Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvorfor er Word 2016 så føkka?

Jeg fatter rett og slett ikke hvordan et så stort firma som Microsoft klarer å sende ut på markedet et produkt som Word med så mange frustrende feil.

Jeg har nå et lengre dokument som er satt opp med overskrifter på tre forskjellige nivåer. Den innebygde innholdsfortegnelsen viser i sitt eksempel at Overskrift 1 er på nivå 1, Overskrift 2 vil få et innrykk og telle som nivå 2 og Overskrift 3 vil få nok et innrykk som nivå 3.

Aktiverer jeg derimot innholdsfortegnelsen så kommer Overskrift 2 og 3 loddrett under hverandre, ikke slik det er forespeilet. Uansett hva jeg gjør, så vil ikke dritten endre på dette.

I tillegg kunne man før velge at første side faktisk er en forside og dermed ikke skal være med i innholdsfortegnelsen. Dette finner jeg ikke noe sted lengre.

Forrige gang jeg lagde et slikt dokument, så måtte jeg først lage det i en tidligere Word-versjon. Da fungerte nivåene og overskriftene akkurat som det skulle. Så måtte jeg lagre dette og så åpne det opp i den nye versjonen for at de skulle bli riktig. Det blir litt som å kjøpe en ny bil og så må bruke deler fra den gamle bilen din for at den nye skal fungere.

Jeg vil også ha en horisontal linje enkelte steder. Skriver jeg inn --- og trykker enter lager den ny linje, men ikke faen om det er mulig å få markert linjen og få endret farge eller tykkelse på den. Før så kunne du høyreklikke og velge den formatteringen du ønsket.

Påtvunget sideskift gjør ofte at den deler seg helt andre steder enn der jeg har markøren. Jeg hadde en side med en tabell og så brødtekst under tabellen. Jeg satte markører bak teksten og skulle da ha et påtvunget linjeskift. Hva gjorde Word? Jo den delte tabellen over i to, slik at den ene halvdelen ble toppen av neste side. Hvor er logikken?

I tillegg slet jeg med at jeg merket tekst og trykket på "Brødtekst" og den endret formattering. Med en gang jeg gikk bort fra teksten, så satte den automatisk teksten til Overskrift 1, lik overskriften over. Jeg slettet da hele teksten, gikk bak overskriften og trykket enter for å virkelig markere at her er det faktisk en skille. Skrev inn teksten på nytt, som Word på død og liv fortsatt skulle ha til å være Overskrift 1. Markerte teksten på nytt og markerte igjen for at dette skal være brødtekst. Like forbanna, så skulle Word automatisk gjøre det om til Overskrift 1.

Det florerer av sånne drittfeil hele tiden. Plutselig kan hele dokumentet få en haug med røde streker fordi den ut av det blå har funnet ut at jeg egentlig mener å skrive på nynorsk.

Word fungerte helt fint det frem til de jævla idiotene brått skulle begynne med ikoner fremfor selvforklarende tekstmenyer. Etter dette så har programmet vært fullt av bugs og ting du før fant lett som bare det er gjemt bak kryptiske menyvalg.

De som utvikler Word skulle fått et anker opp i rasshølet og fått det vridd rundt og rundt og rundt og rundt helt til de hadde fikset all dritten de har stelt i stand.

1
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

FlGARO

Frustrasjonen fortsetter. Jeg har nå tabeller som overhodet ikke lystrer på det jeg skriver inn. Jeg kan merke hele tabellen og sette skriften til størrelse 12. Før så endret den også høyden i tabellen slik at den samsvarte med skriftstørrelsen. Nå vil den ikke det.

Så jeg gikk inn og endret høyden i tabellens egenskaper og satte også at teksten skulle være midtstilt vertikalt. Det skjer overhodet ingen forandring. Jeg har nå en tabell som ser ut til å passe til skriftstørrelse 20, men skriften i tabellen er 12 og står høyt i tabellen fremfor midtstilt.

Hva i all verden er det som overstyrer det jeg faktisk skriver inn? Jeg har sjekket malen, men der står det ingen ting. Løsningen? Jeg måtte gå inn i et annet dokument hvor dette var riktig og så kopiere tabellen derfra. Da fungerte det, men det er jo ikke sånn det skal være.

Jeg må snart ha et eget dokument hvor alle formater er riktige og så klippe og lime inn fra dette.

1

pusur44017

Vil bare dele min frustrasjon over et dokument hvor jeg skulle ha sidetall x av y. Om man teller sidene i dette dokumentet, kommer man til 18 sider. Vanvittige word begynte å telle på 0, slik at første side = 0, MEN likevel har dokumentet 18 sider, så da er siste side: side 17 av 18... om jeg fysisk går og endrer tallet 0 til 1, får jeg 18 stykk side 1 av 18.

Må jo spørre meg selv om de fant på dette for å kødde med folk...

(løsningen er å gå på sidetall -> formatering -> begynn å telle fra 0 (bytt til 1))

-pusur

1

InnocentBystander

I tillegg kunne man før velge at første side faktisk er en forside og dermed ikke skal være med i innholdsfortegnelsen. Dette finner jeg ikke noe sted lengre.

I min engelske versjon: "Insert" tab. Første ikon frå venstre : "Insert cover page".

1

FlGARO

Takker, men det der bare viser poenget mitt.

Før kunne jeg legge inn innholdsfortegnelse og oppgi med en gang at jeg har en forside. Jeg kunne herje med den forsiden så mye jeg ville og innholdsfortegnelsen endret seg ikke, selv om jeg gjorde om teksten til overskrifter for å få samme formattering.

Nå må jeg altså på "Sett inn" og så forside og hva møter meg der? Jo, en haug med maler. Jeg trenger ikke Word til å lage en forside for meg, jeg trenger bare at den skjønner at første side skal de la være uansett.

Men, nå var dette dessverre det minste problemet mitt.

Det blir helt latterlig når jeg markerer en tekst villkårlig i et dokument som Word har markert som overskrift og jeg ikke får endret dette til tekst.

For å prøve alt på nytt markerte jeg hele dokumentet og trykket på brødtekst. Alt utenom enkelte tilfeldige overskrifter endret seg. Her skulle absolutt alt blitt gjort om til brødtekst.

1

Lignende temaer

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Data og Internett

Data og Internett

Bilde

Været

Været

Laster...