Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Eldre dieselbil og partikkelfilter.

Noen som har kjennskap til bilmodeller/merker som har minst problemer med tette og kranglevorne partikkelfilter? Eller er dette gjennomgående et problem på alle typer dieselbiler. Greitt å vite litt om hvike merker/modeller man absolutt bør styre unna.

2
9 svar

Jan

Greitt å skifte et filter om det ikke er snakk om 20-30000 kr.

På merkeverksted snakker vi ofte om slike priser, til og med noen titusen til, hvis det står stjerne i grillen, eller på panseret.

1

monterosa

Tragisk. Så mange flotte brukte dieselbiler mellom 50-100000 kr og en kan risikere et bilen bare er å kaste om noe slikt skjer. Muligens best å kikke etter bensin, men er så lite brukte større familiebiler med bensin motor.

2

Jan

Tragisk. Så mange flotte brukte dieselbiler mellom 50-100000 kr og en kan risikere et bilen bare er å kaste om noe slikt skjer.

Det finnes en måte å omgå hele problemet på, som ikke er lovlig.

https://www.stwtuning.de/tuning/abgasanlage/downpipes/ta-technix-edelstahl-downpipe-dpf-ersatzrohr-2-5-63-5mm-a4-a5-b8-a6-2-0-tdi_45133_18538

Det er også mulig å åpne filteret og fjerne innsatsen. Siden må man finne en mekanikker med en god programmeringsenhet som justerer bilens hjerne til de nye pusteforholdene. Denne metoden er vanskelig å oppdage på EU kontrollen, da de bare måler CO og lambdaverdi.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...