Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei. Arvet bil etter min far på høsten 2020. Fikk beskjed av 2 mekanikere (uavhengige av hverandre) at jeg burde bytte svinghjul. Så det ble gjort i januar 2021. Nå viser det seg at det ble byttet clutch og svinghjul i 2016. Bilen har blitt kjørt ca 65000 etter det. Er dette noe jeg burde gå videre, å kreve reklamasjon på? Er grønn når det gjelder bil.

1
4 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Taff

Det var jeg som bare byttet det, siden det ble anbefalt av 2 mekanikere. Å jeg bor på en annen kant av landet en min far gjorde. Var min bror som gikk gjennom papirer på bilen som fulgte med bilen da pappa kjøpte den. Så det var slik vi fant ut at det var byttet tidligere. Skal høre med min bror når det var i 2016. men bare jeg som syntes det hørtes lite ut med 65000km. Dette er en automat, å er nok ikke kjørt på så lavt turtall i hans eie, da han ikke var noe tilhenger av det. Å jeg har brukt mye sport. Men vet jo ikke hvordan den var kjørt før han kjøpte den. Uansett sikkert ikke noe å gjøre med, siden det er gjort på et annet verksted.

1

hillebillys

Så det ble gjort i januar 2021. Nå viser det seg at det ble byttet clutch og svinghjul i 2016.

Dette er jo 5 år. Det er så vidt meg bekjent ikke mer en 5 års garanti på slitedeler. Og uansett ikke noe ett annet verksted har noe med.

Som Xantiasx også er inne på, så har jo dette også noe med kjørestil. True dieselmotoren på veldig lavt turtall. Noe som er ganske typisk for mange, spesielt eldre som da skal "bevise og kjenne bunndraget og kraften på dieselmotoren".

Det du bør tenke på er å kjøre med riktig turtall. Ikke true den ned til 800 omdreininger i motbakker. Når motoren rister og kakler mye, gir ned til lettere gir. Slik du lærte på kjøreskolen.

En motor skal gå lett og ledig, ikke trues ned på lavt turtall.

1

xantiasx

Dobbelmassesvinghjulet kan ryke tidlig hvis du presser motoren på lave turtall, så de vil nok se på det som en slitasje del.

Er svinghjulet byttet av samme verksted?

1

Taff

Nei. 2 forskjellige

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...