Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei,

Planen min er å søke meg inn på Luftforsvarets Flygeskole og forhåpentligvis bli operativ jagerflyger etter endt utdanning.

Ettersom jeg er litt over middels interessert i fly, vil jeg gjerne starte å simulere litt flyvning, og søker derfor dine råd når jeg skal anskaffe en ikke så altfor dyr måte å øve på. Ser for meg et spill til ps3 eller PC (hva anbefaler dere?), joystick og throttle. Aller helst vil jeg fly F-16 eller F-35 ettersom det er hva jeg håper på å fly i fremtiden, men er åpen for alt.

Skal ikke være så altfor avansert, vil bare få litt feelingen av å manøvrere et fly.

Kom gjerne med noen tips utover det jeg informerte om!

Takk på forhånd

1
21 svar

21 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

slyng91

Heisann

Jeg var så heldig å komme gjennom nåløyet i seleksjonen og fikk prøvd meg på Luftforsvarets Flygeskole.

Hvis du har lyst til å forberede deg er det en god start å se litt på forskjellige flysimulatorer, men det er mange ting som du skal igjennom før du hele tatt setter deg i en Saab Safari og pugger checklister :D

Hadde jeg vært deg:

- Sett deg GODT inn i utdanningsløpet. Se at du oppfyller de krav som stilles og ikke sikt deg inn på minstekravene. De fysiske testene brukes som "motivasjonstester", ikke bare for å se om kandidater er fysisk skikket. De vil se at du faktisk har gjort en innsats for å være innenfor basiskravene for opptak. De vil også se at kandidater har satt seg inn i utdanningsløpet slik at de vet hva de går til.

- Les deg litt opp på fly generelt, instrumenter, navigasjon og litt lingo. Dette er ting da som ikke testes/læres før du eventuelt kommer deg til Bardufoss.

Til testene:

- Frisk opp Realfag som Matte R2 og enkel fysikk/mekanikk. Dette samt norsk, engelsk blir testet. Romforståelse og hukommelse er også ting som blir testet.

- Bortsett fra det, Vær deg selv, du blir fort gjennomskuet om du ikke er det. Det anbefales også å ikke lese deg opp (fiske på formum) på disse psykologiske testene da dette faktisk kan bidra NEGATIVT for din egen del. Artig historie med dette da en medsøker skrøt at han hadde lest seg opp på en test jeg skulle ta samtidig med han... og han røk!

Lykke til !

1

ylvas

Mange takk! Veldig nyttig informasjon på ha i bakhodet, så dette skal jeg definitivt gå mer i dybden på.

Vet du ca. hvor mange søkere det var på ditt kull, og hvor mange som kom gjennom seleksjon?

Ut i fra teksten forstår jeg at du dessverre ikke kom deg i gjennom utdanningsforløpet, hvor var det du falt av? Under progresjonsflygningen?

Sliter med å finne nyttig informasjon om dette på internett, og hadde satt pris på om du/dere hadde noen eksterne linker med korrekt og viktig informasjon? Føler jeg har lest ut og inn det som er å finne av stoff..

1

slyng91

Av over tusen søkere var det ca 2-300 som kom til Fase 1 som til Rygge tror jeg, fordelt på to opptak. Et for sivile og et for interne i forsvaret.

Vi var vel 15 som kom videre fra Fase 1 på rygge til Bardufoss for progresjonsflygningen. Ja jeg røk på flytur nr. 9 for tema var steileserier, hvor du skal så raskt som mulig hente flyet inn igjen fra en kontrollert steiling.

Du vil finne lite om dette på internett av den grunn at de vil teste din evne til å takle krevende progresjon praktisk og teoretisk, slik at du er skikket nok til å få en utdanning til noen milioner kronasjer :D.

Uansett dette ligger såpass langt frem, før det skal du igjennom Fase 1. Det "morsomste" med denne fasen er jo lengre du kommer, jo mindre kan du egentlig for om du er skikket til å komme igjennom nåløyet. Etter teori, intervjuer, tester etc. blir du tatt med til flymedisinsk institutt hvor hver bidige bit av kroppen sjekkes, og hvor man kan ryke på ting man ikke har peiling på!

På min runde var det en som røyk på en flekk på øyet som kunne bli en sykdom om 10-12år. En annen måtte ta røntgen 2 ganger da de fant en liten bit på bildet som viste seg å være kalk.

Poenget mitt er at jeg har vært i dine sko og skjønner hvor frustrerende det kan være å ikke finne tilstrekkelig informasjon om "the details", men er du så heldig å komme gjennom nåløyet på Rygge, bruk heller tiden godt da til å skrape til deg så mye informasjon om det ETTER Rygge.

Men du virker litt for sulten på dette til å godta det som et svar så hvis du skal lese på noe (Tips):

Les deg opp på flyet du kanskje er så heldig å få prøve, og da instrumenter og hva som kan leses av de. (google litt rundt selv)

- https://forsvaret.no/fakta/utstyr/Luft/saab-safari

Og les deg opp på generell ATC (Air Traffic Controll)

- Alt som skjer fra parkering - take-off - landing - parking.

- Gradering av luftrom, communication etc, hør litt på hvordan de snakker på radio

- Ord som QNH, METAR, FLIGHTPLAN og andre viktig informasjon for flygning kan være greit å lese på.

- Mener flight simulator x (som nå er gratis mener jeg), har veldig mye bra om kompakt informasjon om flygning i selve spillet/simulatoren, leste jeg mye før jeg søkte meg inn.

Alle disse tingene får man bruk for når man skal fly, og på eventuell teori.

Good reading

2

qop

Skal ikke være så altfor avansert, vil bare få litt feelingen av å manøvrere et fly.

Tingen for deg. DCS. Har video-tutorer:

http://store.steampowered.com/app/223750/

1

KansjeD

"Hva mener du jeg ikke forstår?"

Det er direkte skremmende at du ikke ser forskjell på data og internett-forumet og politikk/utdanning/backstage-forumene...

1

Olmba

Hvordan ble dette til en politisk diskusjon? Noen fornekter seg tydeligvis aldri og jeg slutter aldri å la meg sjokkere.

Foreslår du finner et noe mer korrekt fora , for her diskuteres det "Data og Internett"

1

milfern

Planen min er å søke meg inn på Luftforsvarets Flygeskole og forhåpentligvis bli operativ jagerflyger etter endt utdanning. Ettersom jeg er litt over middels interessert i fly, vil jeg gjerne starte å simulere litt flyvning,

Håper matte og fysikkarakterane dine og er i orden.

1

Vattnissen

Var inne på opptaksprøver, der røyk de aller aller fleste på psykotest der man fikk se bilder i brøkdelen av et sekund og skulle klare lese sinnsstemningen til folk på bildene.

Jeg grusa de andre på papirtestene, men var sjanseløs på denne oppgaven, der forøvrig de aller aller fleste røyk ut.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Elbil

Elbil-forum

Bilde

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

Bilde

Foto og video

Foto og video

Laster...