Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Bil til en bilvanskjøtter:

Har en kompis som har en Hyundai Matrix fra tidlig 2000-tall. Den skal EU-godkjennes om en måned og her om dagen røk bremsene på den for fjerde gang. Fikk nettopp en sms med spørsmål om jeg hadde tips om noen bruktbiler som var verdt å sjekke ut i Oslo eller Akershus: "Så billig som mulig og så bra som mulig."

Denne personen bryr seg absolutt ikke om bil i det hele tatt, og han er heller ikke av den typen som følger opp med vedlikehold før det kommer enten røyk, lukt eller ulyder. Med andre ord kommer jeg ikke til å prøve å presse på han noe fransk, italiensk, eller noe som helst "avansert".

Vedkommende bor på bygda og syns det er mer interessant å bruke penger på gitarer og øl enn bil og bensin. Sånn sett gjør det nok ingenting for han å kjøre dieselbil. Når det er sagt kjører han heller ikke spesielt mye, så en gammel turbodiesel tror jeg fort kan ende i et dyrt havari.

Noen prisgrense har han ikke satt, men med kriteriet "så billig som mulig" kombinert med 32 års vennskap har jeg personlig satt den til maks 40 000 kroner. De som husker den første Fast and the furious-filmen husker kanskje Vin Diesels replikk; "I live my life a quarter mile at a time". Han her lever sitt liv en EU-godkjenning at a time.

Med andre ord er "jeg" på utkikk etter en personbil til maks 40 0000,- i Oslo eller Akershus. Den må ha så lang tid igjen til neste EU-kontroll som mulig, må være "så bra som mulig" - og helst tåle et liv uten vedlikehold. Utover dette er det egentlig fritt valg.

Selv har jeg funnet ett forslag jeg syns var ålreit. En 2004 modell Saab 9-3 som ble EU-godkjent for noen dager siden. Vet det er en og annen Kia eller Suzuki der ute også, men selv om jeg har lovet å sette egne preferanser til side sitter gamle erfaringer med disse merkene fortsatt friskt i minnet.

Noen bedre forslag?

1
55 svar

55 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

FredPerry

Siden sist har diskusjonen gått fra BMW til Peugeot 206. Nå syns han det er litt for mye "styr" å handle fra private.

Kombinert med den aktuelle Peugeoten ble solgt i ettermiddag tipset jeg han om - litt som en spøk til meg selv - en Honda....wait for it...HR-V.

Som jeg skrev i mail til han:

"Hvis du er nervøs for BMW kjenner jeg til en som mener Honda HR-V er verdens aller beste bil. Har ikke noe peiling på de selv, men Honda generelt går for å være veldig pålitelige. "

Summa summarum, jeg skal være med på prøvekjøring av Honda HR-V i morgen. I utgangspunktet har jeg forstått det sånn her inne at det egentlig er nok å konstatere at det er en HR-V for å avgjøre om bilen skal kjøpes eller ikke, men hvis man mot formodning skulle gidde å åpne panseret; hva bør man se etter?

2

hillebillys

Noen bedre forslag?

Har noen sånne bekjente jeg også. Men ber dem bare klare seg sjølv... For slike, om du hjelper dem. Og noe går feil litt fort. Så er det din feil...

2

fcuk

2

FredPerry

Viste den til han i går. Dama hans kjører en ganske pen BMW E39 og begynte bare å le, så tror av den grunn alene at han dropper den.

Egentlig et godt forslag som er innenfor kriteriene.

1

piezo

Min søster har gått til innkjøp av V70 av samme årgang hun også, men hun gikk for 2.0T. Den har riktignok litt rust i skjermbuene og har gått 100 000 km mer. Duger vel som førstegangsbil i 1-2 år.

1

FredPerry

Den har riktignok litt rust i skjermbuene og har gått 100 000 km mer. Duger vel som førstegangsbil i 1-2 år.

I alle tilfeller tenker jeg at Volvo blant ikke-bilkjennere har et så solid rykte at nesten hva som helst kan ryke uten at de klandrer bilen.

Hvis en Citroën eller Fiat stopper langs veien er årsaken åpenbar; det er uåplitelige drittbiler og alle som kjøper disse kan egentlig klandre seg selv. Selvfølgelig går det noe galt med de, det vet jo "alle".

Hvis derimot en Volvo stopper langs veien er det bare tilfeldigvis en Volvo som stopper langs veien. Uflaks, men sånt kan skje.

Sånn sett går jeg som rådgiver fri for ansvar - så jeg er fornøyd med valget.

3

Trolljegern

Rart det der med ryktet til forskjellige bilmerker. Se bare på ryktet til Toyota kontra Kia og Hyundai, som ikke gir mening når man ser på reelle statistikker for biler mellom 2 og 8 år.

1

piezo

Citroënen har faktisk pådratt seg to feil i 2017. Det første er at eieren kjørte den franske juvel i børstevasken, da svarte bilen med å kutte ut parksensorene både foran og bak. Det andre er at spylerveskeslangen i bakluka har hoppet av, så det kommer cirka 50% på ruta og 50% renner bare ut igjen ett eller annet sted.

Skulle nok kjøpt Volvo.

1

lillegubben

Faen, jeg savner hondaen

1

FredPerry

Så en HR-V parkert ved Ullevål sykehus i dag. Den var veldig oransje.

1

lillegubben

Den var veldig oransje.

Knalltøff den der

1

SUV

Jeg ser slike til stadighet, så jeg antar du også ser slike mange ganger mellom hver gang du nevner at du har sett en.

I dag så jeg en på vei til jobb og en annen da jeg kjørte hjem igjen. I går så jeg en autafor en butikk da jeg skule parkere. Og da jeg gikk tilbake til bilen så jeg en annen på en annen side av bygningen, det var min forrige bil. Tok en liten prat med sønnen til eieren av bilen, som hadde fått låne den og kunne fortelle at de var godt fornøyd med bilen.

Å se 4 stykker på to dager er litt over gjennomsnittet, vanligvis så er det vel bare et par observasjoner pr uke eller noe slikt, hvertfall om man ser bort fra dem som står på sine faste plasser der jeg kjører ofte.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...