Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Audi Q4 e tron Quatro eller ID 4 GTX?

Hei!

Jeg skal kjøpe min første elbil som skal brukes til både hverdag og i jobbsammenheng. Valget står mellom Audi Q4 og VW ID 4 GTX. Og jeg ikke ønsker en bil altfor langt over 600.000 kr, pluss jeg trenger en bil som er høy oppunder, har firehjulstrekk og er komfortable å kjøre siden jeg skal tilbringe mye tid i bilen.

Jeg kommer til å kjøre bilen ca. 200 km hver dag, + endel kjøring ut til kunder og andre avdelinger. Derfor er jeg avhengig av hvertfall 500 km rekkevidde og rask lading.

Med alt ekstrautstyr med varmepumpe, hengerfeste, vinterdekk osv. blir Q4 relativt dyrere enn Volkswagen (ca. 60-70 000)... Men jeg lurer på hva dere tenker er det beste kjøpet?

Audi er selvfølgelig finest, men har lest at denne ikke har OTA oppdateringer som kan bli et minus? Har ikke tid til å være på verkstedet "hele tiden" for update. Det skal vell være OTA på ID 4 GTX nå ikke sant? Dette er kanskje ett pluss?

JA mange spørsmål her, men er veldig usikker. Bil er jo uansett et tapsprosjekt siden jeg skal kjøre så mye, men tror jeg sparer mye på å kjøpe Elbil kontra en dieselbil mtp. bom, diesel og verkstedkostnader.

Hilsen førstegangskjøper av elbil!

2
22 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Fernandovonarb

Nå har jeg Tesla og kjenner meg overhodet ikke igjen i påstanden din om buggete softwareslipp barnimagen. Nye funksjoner har kommet på rekke og rad, og alt fungerer etter hensikten.

Det er heller ikke slik at en bil plutselig blir ubrukelig uten en oppdatering, men det er faktisk kjekt å slippe å dra på verksted for hver oppdatering. Utdaterte kart er det mange som kjører rundt med, og betaler ekstreme priser for å oppdatere. Spesielt hvis bilen er noen år.

1

Jan

Utdaterte kart er det mange som kjører rundt med, og betaler ekstreme priser for å oppdatere. Spesielt hvis bilen er

På VW er dette gratis. Ligger åpent på VWs hjemmesider.

2

passat06

Usikker på hva som er status for flertallet av bilmerker nå. Vi har kun erfaring fra VW og Volvo de siste årene, og kartene er i alle fall gratis der.

Volvo har kjørt kartoppdateringer OTA siden vi fikk den første SPA-bilen i 2016. e-Gofen fikk også oppdateringene OTA. Poloen benytter CarPlay, med de fordeler og ulemper det har.

2

Fernandovonarb

Nissan skulle mange tusen for å oppdatere kart til en x-trail til en kollega. Så det er en viss forskjell her.

Det beste er å få det via en fersk OTA oppdatering helt automatisk. Så slipper du å begynne å knote med nedlasting, utpakking av filer og installering. Jeg vet av erfaring at datakunnskap er meget variabelt jo lenger du kommer opp i årene. I dag bør teknologien ha kommet dit at det fikses selv.

2

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...