Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvor mange kjører rundt uten lappen?

Ja, hvor mange tror dere kjører rundt uten å ha gyldig førerkort? Er det trolig at det også er en del som kjører rundt i Norge som faktisk aldri har tatt lappen?

Erfaringer?

2
46 svar

46 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

_roffe_

Hvis en yrkessjåfør mister sertifikatet, ryker også sjåførkortet da?

Blir likkssom litt vanskelig å skjule for arb.giver hvis man ikke har sjåførkortet til den digitake ferdsskriveren..

2

Jan

Jeg må tilstå at jeg har kjørt både bil og MC uten gyldig førerkort.

Dette var før jeg ble gammel nok til å inneha noe slikt.

Siden det er såpass lenge som nesten 50 år siden, regner jeg med at jeg ikke blir straffet for det.

Tidligere dukket det av og til opp historier om folk som har kjørt både buss og lastebil et helt liv uten lappen. I dag er nok dette vanskeligere, jeg tviler på at noen transportselskaper ansetter nye sjåfører uten å sjekke dette.

2

LANISTA84

Jeg må tilstå at jeg har kjørt både bil og MC uten gyldig førerkort. Dette var før jeg ble gammel nok til å inneha noe slikt. Siden det er såpass lenge som nesten 50 år siden, regner jeg med at jeg ikke blir straffet for det.

wow, misunner deg tiden med jenter i nylonstrømper, popcorn og coca cola hoppende inn i bilen din på en drive in cinema;)

3

Jan

Det var ikke så mye av den slags. Litt Coca Cola ble det, men jenter i nylonstrømper, var det lite av. Drive inn kino har jeg aldri vært på, men noen fomlende tilnærmelser til det annet kjønn på en vanlig kino forekom.

Jeg er ikke fullt så gammel, så min ungdomstid var mer preget av Woodstock og hippier enn av det tidlige 60-tallet. Jeg er vel mer det man i dag kaller 68- generasjonen. Men gøy var det uansett.

Man skulle vært 18 år igjen, og visst det man vet i dag.

2

SUV

Tidligere dukket det av og til opp historier om folk som har kjørt både buss og lastebil et helt liv uten lappen. I dag er nok dette vanskeligere, jeg tviler på at noen transportselskaper ansetter nye sjåfører uten å sjekke dette.

Jeg har tidligere i dette årtusenet fått jobb som lastebilsjåfør i en storby uten å vise førerkort. i forbindelse med signering av arbeidskontrakt sa jeg "Også skal du vel sikkert se førerkortet mitt". Men svaret fra lastebileieren var at det var ikke nødvendig, for hvis jeg ikke hadde førerkort så var det jeg som fikk problemer, ikke han.

1

Kapteinhivoghoi

Men svaret fra lastebileieren var at det var ikke nødvendig, for hvis jeg ikke hadde førerkort så var det jeg som fikk problemer, ikke han.

Den arbeidsgiveren er helt paa viddene. Forsikringsmessig ville han endt opp i store problemer, om han overlot bedriftens bil til en uten lappen.

1

Windsor

Lappen er dyr, men absolutt nødvendig.

Det er nok noen titusentalls som kjører uten førerkort, men jeg tror ikke vi snakker om mange hundre tusen.

Problemet er at dette jo gjerne er høyrisikoførere og jeg må si jeg blir irritert når folk et tatt for tiende gang og kun får en måned i fengsel.

2

_roffe_

Problemet er at dette jo gjerne er høyrisikoførere og jeg må si jeg blir irritert når folk et tatt for tiende gang og kun får en måned i fengsel.

Rart ikke bilen blir avskiltet når fører blir tatt uten førerkort.

Eier av bil skal UANSETT forvisse seg om at den som låner kjøretøyet har gyldig sertifikat.

1

Jan

Eier av bil skal UANSETT forvisse seg om at den som låner kjøretøyet har gyldig sertifikat.

I min bransje, taxibransjen, har jeg bare en eneste gang, blitt avkrevd å fremvise førerkort og kjøreseddel før utlevering av bil. De fleste går ut fra at en som allerede er innenfor, har papirene i orden.

For mange år siden var det en drosjeeier her i byen som gikk på en kraftig smell på grunn av dette. Han hadde ansatt en kar som ikke hadde verken førerkort eller kjøreseddel. Ikke uventet havnet karen i en ulykke, og politiet ble involvert.

For det første, fikk drosjeeieren bot for å ha overlatt kjøretøyet til en som ikke hadde lov til å kjøre dette. For det andre, måtte han betale alle omkostninger som fulgte av ulykken selv. Den såkalte sjåføren var ikke "søkegod", han hadde allerede så mange uoppgjorte krav mot seg i form av skatte- og barnebidragskrav, at det ble drosjeeieren som fikk hele regningen.

1

SUV

Men i praksis så er det vel svært få som ber om å få se førerkortet før de låner ut bilen til bekjente de "vet" har førerkort etter å ha sett de har kjørt bil mange ganger. Og strengt tatt så er det jo slik at selv om man tidligere har fått se førerkortet så kan vedkommende ha mistet det i mellomtiden (og kanskje likevel ha plastkortet til å vise frem ved lån av bil).

Bortsett fra ved prøvekjøring av bil hos forhandler så er det sjelden jeg har vist frem førerkortet mitt før jeg får kjøre andres biler.

Og da jeg gikk på ungdomsskolen ble jeg på arbeidsuka (utplassering på verksted) bedt om å kjøre inn bilen til en kunde, men jeg sa nei. For det første så hadde jeg aldri kjørt bil, så det er jo en viss risiko selv om jeg jo visste (i teorien hvertfall) hvordan det skal gjøres. For det andre så visste jeg at den bilen ikke var helt god og var lettkvalt (hadde jo sett eieren hadde kjørt den mange ganger). Også var det jo masse snø og is på den så sikten blir litt dårligere enn optimalt (selv om man jo fjerner dette ganske bra) også var det på ei kai og inn til et verksted med smøregrav, så hvis jeg gjør noe feil blir konsekvensene litt større.

Jeg har også sett andre uten førerkort er blitt bedt om å kjøre inn kundebil, men det var et helt annet sted. Også der sa han uten førerkort nei og det ble en annen (med førerkort antar jeg) som kjørte inn kundebilen etter å flere ganger ha bedt ham uten førerkort om å gjøre det.

1

WaltonBreckRd

Lappen er alt for dyr og ikke nødvendig. Kun utlendingene som har forstått det.

2

Trening

Nå fikk jeg flashback til da jeg stakk av med pappas bil som 13-åring. Kjørte bare til nærbutikken og tilbake igjen (2 km totalt), men det ble et helvetes sirkus.

2

LANISTA84

Hehe..

3

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...