Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Har fått den ærefulle oppgave med å gi PCen til svigers nytt liv. Mistenker at den har virus og skal fikse opp i det. Vil for all del ikke virke helt noob.

Kan jeg gjøre det lettvint og bare sette hele Windows-traktoren tilbake til fabrikkinnstillingene? Vil det fjerne eventuelle virus og forhindre at informasjon om hemmelige bankkonti og lite flatterende bilder av svigermor havner på hendene til en teknisk begavelse på 7 år fra New Delhi?

1
12 svar

12 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

nometalhorse

Kan jeg gjøre det lettvint og bare sette hele Windows-traktoren tilbake til fabrikkinnstillingene?

Ikke lett å skjønne hva du mener når du skal være så "kjekk" da du uttaler deg, men jeg hadde startet med å kjøre malwarebytes og se om ikke den ordner opp. Det er gratis versjonen du laster ned.

1

TheBracket

Med tilbake til fabrikkinnstillinger mener jeg å sette maskinen tilbake til den tilstanden den var i i esken. Operativsystem slettes ikke, men PCen blir "ny" i den forstand at den er slik den var da den ble plukket av samlebåndet. Windows settes tilbake til dag 1. Vil dette kunne fjerne virus?

1

madigan

Hvis du skal fjærne ''virus'' så skal du kjøre et antivirusprogram,skal du fjærne malware,da er malwarebytes på sin plass å kjøre.

Skal du derimot sette pc'n tilbake til fabrikkny,så må du formatere,og legge inn windows på nytt,men da vil seff alle filer-bilder musikk etc- dvs alt man har på pc'n vil forsvinne for godt.

Det er to måter å sette pc'n tilbake til fabrikk ny på--om du har den originale Windows platen,da setter du inn den å kjører fra denne (lisens nøklene til windows skal være påklistret bak på pc'n),eller pc'n har en liten partisjon liggende på C: med Windows (også på denne måten skal lisensnøkkler være bak på pc'n) i begge disse oppsettmåtene vil da evt-virus forsvinne med alt det andre.

Så svaret på spørsmålet ditt er ja,men det er en veldig tungvindt måte å gjøre det på når man har antivirus og malware programmer som fjærner slikt effektivt og man kan likevel beholde allle filene på pc'n,men det får bli opp til deg,har du i det heletatt vurdert å ta backup?:)))

2

nadajan

Windows settes tilbake til dag 1.

Har ikke hørt om at dette er mulig uten å formatere. Det vil si at du sletter alt du har på harddisken og legger inn Windows på nytt. Da blir du kvitt viruset, men det krever at du har en installasjonsdisk å utføre dette med. Filer og bilder kan du eventuelt føre over på en minnepinne, forutsatt at det ikke tar med seg viruset tilbake igjen.

"Elementært min kjære Watson."

1

nadajan

kjøre malwarebytes

Takk!

1

Mysil-Bergsprekken

Kan jeg gjøre det lettvint og bare sette hele Windows-traktoren tilbake til fabrikkinnstillingene?

Er ikke sikker på hva du legger i "tilbake til fabrikkinnstilling" men hvis det er formatering du mener så vil du bli kvitt eventuelle virus samt alt det andre du har på stasjon "C".

Det er i alle fall min erfaring med dette - har gjort dette selv pga virus jeg ikke klarte å bli kvitt.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Elbil

Elbil-forum

Bilde

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

Bilde

Foto og video

Foto og video

Laster...