Kan legge til at det er ikke alltid nettet forsvinner helt når spill kjøres. Som oftest får jeg det man kjenner som "rubberbanding" når jeg spiller Rift (et MMO), altså at alt og alle står i ro, ingenting fungerer i 5-15 sekunder (eller mer), så skjer alt lynhurtig, muligens fulgt av en disconnect, eller bare en ny lagspike.

1
shaukat23B Kjøp ny router og skift leverandør. Enkelt og greit.

Setter pris på respons, men etter svaret å bedømme leste du ikke forklaringen min, og da kan du jo like godt la være å kommentere.

For det første er det jo slik at andre enheter virker bra på den samme routern, og for det andre var tilfeldigvis routeren byttet for et par uker siden uansett, problemet er der fortsatt. Leverandøren er heller ikke problemet (som sagt, bare en enhet som har problem).

For det andre så er det ikke alle fattige studenter som bare kan bytte ditt og datt hvis noe går i lås, så langt det er mulig bør jo ting fikses fremfor å punge ut for nye komponenter.

Uansett, tilbake til saken. Har også merket problemer med den nye routeren, en asus rt-ac66u, ofte må restartes (alt etter belastning på nettet). Farten dumpes ned til >0,1 mb/s både opp og ned, og når jeg pinger routeren kan jeg få bortimot 1000 ms bare til routeren. Etter en kjapp restart via nett-interfacen til routern er farten tilbake på 60Mb/40Mb i X tid, før den må restartes igjen. Har lest litt og sett at flere har problemer med samme router, men de trengte bare å bytte fra automatisk kanalvalg til en fastsatt kanal, noe jeg prøvde (til en kanal som ikke var opptatt, etter sjekk med inSSIDer), men til ingen nytte.

Hvis noen har relevant info om noen om problemene blir det godt mottatt.

1
Kaffesnerk Setter pris på respons, men etter svaret å bedømme leste du ikke forklaringen min, og da kan du jo like godt la være å kommentere. For det første er det jo slik at andre enheter vi...

For det første er det jo slik at andre enheter virker bra på den samme routern, og for det andre var tilfeldigvis routeren byttet for et par uker siden uansett, problemet er der fortsatt.

Hvis alle problemene du beskriver, kun gjelder din maskin, så må feilen ligge der.

Prøv å bruk kabel for å teste om feilen forsvinner.

Du bør også undersøke hvis maskinen er utrustet med wifi kort fra Intel. Her er 2 antenner koplet til via trykknapper som kan løsne og gi ustabilt nett.

Valg av kanal vil være avhengig av andre routere. Men her ville problem ha oppstått for alle enheter i huset.

Her er ett bra program for nettanalyse.

http://nutsaboutnets.com/netsurveyor-wifi-scanner/

Har selv en Asus router av samme type som fungerer stabilt. Denne har bra med minne og god kjøling.

1
Torotto [sitat…] Hvis alle problemene du beskriver, kun gjelder din maskin, så må feilen ligge der. Prøv å bruk kabel for å teste om feilen forsvinner. Du bør også undersøke hvis maskinen...

Her er ett bra program for nettanalyse.

http://nutsaboutnets.com/netsurveyor-wifi-scanner/

Har selv en Asus router av samme type som fungerer stabilt. Denne har bra med minne og god kjøling.

Maskinen er ikke utrustet med annet en et ethernet kort som er integrert på hovedkortet, og det er for ordens skyld deaktivert for å ikke skape en konflikt. Vet at problemet ligger på maskinen min i hovedsak, eller rettere sagt på USB adapteret jeg bruker for å koble på nettet. Tingen er at jeg prøver å finne ut hva som er galt, og hvorfor problemet oppstår, siden jeg som student mangler midler til å kjøpe nytt.

PS. takk for link, skal ta å sjekke den når jeg kommer hjem i kveld.

1
Kaffesnerk [sitat…] Maskinen er ikke utrustet med annet en et ethernet kort som er integrert på hovedkortet, og det er for ordens skyld deaktivert for å ikke skape en konflikt. Vet at problem...

Maskinen er ikke utrustet med annet en et ethernet kort som er integrert på hovedkortet, og det er for ordens skyld deaktivert for å ikke skape en konflikt.

Aktivere dette og bruk kabel til router for å avklare om maskinen da er ok.

USB nettverks adapteret ditt er avhengig av en god antenne og riktig plassering iforhold til router.

Hvis du har en gammel router, fortsatt og den kan settes i WiFi bridgemode, så kan du bruke den og en kabel til PC.

1
Torotto [sitat…] Aktivere dette og bruk kabel til router for å avklare om maskinen da er ok. USB nettverks adapteret ditt er avhengig av en god antenne og riktig plassering iforhold til ro...

Maskinen er i orden, jeg bridger internett fra laptop som en midlertidig løsning siden USB adapteret ikke fungerer som det skal.

Jeg får bra signal på USB adapteret og det er plassert så riktig som mulig (router i en annen etasje). Det var en gammel og elendig router før, men den har blitt byttet ut for en ukes tid siden.

Problemet virker merkelig, og jensen sitt supportsystem er like brukbart som en kartong utgått melk. Hovedkortet på maskinen er også nylig byttet, og problemet var der før jeg bygde om PCen også.

Er nok noe mer alvorlig en enkle instillinger som er galt. Leter å leter rundt etter noen som har opplevd lignende, men alt tyder til at USB adapteret er ødelagt.

1
Kaffesnerk Maskinen er i orden, jeg bridger internett fra laptop som en midlertidig løsning siden USB adapteret ikke fungerer som det skal. Jeg får bra signal på USB adapteret og det er plass...

Er nok noe mer alvorlig en enkle instillinger som er galt. Leter å leter rundt etter noen som har opplevd lignende, men alt tyder til at USB adapteret er ødelagt.

Mulig du kan finne svaret, hos TV Norge og åndenes makt.

Sannsynlig er det noen som ikke liker innholdet på PC din og vil sabotere.

Da er jo ett USB adapter den sannsynlige kilden. (Uidentifisert Spøkelses Brikke.)

1

Har lånt et PCI kort fra en bekjent, og problemet oppstår ikke like ofte, men det skjer enda.

Hvis jeg pinger routeren i CMD vil jeg ligge stabilt på 1ms og med 0% pakketap/timeouts, men hvis et spill startes vil MS øke fra alt til 250-1000

1
Kaffesnerk Har lånt et PCI kort fra en bekjent, og problemet oppstår ikke like ofte, men det skjer enda. Hvis jeg pinger routeren i CMD vil jeg ligge stabilt på 1ms og med 0% pakketap/timeout...

Hvis jeg pinger routeren i CMD vil jeg ligge stabilt på 1ms og med 0% pakketap/timeouts, men hvis et spill startes vil MS øke fra alt til 250-1000

Hvilken adresse pinger du?

Har du kontroll med routere i nettverket?

Hvis du har andre routere foran din, så skal du ikke kjøre din router i router mode, men som access point og sette den med en annen IP adresse i samme nettverk eksempel 192.168.1.1 Router AP 192.168.1.2 Gateway 192.168.1.1 Local DNS 192.168.1.1

1

Jeg har ikke kontroll eller oversikt over hvordan nettet er satt opp, siden jeg kun er leietaker i en leilighet der huseieren stiller med wifi (er ikke mulighet for kabling til leiligheten i boligen), men etter det jeg har blitt informert om går nettet fra modem rett til ruteren jeg er koblet på. Den kjører på "den vanlige" gatewayen 192.168.1.1 og kjører stortsett på factory default med unntak av SSID og krypteringsnøkkel. Har sjekket DNS og DHCP, alt skal være i orden. Den er ikke satt opp som AP, og skal nok ikke være det heller, siden nettet noen ganger fungerer helt feilfritt med samme instillinger.

Som du nevnte tror jeg åndenes makt er det beste håpet mitt nå.

1
Kaffesnerk Jeg har ikke kontroll eller oversikt over hvordan nettet er satt opp, siden jeg kun er leietaker i en leilighet der huseieren stiller med wifi (er ikke mulighet for kabling til lei...

Jeg har ikke kontroll eller oversikt over hvordan nettet er satt opp, siden jeg kun er leietaker i en leilighet der huseieren stiller med wifi (er ikke mulighet for kabling til leiligheten i boligen), men etter det jeg har blitt informert om går nettet fra modem rett til ruteren jeg er koblet på.

Dette virker jo litt snodig. Hvis du ikke har kabelforbindelse til gårdeiers router/modem, så må du jo få dette via WiFi hos han?

I såfall skal du sette opp din ruter som AP i wireless bridge til hans nett.

Link

1

Jeg har ikke egen ruter, mulig jeg forklarte litt dårlig. Det er han som sitter med modem og ruter, og jeg er bare koblet på ruteren han har satt opp.

1
Kaffesnerk Har lånt et PCI kort fra en bekjent, og problemet oppstår ikke like ofte, men det skjer enda. Hvis jeg pinger routeren i CMD vil jeg ligge stabilt på 1ms og med 0% pakketap/timeout...

Har lånt et PCI kort fra en bekjent, og problemet oppstår ikke like ofte, men det skjer enda.

Det kortet jeg låner har relativt store eksterne antenner, noe som har gitt meg mye bedre signalstyrke. Det som er så merkelig er at alt fungerer helt feilfritt til jeg starter et spill.

Prøvde også å skru av uPnP i dag, for å teste om det kunne være noe galt. Så ut til å gå bra, men nå skjer det igjen. Steam, spotify og andre programmer går "offline" med en gang jeg starter et eller annet spill.

1

Huseieren har gitt meg tillatelse til å logge på ruter i tilfelle den krever en restart når han ikke er her, så jeg har pålogginsinformasjonen. Jeg har sjekket alt som har med blokkeringer å gjøre. Har også prøvd å skru av brannmuren og WPS, samt brukt QOS og gitt prioriteringer og/eller unntak til de rette portene. Men hvis det hadde noe med båndbreddebegrensninger å gjøre så skulle jeg ikke klart å se nett-TV eller laste ned (begge går fint). Og hvis det var blokkerte porter skulle jeg ikke mistet alt nett når et spill ble startet. Har brukt så og si alle typer gratis antivirus som er trustworthy og sjekket etter malware, og formatert PC. I tillegg har jeg prøvd forskjellige nettverkskort, og problemet inntraff også før jeg byttet hovedkort, cpu og skjermkort for en stund tilbake. Jeg har også skrudd av windows defender og windows brannmur, og fjernet alt av tredjeparts antivirus/brannmur osv fra maskinen.

Som regel har jeg alltid klart å løse problemer jeg har hatt med PC og internett, og har grunnleggende utdanning for det, men dette er noe av det rareste jeg noen gang har vært borti.

Må bære nevne; hjertelig takk for at du gidder å svare, og at du kommer med tips om hva som kan være galt. Er langt ifra alle som er så hjelpsomme av seg

1

Kan problemet være relatert til DHCP? Burde ruteren eventuelt ha aktivert PPPoE fremfor DHCP? Er ikke 100% på hva den store forskjellen er, men at det er noe som kan skape slike problemer.

Jeg har et valg på ruteren for å "Aktiver PPoE-overføring", der den p.d.d er deaktivert. Burde den aktiveres? Og hvis den aktiveres, skal DHCP deaktiveres?

1
Kaffesnerk Kan problemet være relatert til DHCP? Burde ruteren eventuelt ha aktivert PPPoE fremfor DHCP? Er ikke 100% på hva den store forskjellen er, men at det er noe som kan skape slike pr...

Jeg har et valg på ruteren for å "Aktiver PPoE-overføring", der den p.d.d er deaktivert. Burde den aktiveres? Og hvis den aktiveres, skal DHCP deaktiveres?

Dette må jo gjelde forholdet mellom hvordan router skal forholde deg til modem(modem med routerfunskjon. )

PPPoE er jo en påloggings protokoll akkurat, som PPP.

DHCP server er en dynamisk tildeling av IP adresse til koplet utstyr.

Normalt hvis du bridge modem og exstern router så kan du sette routerfunsjonen ut på modem og bruker da PPPoE for pålogging.

Hvis du imidlertid bruker router funksjonen på modemet så skal altså exsternt stå i DHCP.

Se her for modem og bridge

1

Vet du tilfeldigvis hva funksjonen "Aktiver PPoE-overføring" gjør? Er en egen innstilling som er deaktiver/aktiver, uten videre spesifisering.

1
Kaffesnerk Vet du tilfeldigvis hva funksjonen "Aktiver PPoE-overføring" gjør? Er en egen innstilling som er deaktiver/aktiver, uten videre spesifisering.

Ja ved å bruke PPPoE så må du en logge inn, med brukernavn og passord.

I motsetning til PPP som gir deg internet pålogging uten dette.

Som sagt så kan denne slås av, når du logger på fra annen kilde. Og hvor router (2), da henter inn IP adresse via DHCP server på router 1.

1

Jeg kjøpte samme router AC versjonen etter at RT havarerte etter ett år.

Nå har jeg samme problemer som du har med PC, NAS, Apple PowerMac, iPad, iPhone, Samsung... Det som skjedde er enda verre. Plutselig i påsken så dukket det opp and Asus på nettverklisten, Asus 5G het den og var åpen. Min egen nettverkadresse/login falt i styrke og hadde som du sier ping på 1000, 0,1mb speed etc etc. Da viste det seg at alle som ville kunne logge seg inn på Asus 5G, altså åpen inn i mitt hus. Jeg har forsøkt alle oppdateringer, alle re starter og har endt opp med at Asus 5G åpen er eneste som fungerer, men den stopper stadig på streaming. Ustabil. Jeg sjekket så alt på nett og fant sannheten på følgende side:

http://www.dslreports.com/forum/r27645647-ASUS-RT-AC66U-Wireless-Router

Jeg to kontakt med leverandøren Komplett, men der hadde service mannen en 3 år gammel Asus som funket og den er verdens mest solgte, så jeg hadde ikke noe å komme med.

Jeg tar dette opp med PC World som anbefalte denne tragedien. Du må nok bytte både router og leverandør. Det skal jeg gjøre...

'

1
Laster...