Datahjelp

K-Dub

Min stasjonære låser seg.

Min stasjonære datamaskin låser seg, men det er ingen bluescreen som jeg er "vant" med når PCer klikker. Den bare låser og fryser hele skjermbildet.

Den virker lenge etter den har stått avslått lenge, men jo mer jeg rebooter den, jo oftere skjer det. Jeg tenkte det først var en WinUpdate som jeg innstallerte dagen før dette skjedde første gangen, men jeg fikk presset fram en systemgjennoppretting og det hjalp ikke.

Kan det være at datamaskinen har tatt skade under flytting, ettersom jeg tok den med på flyttelass et par dager før første "lås"? Jeg kjøpte denne datamaskinen i '08 (Windows Vista) og oppdaterte skjermdriver og PSU i '11.

1
9 svar

Jeg ville i alle fall sjekket om skjermkort eller andre enheter har løsnet eller sitter litt dårlig etter flyttinga.

Det neste som bør sjekkes er en oppstart i sikkermodus. Fryser PC-en da?

Å prøve med færre minnebrikker er også interessant.

2

Skal se om det er noe løst inni, takk. Vil prøve med sikkermodus også.

Bruker som regel å være forsiktig under bæring og transport.

1

Det er da ingen heksekunst "å gå over" komponentene på et hovedkort. Dessuten er det å vri skjermkortet sidelengs fullt mulig. Men du må selvsagt se etter at kortet sitter skikkelig låst i sporet. Og at maskina hoster kan ha mange grunner. Kjør chkdsk også.

2

Takk for svar. Jeg lot en bekjent av meg se på den, og det viste seg at det var feil på controllere på hovedkortet. Er vel håpløst eller?

1
Laster...