Nye VGD er lansert! Mer informasjon

BMW 2-serie Coupé (G42)

Fikk veldig lyst på en slik, utifra specsa som er helt nydelige (M240i xDrive versjonen).

Rekkesekser, bensin og 4-hjulstrekk...for et deilig Kinderegg.

374HK (500 NM) = sweet. 0-100 på ca 4,3 sek.

Andre motoralternativer kommer med bakhjulstrekk (hallelujah).

Nevnte M240i xDrive er den som kommer først til Norge, regn med 800k.

Eneste skår i gleden kom da jeg så hekken...den må jeg bli vant til, skjønner jeg. Dog tipper jeg den ser bedre ut IRL.

Interiøret er også snytt ut av kopimaskinen på 4-serie kontoret.

Andre som syntes denne er interessant?

2
29 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Kompressor-V8

Var litt tøff den der. Veldig bra de har beholdt rekkesekseren.

3

Jan

Helt enig. Da er det uvesentlig for meg om den er verdig å kalles coupe, eller noe annet. Det er en skikkelig fin bil, uansett hva man kaller karosseriformen.

1

Burkar

Ikke glem at de kaller mange SUVer med skrå bakrute for coupé da, ala Cayenne coupé.

1

Forfun

Virker som bilprodusentene definerer alle biler som ikke er SUV som coupe? Dermed kjører jeg rundt i en coupe… Selv om en A5 heller bør kalles en kombicoupe. 5 dører, inkludert en sterkt skrånende bakluke. Minner mye om gamle Saab 900.

Det viktigste er vel lav luftmotstand. Og noe som selger godt ved markedsføring.

1

Iseran2770

Dermed kjører jeg rundt i en coupe… Selv om en A5 heller bør kalles en kombicoupe. 5 dører, inkludert en sterkt skrånende bakluke.

A5 leveres jo også som en litt kortere 2-dørs, selv om nesten ingen i Norge kjøper den lengre. Den kalles coupe, din kalles sportback !

Sportback hos Audi har som regel litt skråere bakrute, unntatt A3 der den var mer nær stasjonsvogn enn 3-dørs utgaven som har gått ut av produksjon. Jeg kjøpe en S3 3-dørs høsten 2013.

1

Burkar

Språket er i konstant utvikling, og bilene også. Per 2021 mener jeg en 4-serie stort sett oppfattes som en coupe og en Roma som en sportsbil.

1

Ribba

Ja, språket er i konstant utvikling, men man bør jo se på hvilken måte språket endrer seg, og det er jo her jeg er sterkt uenig. For dette er jo PR-avdelingene som ønsker å endre betydningen på et eksisterende begrep, kun fordi det eksisterende begrepet for betydningen de ønsker å beskrive, ikke er like fresh.

Så det er ikke snakk om noe naturlig endring, men ren kommersielt påtrykk for å få endret et begrep ene og alene for å selge mer. Da ref 4-dørs coupe. 2-dørs sedaner har lenge blitt omtalt som coupe, og det skjedde nok før min tid.

Angående coupe vs sportsbil, så er jo det to helt forskjellige ting. Coupe beskrive hvordan bilen er utformet, mens sportsbil beskriver egenskapene bilen er tiltenkt, altså en bil som er designet fra scratch for å ha gode dynamiske egenskaper. Så det er ingenting i veien for at en coupe også er en sportsbil. Likeså, en coupe kan også være alt annet enn sportslig.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...