Data og Internett

adroit

Hjelp til HTPC sammenstning

Vurdere å kjøpe denne på komlett.no, men er usikker på hvilke komponenter jeg trenger. De som er sikre er kabinett, tastatur, hardisk og ram (tror jeg. Tenkte Kingston ValueR 8gb).

Det jeg er usikker på er strømforsyning, hovedkort, prosessor (tror det blir den nederste til 5,- ekstra), drev (trenger egentlig bare bluerayspiller, har brenner på laptopen) og spesielt trenger jeg hjelp til skjermkort. Skal primært brukes til film og musikk, muligens noe strategispill.

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Blant alternativene ville jeg valgt: Strømforsyning: En med 140mm vifte pga bedre kjøling og mindre støy.

En grom greie for all del.. men Kassa er for dyr og innholdet er feil, spes hovedkortet som ikke engang støtter sata6Gb/s disker (selv om slike disker står listet som alternativer).

Tidligere i år slapp Intel et hovedkortbrikkesett som heter Z68 og som inneholder noen teknologier man bør ha i fremtiden. Intel® Smart Response Technology og LucidLogix Virtu.

Smart Responsen gjør at man med to store harddisker og en liten ssd får et system som casher de vanligste osfilene og programmene i den raske ssd-disken til daglig bruk, mens mindre brukte data og backup ligger på de to tradisjonelle sata6Gb/s diskene i raid1 konfigurasjon. Raskt og trygt for film og musikksamlingen.

Lucid Virtu gjør at man sparer enorme mengder strøm hvis man har et litt kraftig skjermkort i maskinen. Å spare over 70W i timen når man ikke spiller er ikke uvanlig. Rask, trygt, og energieffektivt når maskinen står på i timesvis.

Så med ca 7000 - 8000 kr i budsjett ville jeg heller valgt bedre deler og stusseligere kabinett.

2
2

Trekker opp denne igjen. Kriteriene er blitt litt forandret siden jeg lagde tråden. Det jeg trenger hjelp til nå er å finne en bra pc som kun skal brukes som medieavspiller (xbmc). Den må se ut som en stereokomponent, være så lydløs som mulig, spille alle formater knirkefritt, ha god lagringsplass (minst 2 terra) og viktigst av alt kun inneholde de komponentene jeg har bruk for. Prisklasse rundt 5-6000, gjerne brukt.

1
qop Vil anbefale deg å ta en kikk på Hardware.no sine anbefalinger, som du finner nederst på denne siden: http://www.hardware.no/anbefalinger/ Anbefalingene er ikke altid like oppdater...

Takk, så litt på de sidene nå. Men lurer på om jeg nesten har bestemt meg for denne. Og sette inn en ekstra hardisk og minnebrikke.

Da trenger jeg bare forslag til hvilken hd og ram som passer best med det som sitter der. Og om skjermkortet er bra nok? Skulle ihvertfall være det i følge han ene som jobber på multicom.

1

Lignende innlegg

Datahjelp gilean Publisert

Hjelp til kjøp av stasjonær gaming pc

Hei. Vurderer å kjøpe en stasjonær gaming pc. Budsjettet mitt er rundt 20 000 -27 000. Jeg ønsker at PC-en skal kunne spille 4k spill. Vurderer denne 3080 ti fra Elkjøp til 23 000 kr men litt bekymret...
Bilde

HP Omen 30L i7-11/16/1000/3080TI stasjonær gaming-PC - Elkjøp

Med HP Omen 30L GT13-1837no stasjonær gaming-PC får du et rent og stilig design med en rå kraft. Nestegenerasjons grafikk fra NVID


Bilde www.elkjop.no
1
0 svar

Personvernerklæring

Jeg har begynt å ta litt spørreundersøkelser på nett, og de er ofte fra forskjellige byråer selv om de kommer fra samme nettside. Siden de kommer fra ulike byråer må jeg noen ganger godkjenne og huke...
1
1 svar
Datahjelp cesilie123 Publisert

Svart skjerm og lyd

Hei! Jeg har fått er problem med pc min, den skrur seg ikke på. Den funket helt fint i går og har stått med laderen i hele natt. Jeg skulle starte pc for noen minutter siden, men den ville ikke på og...
1
0 svar
Elbil vandreren Publisert

Nissan Leaf 2017 USA-modell

Måtte koble fra batteriet og etter gjeninkopling er den over på miles, miles per hour osv. I menyen under "Language" har jeg satt "English" (norsk er ikke tilgjengelig) og "Metric" men fortsatt vises...
1
0 svar
Laster...