Data og Internett

rexenes

Ny pc hakker ved streaming

Kjøpte en billig pc for bruk på treningsrom. Skulle kun brukes til å streame musikk og tv i tillegg til å styre treningsrulla. Tenkte det skulle holde lenge da min steingamle mac hadde gjort det bra inntil jeg ble tvunget til å oppdatere osx.

Pcen virker bra på det meste utenom streaming. Der hakker bildet ca hvert 10.sek. Stopper et sek eller to. Uholdbart til fotball. Netflix-appen streamer plettfritt. Nettverket er bra og fast koblet. Kverker det jeg finner av prosesser som tar plass.

Det hakker både på chrome og firefox. Edge har jeg bare prøvd litt uten å få se noe i det hele tatt. Avinstallerte Nortondritten. Skrudd av alt av sikkerhet jeg kan finne. Samme fortsatt.

MSI Cubi-N Mini-PC

Celeron N4000, 4GB RAM, 64GB SSD, WiFi, Windows 10 Pr1o

1
5 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Når du begynner å skru av sikkerhetsfunksjoner for å få ting til å fungere bedre.. så er det tvilsomt att det er håp..

Skru på defender igjen.

Isteden for å kjøre usikret og dermed potensiell fare for andre (med en pc som i teorien kan brukes til å spre )

Det er mye bedre å starte med å slå av alle unødige funksjoner som W10 driver med, animerte vinduer fks, gjennomsiktige mapper osv

Høyreklikk på "min datamaskin" Velg "egenskaper" Nytt vindu kommer opp, velg oppe til venstre "avanserte systeminnstillinger" Nytt lite vindu, velg fanen "avansert" Der under "ytelse" trykk "innstillinger" Nytt vindu, velg "egendefinert" Fjern alle "haker" med unntak av "vis miniatyrbildet isteden for ikon" Trykk ok eller bruk

Neste du kan sjekke er om det er blitt endret / surret noe med strømminnstillingene.

Enkleste er å trykke søke knappen, eller skrive i søkefeltet (Noen har søkefelt, andre har lite forstørrelses glass som må trykkes på for å åpne søk) Skriv der kontrollpanel. Trykk på treffet kontrollpanel. du får opp nytt vindu. Trolig kategori visning. Oppe til høyre kan du trykke en liten pil vedsiden av kategori, og velge store ikoner.

Nytt vindu vises, velg der "strømalternativer" Vinduet endrer seg. Sjekk der hva den står til. du bør ha den på "høy ytelse".

Neste er å sjekke selve wifikortet, det er faktisk slik att noen har "grønt alternativ" spare greie drit.. miljø drit...

Nå har du jo kontrollpanel oppe. Mulig du må gå tilbake ... Men uansett, i kontrollpanel, velg "enhetsbehandling"

Nytt vindu, lokaliser "nettverkskort" trykk lille pilen foran for å utvide. Der lokaliserer du "wireless" (feks realtek 8821CE wireless LAN 802 11 ac PCI-E NIC")

Høyreklikk den og velg "egenskaper"

under "avansert" se om det står noe om strømspar, greenoption etc ett eller annet som kan hentyde strømsparing. Velg den og sett til disable. ps husk her hva du gjør, noter. For da kan du sette tilbake om du skulle endre på noe som kreves for att wifikortet skal virke. min pc har ingen slike greier, så ikke sikkert ditt wifi kort har det heller.

2
hillebillys Når du begynner å skru av sikkerhetsfunksjoner for å få ting til å fungere bedre.. så er det tvilsomt att det er håp.. Skru på defender igjen. Isteden for å kjøre usikret og derme...

Der lokaliserer du "wireless" (feks realtek 8821CE wireless LAN 802 11 ac PCI-E NIC")

Høyreklikk den og velg "egenskaper"

under "avansert" se om det står noe om strømspar, greenoption etc ett eller annet som kan hentyde strømsparing.

Kan dette være "minimalt strømforbruk" ?

1
xpoolman [sitat…] Kan dette være "minimalt strømforbruk" ?

Har ikke sett den benevnelsen, men jo kan være det. Er bare å endre til av om du kan. Men noter deg hvor du gjorde det. Slik att du kan endre tilbake om det krøller.

Meste som er for å spare strøm, vil i fleste tilfeller gå utover ytelse på ett eller annet. Ytelse bruker rett og slett strøm.

Men en kan finne ut av att egen bruk ikke trenger maks på alt. Dette må en jo bare prøve.

Bare husk hvor du endrer hva, og hva det stod på ;)

1
hillebillys Har ikke sett den benevnelsen, men jo kan være det. Er bare å endre til av om du kan. Men noter deg hvor du gjorde det. Slik att du kan endre tilbake om det krøller. Meste som er f...

Er bare å endre til av om du kan. Men noter deg hvor du gjorde det. Slik att du kan endre tilbake om det krøller.

Skal prøve det.

Min laptop "hakker" når jeg strømmer TV. Da må jeg redusere på videokvaliteten fra "Auto" til "432P" Ved 576 og 720P hakker det... Dette tyder vel på at den ikke klarer å laste inn nok "bits" ? Jeg ser ingen forskjell på bildekvaliteten ved 432 kontra 720, men det irriterer at jeg alltid må inn og juster på dette.

1

Lignende innlegg

Elbil vandreren Publisert

Nissan Leaf 2017 USA-modell

Måtte koble fra batteriet og etter gjeninkopling er den over på miles, miles per hour osv. I menyen under "Language" har jeg satt "English" (norsk er ikke tilgjengelig) og "Metric" men fortsatt vises...
1
0 svar
Data og Internett zickboy25 Siste svar

Intel Core i7-6700K

Hei. Har en stasjonær pc med Intel Core i7-6700K, som ikke støttes av win 11. noen som hva som skjer hvis en installerer win 11 på denne? Blir du "bannlyst"fra alle oppdateringer? tpm 2 og sikker opps...
1
1 svar
Data og Internett Bompyboy Siste svar

Hvilemodus

Sliter det mye på pcen (bærbar) at jeg sjelden skrur den av? Men setter den i hvilemodus når jeg ikke bruker den, fra dag til dag (fordi jeg ofte har oppe noen faner).
2
2 svar
Laster...