Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kunne vært fint med en sånn tråd, vet aldri hvor jeg skal poste når det er noe. Går som regel i siste stevnet tråden.

Siste nå er at Stephan Bonnar og Herman er tatt for doping etter UFC 153.

2
8,4k kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

GoLakers

Som ventet ble det ikke så lett for Conor som jeg var inne på. Men at han var så utrolig dårlig blir litt rart å si.

Han traff Poirier godt opp til flere ganger og styrte kampen greit frem til ulykken skjedde. Til slutt ble rørelsesmønstret hindret av dårlig bein + god treff fra Dustin som fulgte opp med bra volum.

At alle mulige folk tyter ut fra grottehullene sine for å fortelle hvor elendig han var sånn etter kampen blir bare for dumt.

Chandler så utrolig bra ut.

5

RamsherE

Som ventet ble det ikke så lett for Conor som jeg var inne på. Men at han var så utrolig dårlig blir litt rart å si.

Han traff Poirier godt opp til flere ganger og styrte kampen greit frem til ulykken skjedde. Til slutt ble rørelsesmønstret hindret av dårlig bein + god treff fra Dustin som fulgte opp med bra volum.

At alle mulige folk tyter ut fra grottehullene sine for å fortelle hvor elendig han var sånn etter kampen blir bare for dumt.

Enig og uenig. Han var ikke utrolig dårlig, men jeg er ikke helt enig i at han styrte kampen greit frem til "ulykken skjedde". Poirier fikk ganske raskt en vellykket takedown på han. Conor ville nok helst ha unngått den, selv om han faktisk var den dominerende part(synes hvert fall jeg) i clinchen etter å ha kommet seg opp fra takedownen. Dette er tid brukt opp av Poirier i en fase der Conor uten tvil er på sitt aller mest farlige.

Men ja. Folk lirer av seg utrolig mye dumt mot Conor. Den mannen vekker følelser i folk på godt og vondt. Jeg synes det er fint at vi har karakterer som han, Jon Jones, Colby osv. De krydrer sporten.

3

Makatelli

Her kan dere se UFC. Siden funker dårlig på fotball, men jeg har sett UFC der i årevis uten problemer.

5

Hallogallo

Tapte sannsynligvis med vilje (Makatelli), gikk sannsynligvis ned tre ganger med vilje (Walton), gikk kanskje ned med vilje, gjorde uansett ikke stor skade (Lew_Ashby). Gode greier. Skal nevnes at dumskapen avtar litt for hvert innlegg fra triumviratet. Fra ekstremt dumt (Makatelli) til veldig dumt (Walton) til bare dumt (Lew_Ashby).

5

Makatelli

dumskapen

Begynner å bli rimelig den jævla arrogante holdningen din i alle diskusjoner. Vi sier ikke at det her er fakta imotsetning til deg som kommer inn i alle diskusjoner og tror du vet best. Jeg skrev klart og tydelig "kan hende jeg tar feil om dette".

Jeg så fighten på nytt i dag, og jeg ville dømt det runde 1 og 4 til Conor, og runde 2, 3 og 5 til Nate. De to jevneste rundene var runde 2 hvor Conor gjorde det bra i første halvdel, mens Nate nesten avsluttet han i siste halvdel. Og runde 5 hvor Conor vant boksingen, men Nate kontrollerte han inntil buret mesteparten av runden og fikk en TD på slutten fulgt av noen slag. Den er den vanskeligste å dømme. Uavgjort hadde vært rettferdig med tanke på at Conor gjorde langt mer skade, selv om Nate kanskje gjorde nok til å stjele den avgjørende runde 5.

2

Hallogallo

Begynner å bli rimelig den jævla arrogante holdningen din i alle diskusjoner. Vi sier ikke at det her er fakta imotsetning til deg som kommer inn i alle diskusjoner og tror du vet best. Jeg skrev klart og tydelig "kan hende jeg tar feil om dette".

Om Nate Diaz tapte kampen med vilje er ikke en 50-50-diskusjon. Det er én jævlig dum mening, at Nate Diaz tapte med vilje. Og det er én oppegående mening, at Nate Diaz ikke tapte med vilje. Du trur Nate Diaz tapte med vilje men det "kan hende" du tar feil. Det er ikke jævlig arrogant å påpeke at det er en jævlig dum ting å mene.

Runde 2 til Nate Diaz...

Runde 5 er den jevneste ja.

2

Lew_Ashby

bare dumt (Lew_Ashby).

Takk. Når det kommer fra MMA-guruen på vgd så varmer det skikkelig.

1

Knipsemannen

Jeg håper også Conor tar det. Vinner han vil det være en vanvittig prestasjon, uansett hvordan han gjør det. Etter min oppfatning kan man da snakke om ham som en av tidenes beste MMA-fightere. Han møter en ubeseiret mester - en ubeseiret, dominerende mester som knapt taper runder.

Khabib er sammen med Kevin Lee den verste motstanderen til Conor i lettvekt. Enkelte vil argumentere at Ferguson også er en av disse, men jeg er ikke enig i dette. Ferguson er en god bryter, men for det første er han ikke like god som de to førstnevnte når det kommer til bryting, og for det andre så bruker han generelt ikke brytingen like mye som Lee og Khabib - selv om han møter strikere.

Vi får se hvordan dette spiller seg ut. Alle vet hvordan Conor kan vinne fighten - alle vet hvordan Khabib kan vinne fighten.

Etter min oppfatning er det en måte Conor kan stoppe nedtakningene fra Khabib, og det er å ryste ham - og deretter stoppe ham. Hvis han ikke klarer det når de striker - eller Khabib gjør sine nedtaknings-fremstøt, så kommer han til å bli tatt ned. Det er jeg helt overbevist over. Jeg tror at Mcgregors takedown defence er undervurdert, men det er åpenbart at han ikke vil klare å stoppe en av tidenes beste offensive MMA-brytere - som i tillegg er vesentlig større og sterkere enn Mcgregor.

Det er en MMA-fighter som har stoppet Khabib sin bryting, og det var Gleison Tibau. Gleison Tibau er kanskje den mest fysisk sterke lettvekteren i UFCs historie - med hjelpemidler - og Khabib møtte Tibau før han joinet AKA. Det er åpenbart at de siste fem årene han har trent på AKA, med jevnlig trening med Rockhold (en av de beste grapplerne i UFC), Cormier (OL-bronse i bryting) og Velasquez (tidligere champ i tungvekt med bryting som en av sine hovedstyrker) har gjort gamet hans vesentlig bedre.

Etter min oppfatning er det tre fightere i lettvekt som skiller seg ut: Ferguson, Lee og Khabib. Jeg har sett altfor lite av Mcgregor i denne divisjonen til å nevne ham i samme selskap som disse.

Ser man vekk fra at alle disse tre er gode brytere og har jævlig mange gode ferdigheter, så er det også et annet element som de har til felles - i motsetning til for eksempel en kar som Mcgregor: nemlig vekt.

Mcgregor er mindre enn alle tre (går rundt med en vekt på 170 lbs), mens Kevin Lee (ca. 190 lbs), Khabib (godt over 190. lbs) og Ferguson (200 lbs) er ikke bare litt større, men betydelig - og det er en av årsakene til at min personlige oppfatning er at det vil være vanskelig - nesten umulig - for Mcgregor å hevde seg i dette selskapet. Jeg håper at jeg tar feil, men det er min oppfatning. I en enkeltfight kan han selvsagt vinne mot alle disse.

Ser man på mesterne og de beste fighterne i UFC i dag, så kutter de beste fighterne mye vekt. Det var en periode for noen år siden hvor fightere gjorde det bra i sine mer "naturlige" vektklasser - Cerrone for eksempel når han vant to-tre fighter på rad etter at han gikk fra lightweight til welterweight.

Ser man på tittelkampen i welterweight til helgen finner man to fightere som normalt sett veier over 200. lbs. I lettvekt, som allerede nevnt, så kutter de antatt beste fighterne mye vekt. I mellomvekt har man Rockhold, Weidman, Jacare og Romero som alle også har ganske voldsomme kutt, og som alle har flørtet med å bevege seg videre opp til light heavyweight - fordi vektkuttet til mellomvekt blir for voldsomt.

Selv en kar som Whittaker har ganske brutale vektkutt (veier normalt sett 210 lbs), selv om det ikke er mange år siden han konkurrerte i welterweight. Noe som var for drastisk igjen - det er flere eksempler på dette også - Anthony Johnson er jo en annen.

Man kan gjøre det bra i sin vektklasse også uten å kutte for mye vekt. Colvington og Stephen Thompson er gode eksempler på dette. Jeg tror likevel ikke at Colvington kan hamle opp med de beste fighterne i divisjonen som Usman eller Woodley. Han vil ha en signifikant fordel når det kommer til stamina mot stort sett alle, men jeg tror ikke han vil kunne utnytte sin fremste styrke (brytingen) mot andre gode brytere som er vesentlig sterkere - og større.

Mcgregor må cutte ca. 15 lbs. for å komme seg ned til lettvekt. Det er et lite vektkutt i dette selskapet. En av konsekvensene ved et stort vektkutt er at man opplever at kondisjonen blir dårligere - spesielt i de senere rundene. Dette nevnes likevel som en av styrkene til Khabib og Ferguson. Mcgregor er en eksplosiv fighter og er ikke kjent for sin gode kondisjon - heller tvert i mot.

Det gjør det hele til en litt spesiell situasjon, fordi mest sannsynlig vil han møte fightere som ikke bare er vesentlig tyngre og sterkere enn ham, men som også har bedre kondisjon. Og Mcgregor må stole på sine eksplosive ferdigheter, timing og slagstyrke, for å vinne disse fightene. Hvis man møter en motstander som er signifikant tyngre enn deg vil det normalt sett være tøffere å slå vedkommende ut.

Det har kanskje allerede Mcgregor opplevd - mot Nate Diaz. Jeg synes med andre ord at det ser svært tungt ut for Mcgregor på papiret. Jeg tror at han blir for liten i dette selskapet når han møter de beste av de beste - dessverre. Og selv om hans venstre er dødelig, så er det ikke akkurat slik at fightere som Laquinta, Rafael Dos Anjos og Edson Barboza er fightere som ikke har krutt i både hender og bein. De er alle vesentlig større enn Mcgregor, om ikke på samme nivå i striking som Mcgregor, men de var ikke i nærheten av å ryste Khabib.

Om jeg skal nevne en faktor som jeg har tenkt på, som kan være positivt for Mcgregor, så er det at det virker som at han kommer seg godt ut clinch- og grappling-posisjoner. En sak er at han klarer seg godt, men en annen faktor er at det kan virke som at det ikke tar mye krefter for ham å være i disse posisjonene.

Jeg tror dette var en av feilene som Nate Diaz gjorde i rematchen mot Mcgregor. Etter hver clinch virket det som at Mcgregor var friskere enn når begge stod og striket. Mot Mendes, etter å ha blitt voldtatt av Mendes på bakken i den tredje runden (eller var det andre), så kom han seg opp og avsluttet Mendes tidlig etter. Det er ikke sikkert at Mcgregor vil legge seg ned og få panikk på samme måte som Barboza og Michael Johnson hvis han havner på bakken eller i clinch-posisjoner. Men det kan være at det skjer også.

Skal Mcgregor vinne, har han to muligheter. Den ene muligheten er at han klarer å stå i mot - at det faktisk viser seg at han kan holde seg relativt frisk etter grappling- og clinch-posisjoner (jeg tviler veldig sterkt på dette, men det er en liten mulighet), eller at han klarer å avslutte Khabib den korte tiden fighten vil være stående. Vinner han vil det være en vanvittig prestasjon og han vil da - etter min oppfatning - være å regne som en av tidenes beste MMA-fightere.

5

Makatelli

Mcgregor er mindre enn alle tre (går rundt med en vekt på 170 lbs), mens Kevin Lee (ca. 190 lbs), Khabib (godt over 190. lbs) og Ferguson (200 lbs) er ikke bare litt større, men betydelig - og det er en av årsakene til at min personlige oppfatning er at det vil være vanskelig - nesten umulig - for Mcgregor å hevde seg i dette selskapet. Jeg håper at jeg tar feil, men det er min oppfatning. I en enkeltfight kan han selvsagt vinne mot alle disse.

Bra innlegg og er enig i det meste du sier, men ikke det her. Ferguson har aldri slitt med å gå ned i vekt så vidt meg bekjent. Det tyder på at han ikke har et så stort kutt ned til 155. Khabib og Lee derimot går til ekstreme lengder for å klare det, og likevel har de ikke klart det flere ganger. Jeg er villig til å vedde penger på at de begge veier mer enn han til vanlig. Det kan du også se på kroppsbygningen deres.

Jeg er heller ikke enig i det siste du sier i dette avsnittet. I mine øyne kan Conor fint hevde seg med de beste i divisjonen. Han har allerede slått Alvarez og det viste oss netttopp dette. Jeg tror Khabib tar han, men det er fordi jeg tror Khabib vil klare unngå boksingen. Hvis det verste skulle skje, og Conor treffer rent så tror jeg Khabib kan overleve hans beste slag. Det samme kan ikke sies om Lee som såvidt holdt seg på beina etter et spark fra Barboza.

Mot Ferguson kan han også vinne fordi sistnevnte alltid blir slått mye, og er generelt dårlig til å forsvare seg stående. Eller kanskje ikke dårlig, men han er villig til å ta imot slag for å gi noen tilbake selv. Han er ikke defensiv nok i mine øyne, og det vil være perfekt for Conor så lenge de står mesteparten av fighten. Så jeg ville gitt han greie odds for å slå begge de to. Kan hende han slår Khabib også for å være helt ærlig. Man må aldri undervurdere Conor. Den feilen har jeg gjort mange ganger.

2

Knipsemannen

Bra innlegg og er enig i det meste du sier, men ikke det her. Ferguson har aldri slitt med å gå ned i vekt så vidt meg bekjent.

Han har flere ganger sagt at han veier opp mot 200 lbs - det finnes til og med en video hvor han går på vekten og den viser 200 lbs ved ett tilfelle om jeg husker rett. Han har et ganske voldsomt vektkutt som han må gjennom.

Uansett, poenget består, og det er at han - sammen med Lee og Khabib - i utgangspunktet er vesentlig større enn Mcgregor. Det betyr noe. Og når man i tillegg har fightere her som tradisjonelt er kjent for god stamina, og som etter alle solemerker vil ha en fordel på dette planet mot Mcgregor - til tross for et tøffere vektkutt (der dårligere stamina skal være en konsekvens av dette), så er ikke dette gode nyheter for oss som støtter Mcgregor.

Jeg prøver jo egentlig å bygge opp Mcgregor og hvilken prestasjon det vil være for ham å hevde seg i dette gamet. Jeg vil bli ekstremt imponert om han klarer å slå disse karene som er blant verdens beste fightere - uansett vektklasse - og som er vesentlig større enn ham.

Jeg er ikke enig i at han har vist nok i lettvekter-divisjonen til at man kan si at han er på nivå med Khabib og Ferguson. Tiden vil vise det, fordi nå har han mulighet til å bevise det. Fighten mot Alvarez var ekstremt imponerende. Nate Diaz (selv om det var i welter) tapte han den ene og vant den andre, men han møtte en fighter som ikke er noe større enn de tre nevnte, heller tvert i mot. Så vi får se.

1

JMAFC

Det samme kan ikke sies om Lee som såvidt holdt seg på beina etter et spark fra Barboza.

Såvidt holdt seg på bena etter en av de aller beste strikerne i UFC, spesielt akkurat de sparka der? På hvilken måte er det et argument mot at han ikke har et bra chin? Responderer jo til og med bra i situasjonen og får jo kontroll igjen med en eneste gang.

1

Hallogallo

Frankie Edgar-Yair Rodríguez på ufc 211. For et kort, på tross av at Werdum-Rothwell ikke ser ut til å bli noe av pga at Rothwell er "flagged" av USADA. Men som vi har sett flere ganger, betyr ikke det at man har dopa seg (iallfall ikke med vilje).

Uansett er Miocic-dos Santos, Jedrzejczyk-Andrade, Maia-Masvidal (mongobooking, men fantastisk fight), Alvarez-Poirier, Cejudo-Pettis og Edgar-Rodríguez litt av noen kamper. Skikkelig bredde, i motsetning til ufc 210 som har gode main- og co-main eventer, men hvor det er et stort sprang kvalitetsmessig ned til resten av kampene.

Brasil-kortet til helga ser noe bedre ut enn London-kortet neste helg. Trinaldo-Lee i lettvekt er en god kamp. Formiga-Borg i fluevekt også, får se om Ray Borg klarer vekta denne gang. Han veide inn på latterlige 129,5 lbs mot Smolka, 3,5 lbs over er mye når du er fluevekter.

Ei annen som ikke klarte vekta, er for øvrig Mackenzie Dern. Det er andre gang på rad og hun missa grovt. Ikke bra.

5

Lew_Ashby

Frankie Edgar-Yair Rodríguez på ufc 211. For et kort

Kristwic7 ser ikke appellen. Kjedelig kort.

7

kimkong_8

211 eventen er bare å gjøre plass til i kalenderen for alle med en gang! Makan til sterkt kort!

1

WaltonBreckRd

Uansett er Miocic-dos Santos, Jedrzejczyk-Andrade, Maia-Masvidal (mongobooking, men fantastisk fight), Alvarez-Poirier, Cejudo-Pettis og Edgar-Rodríguez litt av noen kamper

Blir helt rått.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...