Datahjelp

Bappy

OEM operativsystem

Vurderer å bytte fra Windows 7 til Windows 8 på min stasjonære (selvbygde) pc.

Ser de selger såklarte 'OEM' liseneser, på DustinHome står følgende om dette:

"Merk at dette er en såkalt OEM-lisens, noe som innebærer at du som kunde får du kjøpe den til kraftig redusert pris. Nedenstående krav må oppfylles for å få installere og bruke lisensen:

Du som kunde får bare installere OEM-lisensen på en ny PC. For eksempel får du IKKE installere OEM-lisens for et operativsystem på en PC som har et tidligere operativsystem.

Klisterlappen som følger med OEM-lisensen der bl.a. lisensnøkkelen må klistres på den nye PC’en ved installasjonen.

OEM-lisensen er i følge systembyggeravtalen bundet til den spesifikke PC’en som det er installert på.

*Samtlige ovenstående vilkår godkjenner du som kunde når du kjøper en OEM-lisens. "

Jeg tenker jo da installere på min eksisterende stasjonære, men da kjøre en full formatering av C: først. Burde ikke da det telle som en "ny" pc?

Spørsmålet blir altså - teller en selvbygd pc med ny-formatert C: (Kan være jeg formaterer andre disken også) som en ny pc?

Har Microsoft lagt inn noen morsomme ting som gjør at den klarer og oppdage at dette ikke er en splitter ny pc?

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Bytte er fullstendig bortkastet på en stasjonær. Veldig mange bruker da program, som gir deg tilbake startknappen og en oppførsel som windows 7.

Formaterer du hardisken og registrer windows 8, så vil denne maskinen bli den som er gjeldene.

Men som sagt bortkastede penger.

1

Jeg tenker jo da installere på min eksisterende stasjonære, men da kjøre en full formatering av C: først. Burde ikke da det telle som en "ny" pc?

Spørsmålet blir altså - teller en selvbygd pc med ny-formatert C: (Kan være jeg formaterer andre disken også) som en ny pc?

Har Microsoft lagt inn noen morsomme ting som gjør at den klarer og oppdage at dette ikke er en splitter ny pc?

Spørsmålet er heller-kommer du til å få fuldt utbytte av widows 8.

Har du eksempelhvis en eldre skjærm,må du antaglig også skifte ut denne,siden windows 8 er basert på ''screentouch'' du må altså flytte ikoner ved å ta på skjærmen,det er altså ikke bare mus og tastatur som gjelder.

Men det skal gå an å få tak i et

program hvor man får tillbake startknapp og win8 kan brukes som win7,men da er man jo like langt,jeg mener da kan du like gjerne beholde win 7 som det er.

1

Hovedforskjellen jeg har merket på en W8 maskin med tilsvarende spec som min W7 maskin er oppstart.

W8 er litt raskere oppstart. Men vet ikke helt om det er nok for og bytte...

1
hillebillys Hovedforskjellen jeg har merket på en W8 maskin med tilsvarende spec som min W7 maskin er oppstart. W8 er litt raskere oppstart. Men vet ikke helt om det er nok for og bytte...

W7 maskin er oppstart.

W8 er litt raskere oppstart. Men vet ikke helt om det er nok for og bytte..

For min del startar eg maskinene kun etter installasjonar eller patching. Elles brukar eg Sleep, og då startar PCen uansett på få sekunder.

1
InnocentBystander [sitat…] For min del startar eg maskinene kun etter installasjonar eller patching. Elles brukar eg Sleep, og då startar PCen uansett på få sekunder.

Det er jo forskjell på hvordan folk bruker pc'n. Og da forskjeller på hva som er viktig.

Men W7 starter rimelig fort den også. bare merket att W8 var litt raskere, og det på en tilsvarende maskin. Men uansett, med ny maskin i dag, så er jo hele oppstarten på bare noen sekunder. Selv fra helt avslått.

1

Lignende innlegg

Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Datahjelp gilean Publisert

Hjelp til kjøp av stasjonær gaming pc

Hei. Vurderer å kjøpe en stasjonær gaming pc. Budsjettet mitt er rundt 20 000 -27 000. Jeg ønsker at PC-en skal kunne spille 4k spill. Vurderer denne 3080 ti fra Elkjøp til 23 000 kr men litt bekymret...
Bilde

HP Omen 30L i7-11/16/1000/3080TI stasjonær gaming-PC - Elkjøp

Med HP Omen 30L GT13-1837no stasjonær gaming-PC får du et rent og stilig design med en rå kraft. Nestegenerasjons grafikk fra NVID


Bilde www.elkjop.no
1
0 svar
Datahjelp cesilie123 Publisert

Svart skjerm og lyd

Hei! Jeg har fått er problem med pc min, den skrur seg ikke på. Den funket helt fint i går og har stått med laderen i hele natt. Jeg skulle starte pc for noen minutter siden, men den ville ikke på og...
1
0 svar
Vitenskap Script Siste svar

Media

Nå pågår et program på Discovery Science som tilbakeviser von Dänichen og den slags sine teorier, til fordel for rasjonelle forklaringer basert på kunnskap. Det er alldeles ubegripeluig hvordan mureri...
2
2 svar
Laster...