Data og Internett

FringeGirl

Hvilken bærbar pc er mest lydløs av disse?

Trenger en ny bærbar, min blir for varm, slår seg av og jeg holder på å tilte av viften, den durer og går HELE tiden. Så trenger ny og jeg vurderer noen, jeg skal ha den billigst mulig, den skal være omtrent lydløs og veie minst mulig, til mitt bruk er det kun litt jobb på word, og surfing. Jeg bruker den ikke til gaming, se på videoer/film etc, så jeg trenger ingenting avansert. Det viktigste for meg er at den er lett og lydløs. De to tingene.

Kan dere se på disse tre laptoene og si hvilken er mest lydløs? Jeg kjenner ikke til prosessorer og hvilke typer som gjør at pcen vil jobbe kraftig og deretter bli varm og viften begynner å gå. Jeg er bare drittlei av viftelyd.

Denne står det jo har vifteløst design, men den er jo tydeligvis ikke å få tak i?

https://www.power.no/data-og-tilbehoer/pc/baerbar-pc/asus-e407ma-ek037ts-14-baerbar-datamaskin/p-1023009/

Så da blir det vel mellom disse to:

https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/windows-barbar-pc/214078/hp-14s-dq0804no-14-barbar-pc?fbclid=IwAR2VuzxAFgl2p62yUaYwUP0wgHbApgnnQv8kC5WyJL_yfypdKP7aDZV_vss#

eller

https://www.power.no/data-og-tilbehoer/pc/baerbar-pc/hp-14-cf3414no-14-baerbar-pc/p-1085743/

Kan dere se ang prossesor osv og alt som har å gjøre med at den vil få viften til å virkelig jobbe, hvilken er mest lydløs av disse? Hvilken ville dere valgt HVIS DET KUN GIKK PÅ AT PCEN VAR MEST MULIG LYDLØS OG LETT Å BÆRE?

1
5 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Hvis du skal kjøre win 10 ville jeg gå for den med i3 cpu, den fra Power.

Kan nevne at jeg nettopp kjøpte 'ny' laptop til akkurat dene bruken og endte opp med en brukt Lenovo B50-30 med Celeron-cpu. Denne maskinen og B50-45 som jeg har et ødelagt eks av er noe av det stilleste jeg har sett. Den jeg fikk nå til 1000 spenn + 170 i frakt er raskere enn den andre og så ut til å funke helt ok med win10. Jeg bruker den imidlertid med Linux som kommer i utgaver med vidt forskjellige systemkrav - kan være langt lettere enn windows. ITfolk vil fortelle deg at 4gb ram slett ikke holder til win 10, skal helst ha 16.

Lenovo B50-30 virket helt fint med win10 og en normal HD, ikke SSD. kjøpte den fra cupo.no

1

Nå har jeg også hatt problemer med viften og dårlig ytelse på min egen, men det hjalp veldig å oppdatere ulike drivere (som jo er ganske slitsomt). Like så å ta den ut og rense viften for støv.

Uansett, når det kommer til disse to ser valget ganske enkelt ut spør du meg, men jeg kan ikke bedømme hvilken som er mest stillegående. Derimot er den litt dyrere HPen fra Power sin prosessor suvurent best på ytelse, som igjen bør føre til mindre varme og viftestøy (om du skulle kjøre mer krevende programmer enn Word). Her er en side som sammenligner de to prosessorene: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i3-1005G1-vs-Intel-Celeron-N4020/m906918vsm1134763

Vekten ser ut til å være helt lik på begge, så hvis de også hadde vært likt priset hadde det vært enklere å velge. Forøvrig sjekket jeg raskt den vifteløse modellen også, men den ser tilsynelatende treg og dyr ut (og forholdsvis gammel). Nå er jeg ingen ekspert på dette, men du burde kanskje søke opp HP 14-CF3414NO (som jeg anbefaler av disse) og se om du finner noen som har prøvd maskinen og høre hva de synes om den (om du ikke allerede har gjort det).

1

Jeg bruker den ikke til gaming, se på videoer/film etc, så jeg trenger ingenting avansert. Det viktigste for meg er at den er lett og lydløs. De to tingene.

Jeg nevnte brukt maskin pga dette. Slik data har utviklet seg de siste årene kan relativt gamle maskiner fint klare slik lettere bruk.

Så går jo an å sjekke finn.no

1

Lignende innlegg

Intel Core i7-6700K

Hei. Har en stasjonær pc med Intel Core i7-6700K, som ikke støttes av win 11. noen som hva som skjer hvis en installerer win 11 på denne? Blir du "bannlyst"fra alle oppdateringer? tpm 2 og sikker opps...
1
1 svar

Hvilemodus

Sliter det mye på pcen (bærbar) at jeg sjelden skrur den av? Men setter den i hvilemodus når jeg ikke bruker den, fra dag til dag (fordi jeg ofte har oppe noen faner).
2
2 svar
Elbil inspector Siste svar

Voltbox = svindel

I disse tider er det tydeligvis fritt frem for økonom-spirer uten teknisk bakgrunn til å tjene raske penger på svindel: https://www.tu.no/artikler/nei-du-far-ikke-lavere-stromregning-ved-a-sette-en-ma...
2
6 svar
Laster...