Dyr esc

Innlegg

Dyr

phiphilie

Forby softgun

Etter en bølge av rapporter om katter som er blitt skutt av luftgevær eller softgun på ulike kanter av landet synes det å være på høy tid med en instramming på dette meningsløse "lekevåpenet".

Jeg har store problemer med å se hensikten i å ha dette i omløp i utgangspunktet når man ser hvilke type mennesker som er i besittelse av det. Er det ikke kattemordere og dyreplagere, så er det ranere, paranoide rusmisbrukere eller andre pinglete "tøffinger" som drar det med seg ut på byen i fylla. Mennesker som har skyting med luftvåpen som hobby har strengt tatt ikke stort å tape i mine øyne, det finnes alternativer som har strengere avgrensning til sport og jakt.

Man må gjerne argumentere med at dyreplagere og kriminelle halvaper alltids vil gjøre som de gjør uavhengig av en innskjerping. Men skytevåpen er på ingen måte ønskelig i hendene på folk som vil andre vondt. Presisjon og avstand til målet er ikke stor hindring for en bavian med softgun, sammenlignet med alternativer som kniv eller stein.

Å sette sin lit til at ansvarlige foreldre skal gjøre jobben sin og lære avkommet sitt sunn fornuft og sette grenser har forlengst vist seg å være fåfengt. Sist bekreftet ved en dansk dokumentar om barneskoleelever med ADHD-diagnoser der en alenemor ikke finner noen betenkeligheter ved å la sin sønn leke med softgun. Verden har stø kurs beint mot helvete.

2
1 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Trodde dette var ulovelig i Norge, og kunne bare kjøpes i Sverige/Danmark. Uansett enig, og har bare opplevd drittsekker (mildt sagt) som har disse. Var en nabogutt som skjøt hunden vår med softgun (heldigvis en stor hund som tålte det), og pappa tok det fra han. Fikk kjeft av foreldrene hans selvfølgelig, men pappa ga det aldri tilbake.

1

Lignende innlegg

Laster...