Mer enn 9 av 10 Tesla-eiere vile kjøpt Tesla igjen, noe som er klart best i bransjen.

Det kommer vel av at de har et slags religiøst forhold til Elon Musk og ser på ham som "Store Far".

Når man leser om alle feil og mangler de rapporterer om på Elbilforum, og ser at de samme er strålende fornøyde med bilen, skjønner man at de er hjernevasket.

De minner en del om Applemenigheten, som legger seg i sovepose utenfor butikken når det skal lanseres et nytt produkt.

3
ferrek Det vanlige for VAG er at neste årsmodell kommer i uke 22. Dersom det før dette kommer en ny modell elller FL vil denne få neste års betegnelse. Man skal ikke oppleve at man får bi...

Forøvrig tviler jeg på at det er andre enn vi som er mer enn middels interessert som legger særlig mye i dette.

Det har da betydning for restverdien ? Jeg ville for eksempel om var i bruktmarkedet, ikke betalt samme pris for en 2018 registrert mars 2017, som en som var registrert September 2017 - selv om kjoerelengde var identisk. Mars bilen har 6 mndr lengre i trafikk, samt 6 mndr kortere garanti igjen. Derfor nevnte jeg ogsaa at han burde forvente neste innbytte pris som 2017 modell, med litt tillegg for at det er ny modell ved neste bilhandel.

2

kanskje vil lønne seg med en Tesla S. Har prøvekjørt en for en stund siden og fikk god plass

Hvis man etter å ha studert erfaringer med Tesla S på elbilforumet stadig vurderer Tesla, en bil som i Norge er fullsubsidiert i form av avgifts - og momsfritak, skal man....

kjøpe en Tesla S. :-)

2
Sillyspeed Regnestykket er vel enkelt nok. Ca 25000 kr i året ganger 5 pluss ekstra kapitalkostnader. Vanskelig å få det til å bli 300000. Men kjøper du Tesla kommer du sannsynligvis til å bl...

Men kjøper du Tesla kommer du sannsynligvis til å bli mye mer fornøyd og går aldri tilbake til fossilbil..

Å opphøye det til en ubetinget sannhet er tullete. Det finnes sikkert tusenvis som har solgt sin Tesla og gått tilbake til bensinbil.

2
Kopvandewedstrijd [sitat…] Hvilken bil kjører du/dere?

Haha, jeg har lagt alt av bilentusiasme dødt for noen år og kjører en Citroen C4 Grand Picasso. Den har tre kjempestore fordeler: praktisk, praktisk og jævlig praktisk.

Ungene er 1, 7 og 10 og hunden på størrelse med en Beagle (lang rygg, passe korte ben og rufsete pels). Bur og vogn til minsten går inn bak og alle barna sitter komfortabelt i 3 separate seter på rad 2. Med bakovervendt bilstol sitter fortsatt konemor godt i passasjersetet uten følelsen av å være trykket unormalt fremover. Når barna har med venner er de 2 setene på rad 3 praktiske å kunne slå opp (da må riktignok buret ut).

Jeg kjørte Superb stv før, og hvis du holder deg til 2 barn ville jeg sett nærmere på den.

2

Mottatt :-)

Jeg kan ingenting om hundebur og kommer aldri til å skaffe meg et hundebur. Og skjønner ikke hvorfor den frivillig anskaffende bikkja skal med på tur overalt og at man skal velge bil etter hundebur. Da er det ikke mange biler man kan velge i som bilinteressert. Men vi er alle folk og folk er forskjellige. Da må man spørre seg: er man hundeinteressert eller bilinteressert og enten velge bil etter hund, eller hund etter bil.

Om jeg noengang skal ha en hund blir det en bitteliten "pyntehund". Hvilket vi hadde da jeg var barn i en 4 dørs MB sedan. Vi var familie på 4 med 2 katter og 1 (liten) hund. Også da lillebror hadde barnesete. Alt gikk fint inn i en E-klasse sedan. Jeg mener folk har blitt altfor kravstore på plass i bil.

2
Kompressor-V8 Hundebur? Hvorfor er det et kriterie ved valg av bil? Da får man jo bare mindre pene biler. Fjerner du det kan du derimot velge mye snasent.

Hundebur? Hvorfor er det et kriterie ved valg av bil?

Har man hund så må man dessverre ha plass til hundeburet. Har man unger må man ha plass til hundebur + unger + bagasje; sånn er det bare:)

Mht Tesla kontra bensinbil har jeg dessverre ingen gode råd. Ingenting i veien for å kjøpe Tesla dersom man får plass til hundeburet under den skrå bakluka. Tesla har absolutt er brukbart bagasjerom. Utfordringen er imidlertid at den skrå bakluke stjeler mye plass mht å pakke i "høyden" - og med både hundebur og barnevogn ++, skal jeg love deg at du trenger hver eneste kvadratcentimeter bagasjeplass du kan få. Så før du evt går for Tesla, prøv å "feriepakke" bilen, med både barnevogn, hundebur +++.

Slik sett er jo en Superb stv et "sikkert" valg. Jeg har ikke sansen for Superb, men mye plass for penga får du + at interiøret i Tesla er omtrent like "plastic fantastic" som i Skoda.

Et annet moment er imidlertid at ingen vet hva Lan Marie og co foretar seg mht bensinbiler i de nærmeste årene heller. Plutselg får de for seg at bensinbiler også skal forbys visse dager i året, eller at bompengene økes til et "ekstremnivå", og da sliter du uansett om du har bensin eller diesel...

Tvi, tvi med kjøp av bil.

2

Hundebur? Hvorfor er det et kriterie ved valg av bil? Da får man jo bare mindre pene biler. Fjerner du det kan du derimot velge mye snasent.

2

Min forrige bil var en årsmodell 2013 registrert i august 2012. SL'en er det samme. Har hatt mange biler registrert juli og senere året før "årsmodell".

Finn kunne jo endret til "registreringsår" i stedet for årsmodell. Det er jo slik hos forsikringsselskapene.

1
Jan I gamle dager, var det gjerne etter fellesferien at den neste årsmodellen ble lansert. Da brukte de produksjonsstansen til å stille om produksjonslinjene. Jeg ser på hjemmesiden ti...

Det vanlige for VAG er at neste årsmodell kommer i uke 22. Dersom det før dette kommer en ny modell elller FL vil denne få neste års betegnelse. Man skal ikke oppleve at man får biler med mer enn et års forskudd på modellbetegnelsen. Forøvrig tviler jeg på at det er andre enn vi som er mer enn middels interessert som legger særlig mye i dette.

1
Iseran2770 [sitat…] Det blir litt tullete, men de følger den amerikanske praksisen. Siden der er solgt mange av den gamle Octavia som 2017 modell, "må" den nye bli 2018 :-)

I gamle dager, var det gjerne etter fellesferien at den neste årsmodellen ble lansert.

Da brukte de produksjonsstansen til å stille om produksjonslinjene.

Jeg ser på hjemmesiden til Skodaauto.no at de kaller Octaviaen for 2018 modell allerede nå. Det blir for dumt 6-7 uker inn i 2017.

Dersom de fortsetter slik, vil de etterhvert havne 2-3 år frem i tid på årsmodeller.

1
Jan [sitat…] Tør man spørre om det ble noen rabatter ? Jeg vurderer en slik selv, men synes prisen blir i stiveste laget. Når det gjelder årsmodell, synes jeg det hele blir komisk, når...

Når det gjelder årsmodell, synes jeg det hele blir komisk, når man allerede i februar kan bestille neste årsmodell.

Det blir litt tullete, men de følger den amerikanske praksisen. Siden der er solgt mange av den gamle Octavia som 2017 modell, "må" den nye bli 2018 :-)

1
Kopvandewedstrijd Jepp! Da var kontrakten signert. 2018 (faktisk) Skoda Octavia 1.8 TSI 4x4 180 hk DSG L&K i "black magic pearl" forventes i heimen om ca 8 uker hvis alt går som planlagt. Bilen tilf...

Jepp! Da var kontrakten signert.

Gratulerer og lykke til.

Stusser litt over det med 2018 mod i Februar, da det vel helst er etter sommeren de fleste merker starter nytt modellaar. Men du ender nok med bruktverdi fremover som om det er en 2017 tipper jeg.

1
Kopvandewedstrijd Jepp! Da var kontrakten signert. 2018 (faktisk) Skoda Octavia 1.8 TSI 4x4 180 hk DSG L&K i "black magic pearl" forventes i heimen om ca 8 uker hvis alt går som planlagt. Bilen tilf...

Bra valg av TS, siden jeg har gjort samme valget selv. :) Minus 4x4 for min del. Hva valgte du av utstyr utover L&K? Jeg gikk for vinterpakke, memorysete, sportsunderstell, hengerfeste (som jeg har null bruk for) og sikkert noe annet småtteri. Det ble hvit metallic for min del, litt usikker på det.

1
Kopvandewedstrijd Jepp! Da var kontrakten signert. 2018 (faktisk) Skoda Octavia 1.8 TSI 4x4 180 hk DSG L&K i "black magic pearl" forventes i heimen om ca 8 uker hvis alt går som planlagt. Bilen tilf...

2018 (faktisk) Skoda Octavia 1.8 TSI 4x4 180 hk DSG L&K i "black magic pearl" forventes i heimen om ca 8 uker hvis alt går som planlagt. Bilen tilfredsstiller alle våre behov så da blir det Skoda.

Tør man spørre om det ble noen rabatter ? Jeg vurderer en slik selv, men synes prisen blir i stiveste laget.

Når det gjelder årsmodell, synes jeg det hele blir komisk, når man allerede i februar kan bestille neste årsmodell. Hvis denne utviklingen fortsetter blir det ikke lenge til at man allerede i 2018, kan kjøpe 2020 modell.

1

Du behøver jo ikke betale 750.000kr om du ønsker deg en Tesla. Du får jo flotte 2015 modeller til ca 600.000kr, og da med det store 85 batteriet.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...