Data og Internett

Booger

Alle IDE portene brukt opp, hva gjør jeg nå...?

Har 2 harddisker og DVD spiller, samt CD-brenner. Ønsker enda en harddisk, samt en DVD-brenner med tid og stunder. Er det bare å kjøpe et ekstra IDE-kontroller kort, så vil dette funke helt greit ?` Hva vil denne "ekstra" IDE kanalen hete, de to ordinære heter jo "primary" og "secondary" ?

Takknemmelig for svar , gjerne fra folk som har erfaring med et slikt kort !

1
6 svar

>"Booger skrev: >Har 2 harddisker og DVD spiller, samt CD-brenner. Ønsker enda en harddisk, samt en >DVD-brenner med tid og stunder. >Er det bare å kjøpe et ekstra IDE-kontroller kort, så vil dette funke helt greit ?`

Ja :-)

>Hva vil denne "ekstra" IDE kanalen hete, de to ordinære heter jo "primary" og "secondary" ?

Ekstra kontrollerkort har somregel egen BIOS og vil ikke registreres (som de interne kanalene) i vanlig BIOS.

>Takknemmelig for svar , gjerne fra folk som har erfaring med et slikt kort !"

Jeg har et slikt kort i man maskin og det fungere utmerket.

~kattemat

1

"Er det bare å kjøpe et ekstra IDE-kontroller kort, så vil dette funke helt greit ?`"

Jupps... Sett bort fra at du nok må regne med noe software-installasjon før alt går knirkefritt.

"Hva vil denne "ekstra" IDE kanalen hete, de to ordinære heter jo "primary" og "secondary" ?"

Den får et eget navn, uavhengig av de to andre. Dog ikke noe standardisert navn. Min heter "VIA Bus Master IDE Controller" (og kommer i tillegg til "Primary channel" og "Secondary channel".

Når du først skal kjøpe nytt kontrollerkort, så sørg for å få et med to kanaler (så du kan ha fire enheter ekstra).... Blir alltids en harddisk eller to mer enn først planlagt! :-)

1

Har en IDE-kontroller fra Promise selv, og den funker ypperlig. Stikkes oppi en pci-slot, og vips er det to nye IDE-porter, dvs nok til fire nye enheter.

Det tøffe er at den koster ikke mer enn noen små hundrelapper heller :o)

1
muggsopp Baaaah. I slike tilfeller kjøper du SCSI så har du muligheten til å SCSI koble intill 127 enheter på samme kort :)

"muggsopp skrev: Baaaah. I slike tilfeller kjøper du SCSI så har du muligheten til å SCSI koble intill 127 enheter på samme kort :)"

For det første så koster SCSI veldig mye mer, og for det andre så er det ikke alle SCSI-typer som klarer 127 enheter. Kan like gjerne kjøre USB 2 eller Firewire da, blir mye billigere.

1

Lignende innlegg

Intel Core i7-6700K

Hei. Har en stasjonær pc med Intel Core i7-6700K, som ikke støttes av win 11. noen som hva som skjer hvis en installerer win 11 på denne? Blir du "bannlyst"fra alle oppdateringer? tpm 2 og sikker opps...
1
1 svar

Hvilemodus

Sliter det mye på pcen (bærbar) at jeg sjelden skrur den av? Men setter den i hvilemodus når jeg ikke bruker den, fra dag til dag (fordi jeg ofte har oppe noen faner).
2
2 svar
Elbil inspector Siste svar

Voltbox = svindel

I disse tider er det tydeligvis fritt frem for økonom-spirer uten teknisk bakgrunn til å tjene raske penger på svindel: https://www.tu.no/artikler/nei-du-far-ikke-lavere-stromregning-ved-a-sette-en-ma...
2
6 svar
Laster...