Data og Internett

Niklasabj

Piratnedlastning

Noe jeg har lurt på i det siste er om piratnedlastning følges opp av politi i norge? Og hva kan straff i så fall være? Kan man i det hele tatt få straff for ned/opplastning?

1
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Spørs hva du laster ned. Politiet er meget strenge med å straffe folk som bryter opphavsrettighetene til f.eks barneporno.

Men fra spøk til revolver. De som blir straffet er de som driver med storstilt deling av materiale de ikke har rettighetene til.

1

Politiet går ikke etter de som laster ned, kun de som laster opp store mengder. Og spesielt de som legger ut norskprosudert materiale.

1

Som "vanlig bruker" får du neppe politiet på døren. Det du dog kan få er skremselsmail.

Husker jeg lastet ned Scarface for mange herrens år siden. Noen måneder etterpå fikk jeg en mail fra ISPen min som bare videresendte en mail de fikk fra Universal Pictures. Den videresendte mailen var bare en oppramsing av ditt og datt og åpenbart standardisert. Det Universal har gjort er å laste ned filmen selv og dermed se hvilke andre IPer som laster/deler (alle deler jo når en laster ned torrent) og sendt mail til hver ISP.

Det ville uansett blitt med den mailen. ISPen ville aldri gitt fra seg kunder til Universal med mindre det dreide seg om mer alvorlige ting.

1

Trur at politiet ikke kan "pågripe" deg hvis du laster ned noe. pga at de kan ikke ta deg fordi IP-adressen er ulovelig som sporingsmekanisme..?

1

Sånn by the way....hvor finner man alle disse mange Norske torrentene som jeangabin nevner?

1

jeg bruker steder som torrentz.eu og eztv.it til å laste ned lovlig materiale. På torrentz.eu er det noe norsk å finne.

1

Man har swesub.tv og for norske er det noe med sumo...husker ikke helt, men et søk på google etter norske torrenter gir resultater.

1

Lignende innlegg

Datahjelp gilean Publisert

Hjelp til kjøp av stasjonær gaming pc

Hei. Vurderer å kjøpe en stasjonær gaming pc. Budsjettet mitt er rundt 20 000 -27 000. Jeg ønsker at PC-en skal kunne spille 4k spill. Vurderer denne 3080 ti fra Elkjøp til 23 000 kr men litt bekymret...
Bilde

HP Omen 30L i7-11/16/1000/3080TI stasjonær gaming-PC - Elkjøp

Med HP Omen 30L GT13-1837no stasjonær gaming-PC får du et rent og stilig design med en rå kraft. Nestegenerasjons grafikk fra NVID


Bilde www.elkjop.no
1
0 svar

Personvernerklæring

Jeg har begynt å ta litt spørreundersøkelser på nett, og de er ofte fra forskjellige byråer selv om de kommer fra samme nettside. Siden de kommer fra ulike byråer må jeg noen ganger godkjenne og huke...
1
1 svar
Datahjelp cesilie123 Publisert

Svart skjerm og lyd

Hei! Jeg har fått er problem med pc min, den skrur seg ikke på. Den funket helt fint i går og har stått med laderen i hele natt. Jeg skulle starte pc for noen minutter siden, men den ville ikke på og...
1
0 svar
Elbil vandreren Publisert

Nissan Leaf 2017 USA-modell

Måtte koble fra batteriet og etter gjeninkopling er den over på miles, miles per hour osv. I menyen under "Language" har jeg satt "English" (norsk er ikke tilgjengelig) og "Metric" men fortsatt vises...
1
0 svar
Laster...