Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei,

Tenker det er endelig tid for meg å investere i en stasjonær PC.

Backstory: Har for det meste spilt bare på konsoll og sist jeg benyttet en stasjonær PC til gaming var under WoW tidene (WotLK). Her snakker vi en familie PC (HP) som ble kjørt for en nokså lav sum på Elkøp langt tilbake i tid. Har blant annet nå et Steam bibliotek med over 100 spill som jeg skulle gjerne benyttet meg av. Akkurat nå så eier jeg en MacBook Pro som før i tiden kunne spille av SC 2 smooth. MacBook Proen synger nå på sine sist vers og jeg må mest sannsynlig betale for et nytt batteri for at den skal kunne leve noen måneder til, krysser fingrene for ihvertfall et år.

Back to the case. Ønsker som sagt å tre inn i Windows/ PC gaming verdenen, tenker at et budsjett med mellom 10-15k skal være en akseptabel price range for mine behov. Mangler dog en skjerm + tastatur (dette tenker jeg er utennom budsjettet). Har en Razor Naga + QPAD 5k. Spiller dessverre ikke like mye hardcore og ser på meg selv som en casual player nå til dag. Men jeg ønsker fortsatt å kunne spille de nyeste spillene med god kvalitet over hele fjøla ala god grafikk, god responstid etc. Liker godt strategispill eks. AoE2, SC, CIV og det antar jeg krever noe sitt hvis jeg ønsker å spille uten lagg.

Gjort litt research og sett litt på Komplett sine "ferdigbygde" PCer. Problemet er rett og slett at jeg har ingen anelse på hva jeg ser på. Har også luftet ideen for noen kompiser som også mener at disse ferdigbygde PCene er litt rippoff grunnet du kan for samme pris på en bedre PC hvis du setter det opp selv. Derfor kommer jeg til dere.

På forhånd takk for at du valgte å lese igjennom innlegget og jeg ser fram tilbakemeldinger.

1
19 svar

19 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Niklasabj

Du kan spare deg noen kroner på å bygge maskineriet selv. Komplett har nå en ferdigbygget pc som heter Komplett Gamer Premium i45 - GTX 1070 Edition til 14.999,- Om du setter akkurat samme delene sammen i handlekurven så kommer prisen på 13.807,-

Her har jeg satt sammen en pakke til deg hvor delene kommer separat.

Satt sammen denne pakken. Det kom på 14.352kr (UTEN OPERATIVSYSTEM, kommer tilbake til dette)

Sammenligner med i45'en fra lengre opp i posten.

Her får du et bedre hovedkort, bedre prosessorkjøler, raskere RAM, bedre strømforsyning og en harddisk på 1TB i tillegg til 500GB SSD.

Operativsystem kan man få tak i billigere om man for eksempel kjøper på kinguin.net. Kodene koster typ 220-250kr. Haken er at enkelte får problem med lisensen, men jeg syntes det er verdt å gamble når det er så billig.

Totalpris på delene jeg satt sammen og operativsystem fra kinguin er da 14.600kr,-

Edit: Ser at noen av delene er på salg, så prisen kan endre seg. Om prisen blir for høy kan du degradere skjermkortet fra GTX1070 til GTX1060 eller AMD RX480. De holder til dagens spill, men man blir muligens nødt til å oppgradere tidligere.

2

Draciger

Totalpris på delene jeg satt sammen og operativsystem fra kinguin er da 14.600kr,-

Sette pris på forslaget, takk.

Hva slags skjerm hadde du anbefalt?

1

Topguy

En litt viktig detalj er hva slags oppløsning du har på monitor og ønsker å spille spillene i.

For 1080p (HD) er GTX1070 grafikkkort utmerket. ( Komplett Gamer i35 )

For 1440p (QHD) er nok GTX1070 en god anbefaling ( Komplett Gamer i50 ) ( Eller i35 + 1070 oppgradering )

I diskusjonen om å "bygge selv" eller ikke så er det selvfølgelig viktig å se hva du kan kjøpe enkelt-komponentene for ifra andre steder. Men du kan jo ikke se bort ifra visse fordeler i å ha all garanti samlet på ett sted.

2

Draciger

For 1080p (HD) er GTX1070 grafikkkort utmerket. ( Komplett Gamer i35 )

For 1440p (QHD) er nok GTX1070 en god anbefaling ( Komplett Gamer i50 ) ( Eller i35 + 1070 oppgradering )

Det er vel ikke mye som går i 1440p nå til dags?

1

petterG

Hos Komplett koster det rundt 1500 til 2000 ekstra for en fedigbygd PC som koster rundt 15k.

Er du stødig på bygging gjør du jobben selv og sparer noen kroner, hvis ikke lar du proffene gjøre jobben! Personlig bruker jeg komplett sine fedigbygde som handleliste og shopper komponenter der de er billigst og bygger selv.

2

solimor

Komplett har blitt bedre på pris på ferdigbygget og er langt i fra til off lengre. En til 15 skulle nok dekke din behov der. Ved is i magen kommer de ganske ofte på helge salg ergo den til 16_17 koster nå 15 og du får litt mer for pengene.

2

Draciger

Å vente til Black Friday er aktuelt.

1

Draciger

Komplett har 20års dag i dag, kanskje det er noen deler som frister.

1

Lignende temaer

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Data og Internett

Data og Internett

Bilde

Været

Været

Laster...