Data og Internett

Plutoo

Internett hastighet

hei igjen..

pc'n min er

asus p4b 266 hovedkort crucial pc 122 DDR 256Mb minne Intel Pentium 4 Northwood 1.8Mhz "boxed" prosessor Creative 3DBlaster Geforce4 Ti 4400 DDR 128 MB Western Digital Caviar XL 120GB 7200rpm ( 8MB Cache) harddisk Creative Go Live 5.1 lydkort Win xp m/ SP1 operativsystem Opera (standard) og explorer nettlesere Ethernet 10/100 nettverksskort 10 Mbps internettlinje fra (WWW.fastcom.no)

Problemet mitt er:

Internettlinja mi kjører på 155 kilobits/sek (målt på speedometeret til it-avisen) slik har det drevet på å fu**et seg til siden torsdag... (har ofte dette problemet)

vet at evt. spyware og slikt tar båndbredde, men jeg har kjørt adaware, reboota pc'n og skrudd av messenger og slikt før jeg testa linja.155 kilobit/sek

noen ganger står nettleseren bare og surrer midt under nedlastning av ei side f.eks vg.no som forøvrig er ei helt vanlig side som jeg har brukt opera til mange ganger.

vet at minnet på pc'n er noe i minste laget (vurderer å kjøpe 256MB til) , men kan jeg bruke minnet til skjermkortet dersom det ikke er i bruk? ser at jeg nå bruker 255mb i vekselfil. (er ikke det når du bruker harddisken til minne?)

er det noe jeg kan gjøre for å forbedre hastigheten? jeg spør dere Før jeg ringer til fastcom og ber dem skjerpe seg (for å ha mitt på det tørre)

sist gang jeg skjelte dem ut (sist helg) om hvorfor internettlinja mi ikke virka så fant jeg etterpå ut at nettledningen var sparka ut av veggen (ops!!) ledningen ser fortsatt hel ut da..

vel, vel... alle tips mottas med takk!! :o)

Mvh

Plutoo plutoo2003@hotmail.com

1
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

155 kbit/sek på en 10Mbit linje!? Kødder du her? Om du er seriøs så har dette ingenting med RAMen eller resten av hardwaren din å gjøre.... Jeg ville tatt dette opp med nettleverandøren... itavisens måling kan være unøyaktig ved stor hastighet, men ikke så unøyaktig :-D

~kattemat

1
Plutoo fy faen så snålt nå prøvde jeg igjen. kjører Mp3 nettradio, har messenger på alikevel fikk jeg 466 mbit/s ?? forstå det den som kan???

"Plutoo skrev: fy faen så snålt

nå prøvde jeg igjen. kjører Mp3 nettradio, har messenger på alikevel fikk jeg 466 mbit/s ?? forstå det den som kan???"

Vel, itavisen sine tester er vel langt fra noe som kan brukes som korrekte tall på hastighet, jeg har fått alt fra 112kbit/s på det minste, og over 40mbit/sec på det meste på de målingene, alt fra min meget koselige 704kbit-linje. Det at de også "glemmer" å nevne at serveren de måler fra ligger på catchcom sitt nett og alle målinger fra dette nettet vil ha en stor fordel iforhold til andre nett viser litt om hvor lite man kan stole på objektiviteten deres.

1
Humzkie "Plutoo skrev: fy faen så snålt nå prøvde jeg igjen. kjører Mp3 nettradio, har messenger på alikevel fikk jeg 466 mbit/s ?? forstå det den som kan???" Vel, itavisen sine tester er...

I går så kjørte jeg defragmentering på stasjon C:/ for første gang. Partisjonen er satt til 5 Gb og jeg mente i utgangspunktet at bare Win Xp skulle være på den, men ettersom jeg installerer masse ting og tang er blir det en del filer som "lurer seg inn på partisjonen alikevell. Hadde til slutt bare 177 MB ledig plass igjen på partisjonen, men nå har jeg ordnet opp, -luket vekk det jeg ikke vil ha, og defragmentert.

etter dette har internetten min blitt MYYYE raskere, ITavisens målinger viser i dag 1013 kilobits/sek. (har vel vært et par megabit /sek raskere på sitt beste, men jeg er fornøyd nå og)

- ja, ja Dette liker jeg..... :o)

1
Plutoo I går så kjørte jeg defragmentering på stasjon C:/ for første gang. Partisjonen er satt til 5 Gb og jeg mente i utgangspunktet at bare Win Xp skulle være på den, men ettersom jeg i...

"Plutoo skrev: etter dette har internetten min blitt MYYYE raskere, ITavisens målinger viser i dag 1013 kilobits/sek. (har vel vært et par megabit /sek raskere på sitt beste, men jeg er fornøyd nå og)"

Enda en kilde jeg kan sitere på at itavisen sine målinger er tull, skjønner ikke at ikke en eneste isp har meldt til pressens fagombud (eller hva det heter). De er vel redd for enda flere løgner fra itavisen sin side, de er jo flinke til å finne på tilfeldige fakta ihvertfall.

1

Lignende innlegg

Intel Core i7-6700K

Hei. Har en stasjonær pc med Intel Core i7-6700K, som ikke støttes av win 11. noen som hva som skjer hvis en installerer win 11 på denne? Blir du "bannlyst"fra alle oppdateringer? tpm 2 og sikker opps...
1
1 svar

Hvilemodus

Sliter det mye på pcen (bærbar) at jeg sjelden skrur den av? Men setter den i hvilemodus når jeg ikke bruker den, fra dag til dag (fordi jeg ofte har oppe noen faner).
2
2 svar
Elbil inspector Siste svar

Voltbox = svindel

I disse tider er det tydeligvis fritt frem for økonom-spirer uten teknisk bakgrunn til å tjene raske penger på svindel: https://www.tu.no/artikler/nei-du-far-ikke-lavere-stromregning-ved-a-sette-en-ma...
2
6 svar
Laster...