Data og Internett

Bongiovi

Sette sammen stasjoner

går det ann å sette sammen stasjonene mine tilbake til en stasjon (C:) uten å miste det som er installert på de?? Har ikke noen Windows cd som fungerer, så jeg vil jo miste all programvare hvis jeg formaterer og bruker FDISK (noe jeg ikke forstår helt heller!

Noen forslag??

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Partition Magic skal i utgangspunktet kunne fikse dette, men det avhenger jo litt av hvor du har installert tredjepartsprogrammer da. Noen av disse må kanskje legges inn igjen hvis programfilene ligger på en av stasjonene som skal merges inn i C.

Stiften, som avslutter med å tipse om at disker er blitt veldig billig :)

1

Flere gratis-programmer kan gjøre dette for deg. Blant annet Partition Manager, http://www.ranish.com/part/, og Partition Resizer ,http://www.cadvancedap.com/Zeleps/.

Felles for slike programmer er gjerne at de fyller opp den ledige plassen på partisjonen du vil beholde, forminsker den gamle partisjonen som skal fjernes, utvider den som skal beholdes tilsvarende, fyller den partisjon opp osv osv. Derfor bør du kopiere så mye du kan over til en partisjon først og defragmentere alle partisjonene dine før du begynner.

Ta alltid backup (i de minste de filene som er aller viktigst for deg), forbered deg på å bruke lang tid og avbryt aldri en prosses som har begynnt.

Partion Magic er et annet populært og "lett-å-bruke" program men det koster en god del.

1
tegnestiften Partition Magic skal i utgangspunktet kunne fikse dette, men det avhenger jo litt av hvor du har installert tredjepartsprogrammer da. Noen av disse må kanskje legges inn igjen hvis...

"tegnestiften skrev: Partition Magic skal i utgangspunktet kunne fikse dette, men det avhenger jo litt av hvor du har installert tredjepartsprogrammer da. Noen av disse må kanskje legges inn igjen hvis programfilene ligger på en av stasjonene som skal merges inn i C.

Stiften, som avslutter med å tipse om at disker er blitt veldig billig :)"

Partition Magic klarer å fikse på en del register referanser etc for installerte programmer slik at en slipper å innstallere på nytt, men det er ikke å anbefale. Dersom PM skulle bomme på et program slik at det ikke virker, så vil heller ikke avinnstalleringen virke. Og å begynne med opprydding i registeret fordi en 5-6 store programmer må slettes manuelt er ikke noen morsom jobb (har prøvd etter at et par kunder bestemte seg for å prøve dette selv, uten engang å lese manualer først).

Hovedregelen blir vel å ta backup av viktige filer og håpe at alt går problemfritt ;)

TEE Archatos Consult http://www.archatos.com/

1

Lignende innlegg

Intel Core i7-6700K

Hei. Har en stasjonær pc med Intel Core i7-6700K, som ikke støttes av win 11. noen som hva som skjer hvis en installerer win 11 på denne? Blir du "bannlyst"fra alle oppdateringer? tpm 2 og sikker opps...
1
1 svar

Hvilemodus

Sliter det mye på pcen (bærbar) at jeg sjelden skrur den av? Men setter den i hvilemodus når jeg ikke bruker den, fra dag til dag (fordi jeg ofte har oppe noen faner).
2
2 svar
Elbil inspector Siste svar

Voltbox = svindel

I disse tider er det tydeligvis fritt frem for økonom-spirer uten teknisk bakgrunn til å tjene raske penger på svindel: https://www.tu.no/artikler/nei-du-far-ikke-lavere-stromregning-ved-a-sette-en-ma...
2
6 svar
Laster...