Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Prutningsmonn ved bruktbilkjøp

Har aldri kjøpt bil hos forhandler før, bare privat men har sett meg ut en bruktbil på BOS nå som jeg sikler etter..

Er det vanlig å prute ved handel der og hos andre merkebutikker? og i så fall hvor mange prosent kan man regne med å få i avslag?

1
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

aeroX

Et tips er å slå opp bilen på Vegvesenets kjøretøyregister. Der står det hvor lenge bilen har vært avskiltet. Dette er grovt regnet antall lagerdager bilen har stått hos forhandler. Har den stått lenge, er de ekstra interesserte i å få den vekk, og du kan prute litt ekstra med det som argument.

3

Larrek

Har den stått lenge, er de ekstra interesserte i å få den vekk, og du kan prute litt ekstra med det som argument

Hvor lenge er lenge i denne sammenhengen?

1

aeroX

Tja, det kan vel variere fra sted til sted, men jeg vet noen begynner å gjøre "tiltak" når den bikker 3 måneder.

2

hillebillys

En bilselger hos forhandler vil ikke avvise deg om du prutter. Han vil kanskje komme med gode grunder for att prisen er god osv.. Eller godta pruttingen.. Men han vil ikke avvise deg..

Om du tar innbytte så kan du også forhandle med tilbudet du får på bilen du leverer inn. Der har jeg hatt mest hell med å få inn ekstra utstyr på den bilen jeg kjøper.

Som feks montering av hengerfeste, nye dekk, skiboks og andre ting du kan tenke deg

2

jonasv

hvor mange prosent kan man regne med å få i avslag?

5.6543% er satsen fortiden.

Bare tuller. Pruting kommer an på veldig mange momenter. Generelt sett så spørs det hvor kurant bilen er. Er det en kurant bil som allerede er godt priset vil selgeren ikke gå ned på prisen. Men det alltid verdt å prøve så godt du kan.

Et veldig godt råd er å være hyggelig og jovial. Selgerne er jo også mennesker og som får lyst til å være hyggelig tilbake igjen, enn en arrogant tulling.

Hvis selgeren merker at du er slitsom pirkete og selvutnevnt ekspert type, så vil du risikere at han vil faktisk ikke gå ned på prisen i det hele tatt for klage kunder er det siste selgere ønsker å ha i porteføljen sin.

En stor andel av slike typer finner du dessverre her inne.

Har veldig mange venner i bilbransjen både som selgere og som ledere. Har hørt mye artige historier gjennom årene på bursdager, samlinger og guttas julebord.

De dyktigste selgerne kan lese av en kjøpers personlighet og holdning i løpet av 1-2 minutter.

2

SUV

Et veldig godt råd er å være hyggelig og jovial. Selgerne er jo også mennesker og som får lyst til å være hyggelig tilbake igjen, enn en arrogant tulling.

Et godt råd fra deg (og det er ganske unikt og sjeldent). Men hvorfor følger du ikke ditt eget råd om å være hyggelig så folk er hyggelige tilbake?

Du har kanskje hørt folk si til deg at: "Det er ikke mye hyggelig i deg" og tenker at det gjelder å ikke bruke opp for mye av den begrensede hyggen du har på for eksempel vgd? Du skal vel spare opp hygge til du skal kjøpe noe og trenger å være hyggelig?

Men bare et lite tips, den blir ikke oppbrukt, og folk som har for vane å være hyggelige er som regel mye hyggeligere når det trengs enn de som har lagt seg opp som vane å være drittsekker og dermed sliter å omvende seg til å bli hyggelige når det trengs.

1

Forfun

Får du 10 000 i rabatt på en bil til 355k har du betalt full pris. Stor forskjell på hvor mye en kan prute. Har bare kjøpt 2 bruktbiler fra forhandler (uten private relasjoner). Første sto det 156 000 på ruta, jeg betalte 110 000. Det var kanskje litt via bekjente, forhandleren hadde ett problem med leasingbiler som var returnert så de måtte kvitte seg med noen biler. Siste betalte jeg det som var annonsert. Den var satt ned mye rett før, 560 til 499. VAr ikke mulig å prute mer, men det er den billigste som har vært på Finn de to siste årene.

Er bilen veldig billig er det lite å gå på, kan alltid få 10-15 000. Er det en dusinvare som er priset normalt ville jeg prøvd å prute mer.

1

nometalhorse

Er det vanlig å prute ved handel der og hos andre merkebutikker? og i så fall hvor mange prosent kan man regne med å få i avslag?

Selvsagt gjør du det. Hvor mye avhenger av flere ting, men bilsalg går tregt nå i disse virustider.

Har bilen stått lenge hos forhandler så bør du også forvente bedre pris. Det er ingenting som heter skambud når du skal kjøpe bruktbil. Så start med en pris der du har noe å gå på, men fortsatt bli fornøyd.

1

Larrek

Så start med en pris der du har noe å gå på, men fortsatt bli fornøyd

Så på en bil til 355 000 burde det være mulig å prute ned 10-15 000?

1

nometalhorse

I dagens situasjon så hadde jeg prøvd meg godt over det. Alternativt prøvd å fått nye dekk hvis de er slitt, eller noe annet som du mener mangler. Hvor lenge er det til neste service - kan du få med denne på kjøpet?

2

henlie

Absolutt og sannsynligvis noe mer i disse tider. Men det kommer an på type bil osv.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...