Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Eldre dieselbil og partikkelfilter.

Noen som har kjennskap til bilmodeller/merker som har minst problemer med tette og kranglevorne partikkelfilter? Eller er dette gjennomgående et problem på alle typer dieselbiler. Greitt å vite litt om hvike merker/modeller man absolutt bør styre unna.

2
9 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

xantiasx

Det største problemet med partikkelfilteret, er småkjøring. Da rekker det ikke å brenne seg reint, og det soter igjen. Så det er litt uavhengig av bilmerke. Jeg kjører en gammel Peugeot 308SW-09 1.6HDi, der ligger det varsel inne som normalt kommer ved mellom 170-200.000 km om at partikkelfilteret risikerer å gå tett, selv om det ikke gjør det. EGR-ventilen er også en del som lever ett hardt liv, og må byttes ved høyere km.stand. Har akkurat byttet begge på min bil, som har gått 205.000km. Blei ikke så dyrt (under 5000,-, kunne kjøpt delene for ca 4000 hvis jeg valgte det rimeligste), siden jeg byttet det selv, og kjøpte uoriginale, men kjente merkevarer. Andre bilmerker har nok dyrere deler.

1

monterosa

Ja er akkurat dette med kostnadene. Går utifra at det kan vere variasjoner på hva et bytte av filter koster hos de forskjellige merker. Greitt å skifte et filter om det ikke er snakk om 20-30000 kr.

1

Jan

Greitt å skifte et filter om det ikke er snakk om 20-30000 kr.

På merkeverksted snakker vi ofte om slike priser, til og med noen titusen til, hvis det står stjerne i grillen, eller på panseret.

1

Fernandovonarb

Hyundai fikk jeg fikk forklart at hadde et mye bedre system enn Mazda vertfall. Det av verkstedet som håndterte begge merker. Vil også tro at Kia også er i samme kategori siden de har samme motorer.

1

rosmebraad

En 'fun fact' er at en rekke dieselmotorer i Hyundai og Kia kommer (kom) fra VM Motori i Italia. (VM Motori, hvis motorer debattant BR var mindre begeistret for i Chrysler.)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hyundai\_D\_engine

1

perchri

Ja , de var noe skitt ombord på Chrysler Voyager. Men ellers er jo italieneren alltid vær flinke ingeniører,da?

1

Jan

Tror det er nokså jevnt fordelt. Noen merker har skift av filteret som rutine ved en eller annen km stand. Disse er gjerne billigere å skifte enn de som er ment å vare livet ut, men likevel ikke gjør det.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...