Datahjelp

DragonFly

Nettradio i Ubuntu 11.10

Har litt problemer med å få få spilt av radio. Har prøvd både p1-p3 via nrk.no og p4.no.

Firefox 7 crasher rett og slett. I chromium står det "missing plugin". I Epiphany skjer det rett og slett ingenting.. ?

Jeg var så lur at jeg oppdaterte til beta av 11.10 siden jeg var litt nysgjerrig. Det var kanskje ikke så lurt, selv om ting ellers synes å fungere. Radioen fungerte altså med 11.04 uten at jeg måtte gjøre noe triks.

Hjelp?

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lurer på hvordan lydkvaliteten er på nettradioene. Sikkert bra nok til preik og lignende, men hva med musikk? Bedre enn dab-radio, håper jeg for når fm-nettet slukkes en gang i fremtiden så lytter jeg sikkert til radio via nettet med pcen koblet til hjemmekinoforsterkeren min. Ellers så finnes det noen radiokanaler på tv-dekoderen min da.

1

Det enkleste er å installere Totem mediaplayer. Da skal du også få totem-plugin for nettleser. Fungerer i hvertfall i Chrome/chromium, sannsynligvis også FF. Må være versjon 2.32 eller nyere. mener det er 3,00 tilgjengelig for 11.10, men har ikke testet den nyeste (3.0?) selv.

Det er litt venting på nrk radio. På tv fungerer den umiddelbart, og du kan også høyreklikke og åpne streamen i Totemplayer. Bruker selv Zorin 5.1, og der er det ingen venting, men er det i Ubuntu 10.10 og 11.04 av en eller annen grunn.

Pluginen er basert på gstreamer, og det er alltid like "hyggelig" når noe ikke fungerer, for det er tusen alternative muligheter for feil.

1

Totem-plugin 2.30.2 med Gstreamer 0.10.35.

Prøver det nå i NRK på både radio og tv. Funker som en drøm, "utav boksen" i Mint-debian(Gnome) med Chrome/Chromium. Vanlig buffringforsinkelse på 3-4 sek. Tror jeg venter med Ubuntu til den er utav Beta...

Gjelder Chrome 13, som jeg installerte, med tilhørende pakkebrønn. Kan kanskje vente meg trøbbel, om versjonen ikke følger Chromium i Debian-testing men pyttsan.

Det ryktes vel fra NRK Beta at NRK skal skifte til et Flash- basert system for avspilling ved nyttår. Ser greit ut på testvideoene som er lagt ut. Så kan en vel ha mange meninger om dette, men det ser ut som et komprimiss...

1

Det er rett og slett et mysterium hva som funker eller ikke funker med WMV...

Som jeg skrev ovenfor har jeg ikke testet med Chromium, som etter at jeg sjekket det, ser ut til å være i versjon 12 i Debian-testing.

1

Til trådstarter vil jeg gjerne poengtere, når jeg ser linken som er gitt, at en såkalt "rollback" fra en 11.10 beta, til 11.04 har jeg ingen tro på. Det er mye kjappere og sikrere å redde innholdet og reinstallere 11.04, selv om det med Ubuntu i ettertid tar noe tid å gjøre vanlige tilpassninger for multimedia, tilbakekopiering etc...

1

Det er dessuten såpass alvorlige feil/mangler i Adobe Flashplayer t.o.m. 11.xx for deb linux 64 bit(den enste rolling Mint som virket på min maskin) at jeg går tilbake til det som virker problemfritt. Det er 32-bit, enten Mint/Ubuntu (men de har andre mangler, selv om mint(Gnome),Ubuntubasert er best). Zorin (Ubuntubasert, 32 bit) virker faktisk aller mest lovende, og utrolig nok for en såpass ny Ubuntuderivat. Vises igjen på Distrowatch.

ALT virker i den, men litt norsk språk kan siden installeres fra kontrollpanelet. I Mint(hovedversjon virker alt, bortsett fra at ttf-mscorefonts-installer ikke er brukt. Sabayon virker perfekt og er rolling, har et fantastisk KDE 4.7, men helsikes fonter, og trege mirrorer.

Hvis ingen av de andre produsenter av distroer tar seg sammen og gir folk det de vil ha, vil Zorin snart nå toppen.

Uansett er det fortsatt 32-bit som er best for flash. Dessverre... Jeg kan gjerne beskrive det nærmere i forhold til hakking eller feil i forhold til hakking eller feil i forhold til internettspill og diverse som ødelegger gleden ved bruk, selv om pc-en er kraftig. Flash er krevende nok i seg selv, om ikke dårlig støtte for 64-bit linux skal ta gleden fra en. Min 3,5 årige nettspillende guttunge skriver under på denne ;-)

1

Jeg bør vel egentlig "skyte" på Adobe, men så er det nå slik at "folk flest" ikke ser forskjellen før de opplever de negative sidene, men det gjelder fortsatt 64-bitteren brukt som familie-pc. Selv om det lenge er hevdet at problemene er løst, men det er de ikke.

Når det fortsatt ikke er "folk flest" som bruker Linux-distroer blir det ikke bedre, men har inntrykk av at flere og flere vanlige folk får et forhold til Linux, selv om det fortsatt bare er 1% :-)

1

Installerte nå Ubuntu 11.10 (daily build 11/9) 64-bit. La til ubuntu-restricted-extras(fra hovedtjener-er ikke oppdatert på Oslo).

NRK fungerer utmerket både på radio og tv. Noe "mosaikk" av og til på NRK1, men kan være pga mange som følger valget. Kan vel også være noe ferske codecer. Samme gjelder for både Firefox 7.0 og Chromium 13.0.

1

Lignende innlegg

Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
10 svar
Datahjelp gilean Publisert

Hjelp til kjøp av stasjonær gaming pc

Hei. Vurderer å kjøpe en stasjonær gaming pc. Budsjettet mitt er rundt 20 000 -27 000. Jeg ønsker at PC-en skal kunne spille 4k spill. Vurderer denne 3080 ti fra Elkjøp til 23 000 kr men litt bekymret...
Bilde

HP Omen 30L i7-11/16/1000/3080TI stasjonær gaming-PC - Elkjøp

Med HP Omen 30L GT13-1837no stasjonær gaming-PC får du et rent og stilig design med en rå kraft. Nestegenerasjons grafikk fra NVID


Bilde www.elkjop.no
1
0 svar
Datahjelp cesilie123 Publisert

Svart skjerm og lyd

Hei! Jeg har fått er problem med pc min, den skrur seg ikke på. Den funket helt fint i går og har stått med laderen i hele natt. Jeg skulle starte pc for noen minutter siden, men den ville ikke på og...
1
0 svar
Vitenskap Script Siste svar

Media

Nå pågår et program på Discovery Science som tilbakeviser von Dänichen og den slags sine teorier, til fordel for rasjonelle forklaringer basert på kunnskap. Det er alldeles ubegripeluig hvordan mureri...
2
2 svar
Laster...