Datahjelp

Eddie.x

Er PCEN rett og slett ræva?

Jeg kjøpte denne pcen for noen mnd siden: http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/SANP540U3CA03/samsung-5-series-ultra-13-3-ultrabook-solv

Trodde at dette skulle være en grei PC for meg, siden jeg bare bruker den til R-Studio og streaming av filmer og vanlig nettlesning. Men denne pcen har vist seg å være helt udugelig, den er så latterlig treig at det er til å grine av, får ikke brukt netflix siden den er så treig, og alle programmer og dil dall går sakte. Byttet den første jeg fikk, siden dette måtte være at avvik fra produkt-standarden, men den nye jeg fikk er like ubrukelig. Er rett og slett PCEN drit ræva, eller burde jeg gå å bytte igjen?

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

1.7 GHz i5 med 6 gb ram. Intel HD Graphics 4000

Ikke råeste racer, men uten og ha prøvd den. Burde dette være en pc som fungerer kurant til streame filmer og vanlig nettlesning.

Men, det kan hende att Samsung har hundreogørtiførti greier som slås på ved oppstart og ligger og surrer i bakgrunnen.

Eller den er satt til veldig streng strømspar.

Vær forresten oppmerksom på att i5-3317U skal ha en turbofunksjon som gir opptil 2.6 GHz. Kanskje det er noe driver greier i forbindelse med dette. Eventuelt noe du må stille manuelt i en strømspar funksjon.

1

Først jeg ville ha sjekket hva som er i maskinen fra produsenten,deleter alle disse velkomst programmene som er trial,disse bruker masse ressusser,og halvparten av dem er skkert bare prøversjoner,slett-slett-slett alt av unødig dritt,det beste var om du gjorde helt rent bord og gikk inn på komplett og bestilte fullversjonen av operativsystemet og innstallerte en clean windows.

Det koster litt seff,men da kan du vertfall velge det som inn på hardisken sjøl.

Ellers er jeg enig med ''Torotto'' maskinen ser helt grei ut den:))

1
madigan Først jeg ville ha sjekket hva som er i maskinen fra produsenten,deleter alle disse velkomst programmene som er trial,disse bruker masse ressusser,og halvparten av dem er skkert ba...

det beste var om du gjorde helt rent bord og gikk inn på komplett og bestilte fullversjonen av operativsystemet og innstallerte en clean windows.

Hva er det du mener? Du er klar over at fullversjonen av operativsystemet følger med PC-en?

1
DogbertITkonsulent [sitat…] Hva er det du mener? Du er klar over at fullversjonen av operativsystemet følger med PC-en?

Nå er det veldig opp og ned mellom leverandørene,hværken P.& B. eller HP sine laptoper fulgte det med noe annet enn en liten patch for å sette tilbake maskinen til fabrikasjonsnye.

Dvs at maskinen laster inn en ''avtalt'' versjon av windows (i dette tilfellet windows 7) og det er langt i fra fullversjonen,dette er en ''fungerende versjon av windows 7 premium'' som da selvfølgelig P. & B. og H.P. har bombandert med en hel haug med vellkomstprogrammer,eller søppel (etter min mening) og slik vil ikke jeg ha laptopen min.

Jeg har kjøpt Windows 7 ''full versjonen'' som kan brukes på 3 pc'r (og jeg har tre pc'r) da kan jeg slette den patchen på begge laptopene og få et par giga ekstra,og ved å kjøre en ''Clean Windows'' kan jeg selv velge hva jeg vil ha på hardisken,Disse firmwarene som produsentene sier de samarbeider med,''beats'' og ''intel'' og alle disse tøvete greiene de klistrer på laptopene,det er bare tull,gå på windows update,de har drivere som driver nøytralt til alle disse leverandørene.

Og hvis ikke Windows update har dem,er de trolig ikke verdt å anstrenge seg nevneverdig får å hente de ned.

Ja,jeg har en gammal Dell stasjonær,den hadde XP pro (DVD-rom) jeg har nå innstallert win 7 på alle disse pc'ne,og de funker,så skulle jeg laste ned firmware fra dell,det viste seg at driverne på Dell var eldre enn d jeg fikk på win update, så føkk it,maskinene funker helt perfekt:)))

1

Jada,jeg ser at den ''skall'' klare det,men spørsmålet er hvorfor den ''ikke'' klarer det.

På mine laptoper lovet de også i butikken at de skulle klare det meste,da windows var innstallert gikk det som TS sier en kort stund før alt ble til sirup,en liten sjekk på ''msconfig'' viste at i oppstarten var det mye dritt,man haker jo av det som er opplsgt og det man kjenner,men det finnes ting der man ikke vet hva er,det skal man ikke røre sånn uten videre.

Og dermed stupte jeg inn på Komplett og bestilte win 7 full versjon,den plata kostet et par tusen,men det var verdt pengene etterhvert,nå har den lagt inn lovlige lisenser på tre maskiner,og vel så det,all dritten i oppstarten er forsåvidt borte,om ikke kraftig redusert,så det er ikke så dumt som det høres ut til.det virker som om maskinene går på luftputer etter clean windows innstallasjonen:)))

1

Er rett og slett PCEN drit ræva, eller burde jeg gå å bytte igjen?

Du bør i hvertfall ikke kaste bort penger på å kjøpe en "clean" windows, som noen over her foreslår :) Tar deg ikke lange tiden og få en like ren windows selv. Gratis.

Gå inn i msconfig, velg "oppstart/startup" og huk bort alle unødvendige programmer (der du er i tvil, så googler du bare navnet på tjenesten, så er en av de første sidene du får opp garantert en beskrivelse av tjenesten og om den er nødvendig).Program som ikke er nødvendige, kan du naturligvis avinstallere også etterpå. Det viktigste for ytelsen til pc'n din, er at de ikke løper i bakgrunnen til enhver tid.

Tipper du kvitter deg med en hel del dritt som forsinker pc'n din da. Om det ikke er tilstrekkelig, så kan man gå mer drastisk til verks, men prøv det først. Har kun gode erfaringer med pc'er fra Samsung egentlig.

NB! Jeg har aldri brukt win8, men her er i hvertfall en video som viser hvordan du åpner msconfig der:

http://www.youtube.com/watch?v=Hbg45cLNwZA

2
Wilcoxxx [sitat…] Du bør i hvertfall ikke kaste bort penger på å kjøpe en "clean" windows, som noen over her foreslår :) Tar deg ikke lange tiden og få en like ren windows selv. Gratis. Gå...

Du bør i hvertfall ikke kaste bort penger på å kjøpe en "clean" windows, som noen over her foreslår :) Tar deg ikke lange tiden og få en like ren windows selv. Gratis.

Det forutsetter at du har snøring på hva du sletter fra prossesslista,om du velger din metode,får man ikke googlet ''alle'' samarbeidpartnere som i dette tillfellet ''Samsung'' har i enkelte firmware filer.

Legger man inn en clean widows,vil seff windows update ha alternative drivere til all alle viktige filer til systemet.

Jeg ville gå så langt og si, at med en clean windows innstallsjon,så ville jeg ikke engang regstrere maskinene hos produsenten,da sørger de for å bytte ut filer og drivere når man laster ned ''såkalt'' firmware da får man tilbake dritt som ligger trekker ressursser av sammarbeidspartnere.

Det er bare å styre unna alt som heter firmvare,for du får uansett oppdateringer fra windows update som funker .

Unntaket er om du har byttet ut noe på f-eks stasjonær--la oss si et heftig n-vidiakort eller soundblaster lydkort eller noe,da går man å laster ned firmware.

Men ikke bare en laptop til en 4-5- tusen,det eneste produsenten er intressert i er seff hva du bruker den laptopen til,og den informasjonen gir man ut helt ukritisk til produsenten og dens sammarbeidpartnere om man drar ned all den firmware dritten, og dette nytter det ikke å google seg til.

1

Lignende innlegg

Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Datahjelp gilean Publisert

Hjelp til kjøp av stasjonær gaming pc

Hei. Vurderer å kjøpe en stasjonær gaming pc. Budsjettet mitt er rundt 20 000 -27 000. Jeg ønsker at PC-en skal kunne spille 4k spill. Vurderer denne 3080 ti fra Elkjøp til 23 000 kr men litt bekymret...
Bilde

HP Omen 30L i7-11/16/1000/3080TI stasjonær gaming-PC - Elkjøp

Med HP Omen 30L GT13-1837no stasjonær gaming-PC får du et rent og stilig design med en rå kraft. Nestegenerasjons grafikk fra NVID


Bilde www.elkjop.no
1
0 svar
Datahjelp cesilie123 Publisert

Svart skjerm og lyd

Hei! Jeg har fått er problem med pc min, den skrur seg ikke på. Den funket helt fint i går og har stått med laderen i hele natt. Jeg skulle starte pc for noen minutter siden, men den ville ikke på og...
1
0 svar
Vitenskap Script Siste svar

Media

Nå pågår et program på Discovery Science som tilbakeviser von Dänichen og den slags sine teorier, til fordel for rasjonelle forklaringer basert på kunnskap. Det er alldeles ubegripeluig hvordan mureri...
2
2 svar
Laster...