Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er det mulig å bytte skjermkort på laptop? Min gamle gode laptop svikter, har kommet til at gpu er ødelagt. Har forsøkt å bytte mellom alt som er av drivere, men til null hjelp.

1
8 svar

8 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Tankefrihet

Som oftest er skjermkortet integrert i hovedkortet. Hvis det er et kort som kan byttes, så vil du sannsynligvis måtte lodde. Og skal du sende maskinen til reperasjon, så kan du like gjerne kjøpe ny.

Er det ikke noe spesielt med den maskinen, så tror jeg det er dårlig økonomi å reparere. Såfremt det ikke er veldig enkelt å skifte på modellen din slik du kan gjøre det selv og finner delen til en rimelig penge.

Ser du skal prøve Linux, og håper du finner ut av dette.

Aner ikke helt hva feilen består i, men er det mulig at selve skjermen er gåen? Vanligvis mener jeg skjermen ryker før skjermkortet.

PS hvis du trenger maskinen til noe spesielt, men ikke gidder legge inn penger i å reparere den, så kan du kanskje skaffe et eksternt skjermkort for USB2. Men tviler på at den løsningen fungerer så veldig bra. Sier bare at det kanskje er mulig å skaffe noe fra 100 kr opp mot tusenlappenn fra eBay.

1

InternalExile

Har forsøkt å bytte mellom alt som er av drivere, men til null hjelp.

Hvordan har du gjort dette? Om du får skjermbilde, som jeg anser som et krav for at du kan bytte driver, så fungerer nok skjermkortet.

1

petterG

Fordi den tydeligvis har integrert skjermkort på hovedkortet i tillegg til ekstra/eksternt skjermkort, på samme måte som en stasjonær PC.

1

Rhabagatz

Har du prøvd med ekstern skjerm?

Du har nesten garantert integrert skjermkort i hovekortet.

1

joaruls_1

Hvorfor konkluderer du med at GPU-en er gåen? Jeg ville boota med en Linux Live CD, og sjekka om PC-en oppfører seg bra da. Det vil si noe om du har et maskinvare- eller programvareproblem.

1

54436

Jeg konkluderte med det siden jeg har forsøkt å bytte mellom alt som er av drivere, og installert windows 10, windows 8 igjen osv., uten at noe blir bedre...

Men nå skal jeg forsøke å boote med Linux :)

Btw pcen har også skjermkort på hovedkort, så det lar seg gjøre å bruke den selv om kortet ikke fungerer.

1

heggland6

Jeg konkluderte med det siden jeg har forsøkt å bytte mellom alt som er av drivere, og installert windows 10, windows 8 igjen osv., uten at noe blir bedre...

Hva er det som ikke blir bedre? En feilbeskrivelse kunne ha hjulpet..

Regner med det må være noe galt med bildet - er det striper over skjermen og farger som flyter utover eller noe?

1

InnocentBystander

Er det mulig å bytte skjermkort på laptop?

GPU er sannsynligvis lodda på hovedkort, og kan difor ikkje byttast.

Du kan prøva å opna laptopppen og sjekka om noen av chippane er i sokkel. Dersom dei er i sokkel, så kan du evt. sjekka om det er dårlig kontakt som lagar problemet.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Elbil

Elbil-forum

Bilde

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner

Bilde

Foto og video

Foto og video

Laster...