Reklamen der som starter brått med høy lyd er grund nok til og styre unna, dem har tilogmed klart og vri den unda addblocker..

1

Men jeg har funnet denne. Er dette en PC som tar de nyeste spillene og er rask og mer en godkjent?

Generelt ville jeg holdt meg unna Expert/Elkjøp/Lefdal og liknende om jeg skulle kjøpt PC. For det første er de dårlige på pris. For det andre bruker de ofte "billig"-deler fra dårlige produsenter. For det tredje er de elendige på service, går du til butikken og spør om noe kan du banne på at samtlige som er på jobb ikke kan en dritt om PC. Samtidig tar det uker og måneder å få en pc tilbake fra service.

Bor du i nærheten av en Datakjeden-butikk ville jeg titta der. Ellers liker jeg godt å bestille online, men da blir det jo fort litt problematisk om du skulle trenge å sende den på service etc.

1

Enig i innlegget over. Hold deg unna de butikkene.

Angående maskinen: Prosessor, og spesielt grafikkort, vil slite.

Som i alle disse kjedene henvender de seg til ett marked hvor folk ikke vet hva ting betyr. De har lagt på ram og harddisk som er mer enn bra nok, og spart inn på prosessor og skjermkort.

Vil du ha pc som er "mer enn bra nok" må du nok investere i ett bedre grafikkort.

Hvor mye penger kan du maks bruke, og har du mulighet til å bygge maskinen selv?

1

Hrmm... du finner egentlig ikke gode løsninger uten å kunne bygge selv for det som er ferdig fra butikk er for mangel på bedre ord: elendig overpriset skrap.

Du har ikke noen venner/familie som kan hjelpe med å bygge? Det er ikke så vanskelig egentlig du finner gode guider på nettet om du føler for å prøve (vil spare enormt mye samt lære å reparere selv og spare mer på reperasjoner og slippe å sende inn maskin).

Uansett så forutenom Alienware så vet jeg ikke om noen spill maskin selskaper som jeg ville anbefalt. Alienware er representeret av dell her i norge men vet ikke om de har det store utvalget du kan spørre deg og se litt på www.alienware.com hva alienware går i. Men for å si det med en gang: det koster nesten alltid mer for mindre å kjøpe ferdigbygd.

1

Vil 10 000 være pris for pc eller pris for pc + skjerm + tastatur + mus + eventuelle høyttalere?

Dvs, trenger du kun maskinen, eller alt?

1

Kun PC samt et billig og greit høytaleranlegg.

Nå fikk jeg en uventet regning på 12 000,- i går, så fint om jeg hadde funnet en god spillemaskin til rundt 6000-8000.

2
Aebriol Enig i innlegget over. Hold deg unna de butikkene. Angående maskinen: Prosessor, og spesielt grafikkort, vil slite. Som i alle disse kjedene henvender de seg til ett marked hvor...

Hvor mye penger kan du maks bruke, og har du mulighet til å bygge maskinen selv?

Jeg er i samme båt som trådstarter, men har mindre å bruke på ny pc.

Vurderer å bygge pc for første gang, har ikke gjort så mye annet enn å bytte skjermkort/vifte før.

Noe jeg lurer litt på, som diverse guider ikke har gitt meg noe klart svar på, er: Passer alt av deler optimalt med hverandre? Som for eks. en random brukbar prossessor og et random godt skjermkort som jeg fester på et random hovedkort? Jo bedre komponent jo bedre - uten å bekymre seg for at de matcher sammen?

Hvordan vet man om delene man kjøper passer sammen med delere man eventuellt alt har, som kabinett, nettverkskort, lydkort, et par rambrikker, dvd-rom, diskettstasjon og strømdings? (ting jeg syntes det ser ut som man ikke trenger å oppgradere, eller?)

Kanskje det ikke er riktig tråd, men det ser ut som både jeg og trådstarter kunne hatt nytte av å lære oss og bygge selv.

1

Du får en veldig mye bedre totalmaskin ved å bygge selv.

En kort forklaring på hva du skal se etter: - Hovedkortet inneholder informasjon om hva slags prosessor, kort, minne og harddisker det støtter. - I tillegg må du ha en strømforsyning som er bra nok til det du totalt skal ha.

Se her for eksempel: http://www.komplett.no/k/kl.aspx?mfr=&bn=10492&sortBy=p&zbo2=true

Som du ser er hovedkortene i menyen delt inn i "Intel" "AM2" og "AM3" + noe annet.

Når du ser på høyresiden, og på overskriften over hovedkortene ser du informasjon om "socket". For eksempel "socket-775".

Dette hovedkortet for eksempel: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=460865&view=detailed#ProductTabs

Inneholder informasjon som er viktig! Og det som er viktig er: Produktformfaktor: ATX (dette er standard størrelse, står det noe annet her, er det ikke sikkert det passer i en vanlig maskin).

Prosessor: 0 ( 1 ) - LGA775 Socket (Socket er der du plasserer prosessoren på hovedkortet. Denne informasjonen forteller deg at dette hovedkortet har 1 plass til 1 prosessor av typen LGA775. En prosessor av en annen type, for eksempel AMD, vil rett og slett ikke passe inn her).

Under minne står det informasjon som forteller hva slags rambrikker du trenger. Her står det PC2-6400, PC2-5300. Det er altså typen ram du kan bruke. Kjøper du en annen type minnebrikker, vil de ikke fungere med hovedkortet.

Helt generelt gjelder følgende: - Velg prosessor. - Deretter, velg ett hovedkort som støtter den prosessortypen. - Sjekk at hovedkortet har innebygd lyd, og nettverk hvis du IKKE skal bruke trådløst nettverk. - Finn ett trådløst nettverkskort som er billig hvis du trenger det, eller ett hovedkort som har det innebygd. - Finn RAM som passer til det hovedkortet du har valgt. 4gb normalt. - Velg harddisk, normalt den billigste i den prisklassen / størrelsen du er interessert i som har positive tilbakemeldinger. - Velg så bra skjermkort som mulig som passer til hovedkortet du har valgt (i eksempelet her er det 1. plass til PCI-express x 16, så sjekk at skjermkortet bruker kun 1. og ikke 2 spor for eksempel). - Finn ett powersupply som er bra nok (her passer de fleste, men velg ett som gir nok strøm). - Finn ett billig kabinett som har positive tilbakemeldinger. - Finn billigst mulig dvd spiller / brenner.

Det er i hvert fall slik jeg går fram.

Personlig, hvis man har penger til overs, er penger som brukes på ny og bedre (stille) vifte til prosessor, en fantastisk ting. Når du kan ha maskinen stille, nærmest lydløs, selv om den er på, med mindre harddisken jobber mye, føles det rett og slett deilig å bruke den i lengre perioder.

1

Vil også anbefale å bygge selv. Bruk hardware.no. Der er det et forum man kan benytte seg av og hvor man får råd, tips og hjelp. Stedet har også en god prisguide. Der finner man også guider for det meste.

Her er hva komplett.no tilbyr. Legg merke til at du kan konfiguere:

http://www.komplett.no/k/cc.aspx?bn=10306

1
Aebriol Du får en veldig mye bedre totalmaskin ved å bygge selv. En kort forklaring på hva du skal se etter: - Hovedkortet inneholder informasjon om hva slags prosessor, kort, minne og ha...

Du får en veldig mye bedre totalmaskin ved å bygge selv.

Takker så mye for tips! Mye mer nyttig enn alle "dette er en dvd-brenner, sånn ser den ut"-guidene jeg har lest.

Skal sånn sakte men sikkert begynne å sette sammen et puslespill som passer ihop med eventuelle rester av min nylig avdøde PC. Syntes det høres givende ut å kunne mekke sin egen PC, og det bør definitivt bli økonomisk lønnsomt for en gamer gjennom et helt liv denne moderne verden.

1
engafever Vil også anbefale å bygge selv. Bruk hardware.no. Der er det et forum man kan benytte seg av og hvor man får råd, tips og hjelp. Stedet har også en god prisguide. Der finner man og...

Her er hva komplett.no tilbyr. Legg merke til at du kan konfiguere:

http://www.komplett.no/k/cc.aspx?bn=10306

Hvis du skulle konfigurert den billigste PC'en der (crazy gamer), hva ville du byttet ut? men fortsatt ha pris i tankene.

Satt inn bedre skjermkort, prosessor og evt minne?

1

Ja, og da er det sannsynlig at priser senkes ellers, så kan være en god ide uansett.

1
engafever Psuen(strømforsyning) gir nok strøm til det oppsettet. Hovedkortet har bare pci for et skjermkort, så det går bra. Hvor stort busdsjett har du og hva har du av utstyr fra før? jeg...

Hvor stort busdsjett har du og hva har du av utstyr fra før? jeg kan sette opp et forslag for deg.

Konge!

Har et svært svakt budsjett, eneste inntekt er egentlig studielån. Men det lønner seg vel økonomisk å kjøpe så mye som mulig for så lite som mulig med tanke på at maskinen skal holde til spill i minst et par år frem i tid. Vurderer nå en eller annen form for ulønnsom avbetaling hvor månedsbetalingene er overkommelige.

Har rotet gjennom alt av papirer, og fått tilsendt passordet hos dell.no uten å finne noe, så får ta det etter hukommelsen og hva som står på delene:

Soundblaster live 24-bit lydkort

To 512mb 1rx8b PC2 minnebrikker

Dvd-brenner

diskettstasjon

nettverkskort

dell dimension 9100 kabinett (virker relativt lite i størrelse)

Dette er vel de tingene som muligens fortsatt kan brukes.

Hovedkort, prosessor, grafikkkort, strømforsyning(350W) og harddisk må helt sikkert byttes siden alt er 4+ år gammelt.

1
Pøbel1 [sitat…] Konge! Har et svært svakt budsjett, eneste inntekt er egentlig studielån. Men det lønner seg vel økonomisk å kjøpe så mye som mulig for så lite som mulig med tanke på at m...

Du kan bruke DVD-spilleren og diskettstasjonen(sikkert unødvendig, men noen liker fortsatt å bruke en slik) i hvert fall.

Hvis du har et lavt budsjett vil jeg gi deg to alternativer:

Alternativ 1. Intel plattform

Asus P5Q Pro hovedkort

E8400 prosessor

Mushkin XP2-8000 (4096 MB) DDR2

ATI Radeon HD 4870/4890 1GB minne. Skjermkort (forskjellen i pris mellom 4870 og 4890 er noen hundrelapper)

Samsung Spinpoint F1 1TB harddisk

Corsair VX 550w psu, strømforsyning

Cooler Master Gladiator 600

Ca pris uten skjerm og frakt: 5600 kr.

Dette oppsettet er en billig og god spillmaskin i dag. Denne (e8400) prosessoren vil etter hvert bli bytta ut med i5 osv. NB! Som bruker en annen sokkel. Så man kan ikke oppgradere med neste generasjon prosessorer på dette hovedkortet. Dette oppsettet er omtrent like bra i spill som dagens i7 920 oppsett (nyeste sokkel, chipsett x58 og prosessor), med noen unntak.

Alternativ 2. AMD plattform

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P hovedkort

AMD Phenom 2 X3 720 Black dition prosessor

OCZ DDR3-1800 Platinium 2048 MB x2 minne

Så kan du bruke samme harddisk, skjermkort, strømforsyning og kabinett som i alternativ 1.

Dette er en litt dårligere spillmaskin, men ellers bra til det meste. Den har har den fordelen fremfor Alt 1. at den kan oppgraderes senere med nyere prosessorer fra AMD siden den har en AM3 sokkel(hovedkortet).

Ca pris, uten skjerm og frakt: 5200 kr

Med forbehold om at jeg har summert feil og kanskje oversett noe.

Alle disse produktene finner du her:

http://prisguide.hardware.no/

1
engafever Du kan bruke DVD-spilleren og diskettstasjonen(sikkert unødvendig, men noen liker fortsatt å bruke en slik) i hvert fall. Hvis du har et lavt budsjett vil jeg gi deg to alternative...

Takker så mye, det er til stor hjelp! Må si den Intel varianten frister veldig.

Støtte på to problemer, jeg fant ikke den typen rambrikke, og det dukket opp veldig mange tilsynelatende like skjermkort/hovedkort som varierte noe i pris.

ASUS P5Q PRO Turbo, P45, Socket-775 - ATX, DDR2, GbLAN, Firewire, 2xPCI-Ex(2.0)16, Xtreme Phase Power Design

Intel Core™ 2 Duo E8400 3.0GHz, Socket - LGA775, 6MB, 1333Mhz BOXED w/fan

MSI Radeon HD 4890 1GB GDDR5 - PCI-Express 2.0, "Cyclone OC", 2xDVI, HDMI, HDCP, "Military Class"

Samsung SpinPoint F1 1TB SATA2 - 32MB 7200RPM

Corsair Powersupply 550W Black, ATX/EPS, - 120mm Fan, 4xSATA, SLI, WxHxL

Cooler Master Gladiator 600 Sort - 1x 120mm front fan, 1x 120mm top fan, Blue LED on/off, 19 dBA, 2x USB

Ser dette greit ut? Riktig skjermkort? Det mangler bare ram, og en cd med operativsystem (vista)?

1

Dette ser bra ut. Kan tipse deg om et annet hovekort som er litt dyrere, men veldig bra. Asus det også:

http://prisguide.hardware.no/product.php?productId=96385

CD med operativsystem laster du ned her(windows7 RC, som du kan laste ned gratis og bruke frem til ca juni/juli neste år. Slår seg av og restarter etter 2 timer fra mars 2010. Før mars vil det fungere helt ok. Men er veldig bra). I mellomtiden kan du jo spare til et nytt OS. Du kan velge enten 32-bit eller 64-bit. anbefaler 64-bit, fordi det gir støtte for mer ram(scroll ned på siden):

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/download.aspx

Obs! siste dag for å gjøre dette er 20 august 2009 og det er helt lovlig!

Minne:

http://prisguide.hardware.no/product.php?product_id=71116&cat_id=27

eller(raskere brikker):

http://prisguide.hardware.no/product.php?productId=101894&cat_id=27

Si ifra når du har bestemt deg, så skal jeg sjekke alt og kontrollere at det passer sammen.

1
engafever Dette ser bra ut. Kan tipse deg om et annet hovekort som er litt dyrere, men veldig bra. Asus det også: http://prisguide.hardware.no/product.php?productId=96385 CD med operativsyst...

Da er jeg i boks!

ASUS P5Q Deluxe, P45, Socket-775 - DDR2, ATX, 2xGbLAN, Firewire, 3xPCI-Ex(2.0)16

OCZ Gold XTC DDR2 PC6400 4GB KIT CL5 - w/two 2048MB PC6400 XTC, CL5-5-5-18

Intel Core™ 2 Duo E8400 3.0GHz, Socket - LGA775, 6MB, 1333Mhz BOXED w/fan

ASUS Radeon HD 4890 1GB "TOP" GDDR5 - PCI-Express 2.0, 2xDVI, HDMI, HDCP, 900MHz

Samsung SpinPoint F1 1TB SATA2 - 32MB 7200RPM

Corsair Powersupply 550W Black, ATX/EPS, - 120mm Fan, 4xSATA, SLI, WxHxL

Cooler Master Gladiator 600 Sort - 1x 120mm front fan, 1x 120mm top fan, Blue LED on/off, 19 dBA, 2x USB

Alle delene er fra samme nettbutikk, noe høyere pris, men det har sine fordeler. Om dette ser bra ut, bestiller jeg. En eldre DVD-spiller vil passe inn her? Eneste som er forandret fra forrige oppsett er hovedkort, ram og skjermkort.

1
engafever Det spørs hvor gammel DVD-spilleren er, men regner med at den vil fungere ja. Ellers får du en ny fra ca 200kr. Forøvrig ser oppsettet helt greit ut. Alt skal passe og fungere bra...

Da er den kjøpt, mottat, satt sammen, testet, og jeg er svært fornøyd.

Gikk til slutt for AMD varianten din, og det ble en knallgod pc som drar nye spill på max uten problemer.

Det eneste problemet jeg har er med lyden, tror det er noe som skjærer seg mellom Realtek HD audio og Windows 7 RC. Det er lyd, men det popper, spraker, hakker og den går tregere i perioder.

Har prøvd mye forskjellige drivere, og testet det som er av instillinger, uten resultat. Vurderer å invistere i et lydkort, noen tips?

Litt usikker, men det ser ut som HD4890 skjermkortet har innebygd lydkort, mulig det er jeg som har misforstått her, hvordan aktiverer man isåfall det?

Jeg takker så mye for hjelpen, det gikk mye lettere å sette den sammen selv enn fryktet.

1
Pøbel1 Da er den kjøpt, mottat, satt sammen, testet, og jeg er svært fornøyd. Gikk til slutt for AMD varianten din, og det ble en knallgod pc som drar nye spill på max uten problemer. Det...

Regner med at du har lastet ned og prøvd drivere fra Gigabyte sin side her:

"Driver"

http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=3005#anchor_os

(regner med at det er dette hovedkortet du har valgt)

Lydkort:

http://prisguide.hardware.no/cat.php?cat_id=16

Tester:

http://www.hardware.no/tester/?catId=16

Irriterende med sånne (u)lyder. Skal Google litt å se om jeg kan finne ut av noe.

Jeg har aldri hørt om at skjermkort skal ha innebygd lydkort?

Det er ikke vanskelig å bygge PC, som du nå har erfart :-).

1
Laster...