Data og Internett

Zinglit

UL hindrer DL i DC++

Har Telenor ADSL 384/128. Når jeg laster ned fra en rask linje får jeg forventet hastighet, feks. 45kB/s. Men så snart noen andre laster ned fra meg, synder DL speeden til typisk 5-10 kB/s. Har prøvd endel ganger, og det samme skjer hver gang. Så det er ikke tilfeldige variasjoner i DL speed vi snakker om.

I utgangspunket skal inn og ut-hastighet på linja være uavhengig av hverandre, slik at man kan laste ned/opp på full spiker samtidig. Men slik er det altså ikke hos meg. UL ødelegger for DL.

Problemet ligger IKKE i DC++. Det samme skjer også når samme situasjon oppstår feks ved bruk av FTP.

Jeg tror grunnen til problemet er følgende: Når man laster ned en IP pakke, må denne pakken kvitteres på ved å sende tilbake en annen IP pakke (ACK-pakke), før neste pakke kan lastes ned. Men når f.eks DC++ okkuperer linja, tar det lang tid før man får sendt ACK-pakken. Har nok ikke terminologien inne her, men jeg håper dere skjønte hva jeg mener.

Noen som kan bekrefte om det er dette som er årsaken til problemet? Eller enda bedre: Noen som har forslag til løsning?

:::......... zinglit .........::: ::: http://home.no/svg :::

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nyeste versjon av DC++: File->settings->advanced->use small send buffer

__________ r|KkÝ®@||ÿ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

1
RikkyRally Nyeste versjon av DC++: File->settings->advanced->use small send buffer __________ r|KkÝ®@||ÿ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

"RikkyRally skrev: Nyeste versjon av DC++: File->settings->advanced->use small send buffer"

Denne hjelper ekstremt lite i min erfaring, mulig grunnet andre innstillinger. Skikkelig QoS er nok beste løsningen. Men man kan jo alltids andre måter, sperre båndbredde på et visst nivå til ukjente hoster. Eller gjøre som jeg gjorde midlertidig, innen jeg gadd sette opp et skikkelig dummynet, tilfeldig kaste 20% av alle pakker som går ut (med noen unntak).. at opplastnings-hastighet reduseres kan man trygt si.

1
Humzkie "RikkyRally skrev: Nyeste versjon av DC++: File->settings->advanced->use small send buffer" Denne hjelper ekstremt lite i min erfaring, mulig grunnet andre innstillinger. Skikkelig...

Humzkie skrev: "Denne hjelper ekstremt lite i min erfaring, mulig grunnet andre innstillinger. Skikkelig QoS er nok beste løsningen. Men man kan jo alltids andre måter, sperre båndbredde på et visst nivå til ukjente hoster. Eller gjøre som jeg gjorde midlertidig, innen jeg gadd sette opp et skikkelig dummynet, tilfeldig kaste 20% av alle pakker som går ut (med noen unntak).. at opplastnings-hastighet reduseres kan man trygt si."

Høres bra ut dette, har du noe peil på hvordan jeg skal "komme i gang" med QoS eller Dummynet? Bruker XP.

Har også hørt om forskjellige "IP-shapere" som visstnok skal kunne prioritere trafikk, men har ikke funnet noen software løsning. Selv etter iherdig googling.

:::......... zinglit .........::: ::: http://home.no/svg :::

1
Zinglit Humzkie skrev: "Denne hjelper ekstremt lite i min erfaring, mulig grunnet andre innstillinger. Skikkelig QoS er nok beste løsningen. Men man kan jo alltids andre måter, sperre bånd...

"Zinglit skrev: Høres bra ut dette, har du noe peil på hvordan jeg skal "komme i gang" med QoS eller Dummynet? Bruker XP.

Har også hørt om forskjellige "IP-shapere" som visstnok skal kunne prioritere trafikk, men har ikke funnet noen software løsning. Selv etter iherdig googling."

Vel, tror XP har QoS eller noe lignende internt, men ingen aning hvordan denne fungerer eller om den fungerer i det hele tatt. Bruke selv en koselig liten (men egentlig nokså stor og klumpete) freebsd maskin til dette (og litt andre småting da).

1

Vel Zinglit, det stemmer at opp og ned stream til en viss grad er uavhengige av hverandre. Men TCP/IP fungerer jo på en slik måte at upstream fra deg også bruker downlinja di. Orker ikke forklare tcp/ip i detalj nå, men sånn er det.Dermed, har du lavere upstream enn downstream, vil dette påvirke hastigheten din ned merkbart. Men som andre sier, bruk DC++ og du fjerner store deler av dette problemet :)

1
Zinglit RikkyRally skrev: "Nyeste versjon av DC++: File->settings->advanced->use small send buffer" Desverre hjalp det ikke... Som sagt tror jeg ikke problemet ligger i selve DC++... Flere...

ah, dc++ hjalp ikke nei.

Problemet ligger nok i det jeg skrev, måten tcp/ip kommuniserer på. Når uploaden din nærmer seg max merker du dette betraktelig på downlinja.

Men fortvil ikke, du min brave fildelerkollega! Leter du litt her inne finner du en link som noen oppga en gang til en hacka dc++ hvor du kan sette limit på upstream. Dette funker überbra. På noen få huber blir man kicka for å bruke denne versjonen, men på de fleste steder kan man downe i ro og fred med denne.

Lykke til :)

1

Lignende innlegg

Intel Core i7-6700K

Hei. Har en stasjonær pc med Intel Core i7-6700K, som ikke støttes av win 11. noen som hva som skjer hvis en installerer win 11 på denne? Blir du "bannlyst"fra alle oppdateringer? tpm 2 og sikker opps...
1
1 svar

Hvilemodus

Sliter det mye på pcen (bærbar) at jeg sjelden skrur den av? Men setter den i hvilemodus når jeg ikke bruker den, fra dag til dag (fordi jeg ofte har oppe noen faner).
2
2 svar
Elbil inspector Siste svar

Voltbox = svindel

I disse tider er det tydeligvis fritt frem for økonom-spirer uten teknisk bakgrunn til å tjene raske penger på svindel: https://www.tu.no/artikler/nei-du-far-ikke-lavere-stromregning-ved-a-sette-en-ma...
2
6 svar
Laster...