Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Audi Q4 e tron Quatro eller ID 4 GTX?

Hei!

Jeg skal kjøpe min første elbil som skal brukes til både hverdag og i jobbsammenheng. Valget står mellom Audi Q4 og VW ID 4 GTX. Og jeg ikke ønsker en bil altfor langt over 600.000 kr, pluss jeg trenger en bil som er høy oppunder, har firehjulstrekk og er komfortable å kjøre siden jeg skal tilbringe mye tid i bilen.

Jeg kommer til å kjøre bilen ca. 200 km hver dag, + endel kjøring ut til kunder og andre avdelinger. Derfor er jeg avhengig av hvertfall 500 km rekkevidde og rask lading.

Med alt ekstrautstyr med varmepumpe, hengerfeste, vinterdekk osv. blir Q4 relativt dyrere enn Volkswagen (ca. 60-70 000)... Men jeg lurer på hva dere tenker er det beste kjøpet?

Audi er selvfølgelig finest, men har lest at denne ikke har OTA oppdateringer som kan bli et minus? Har ikke tid til å være på verkstedet "hele tiden" for update. Det skal vell være OTA på ID 4 GTX nå ikke sant? Dette er kanskje ett pluss?

JA mange spørsmål her, men er veldig usikker. Bil er jo uansett et tapsprosjekt siden jeg skal kjøre så mye, men tror jeg sparer mye på å kjøpe Elbil kontra en dieselbil mtp. bom, diesel og verkstedkostnader.

Hilsen førstegangskjøper av elbil!

2
22 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

rosmebraad

Hva slags segment er Q4 i? Som nr. 2-bil på Oslo Vest med hjemmelading? Skal man IKKE på langtur (mtp. lading) må den da være definitivt bedre bilmessig enn Mod Y? Da tenker jeg alt fra støydemping til dashbordlayout til karosserikvalitet og kjøreegenskaper og funksjon og design på hjuloppheng. (Faktisk litt usikker på siste da Mod 3 er bra i så måte, noen som vet?)

Jeg hadde jo en plan om å se på e-tron. Har ikke gjennomført dette enda. Kanskje det kan ombookes til å se på Q4. Må dog øve litt på å krabbe rundt på gulvet med tommestokk da jeg ikke akkurat har taktekker-knær å krabbe rundt på!

1

Iseran2770

Da tenker jeg alt fra støydemping til dashbordlayout til karosserikvalitet

Jeg har ikke fulgt med på elbilmarkedet, men var med på lanseringen av ur-utgaven av eTron. Interiør og karosserikvalitet var sjokkerende bra når man sammenlignet med det som kom fra Tesla.

1

rosmebraad

Ja. Med muligens unntak av 'lading på tur' må da Q4 være objektivt sett bedre bil enn Mod Y. Sier vel litt at Q4 har en lavere startpris også.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...