Dyr esc

Innlegg

Dyr

FOTBALLfotball

Katt og vekt

Har en ferdig utvokst hannkatt, som kun veier 2,1kg. Katten er en blanding av norsk skogkatt og noe annet. Han er med andre ord svært liten, å under forventet "minstevekt" på alle utbredte katteraser i norge. Skogkatten blir mellom 3-9 kg, guttene er betydelig større en jentene i denne rasen. Alikevell har jeg en ferdig utvokst hannkatt på kun 2,1 kg.

Jeg har selvsagt ingenting imot at han er så liten, men er det noe jeg burde vite om disse lettvekterne?

1
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Har katten mye energi, i så fall er det et bra tegn. Vær nøye med foring. Snakk med en dyreklinikk om hva de anbefaler av mat.

1

Min britisk korthår er 4,5 kilo og teknisk sett 100 gram overvektig sa veterinæren til meg. Men når det er sagt så har jeg lest det finnes voksene av samme rase ned i 2,2 kilo som ikke er underernært eller syke. Det er bare et avvik som skjer vistnok i ny og ne. Nesten soom en kortvoksthet om vi kan sammenligne.

Jeg tenker man bør sjekke mulighet om det er noe sykdom bak eller slikt. I tilleg om ernærinmg er bra. For hvis han er frisk og spiser sunt er han jo bare litt liten og alt bra :)

1
Link-86 Min britisk korthår er 4,5 kilo og teknisk sett 100 gram overvektig sa veterinæren til meg. Men når det er sagt så har jeg lest det finnes voksene av samme rase ned i 2,2 kilo som...

For hvis han er frisk og spiser sunt er han jo bare litt liten og alt bra :)

han er ganske bortskjemt når det kommer til mat. Mye fisk å kylling. synes han spiser merkelig mye, med tanke på at han har veid 2,1 de siste 3årene. Satser på at han bare er en vanelig kortvokst.

1

Som med oss mennesker, er noen store og noen små, noen lange og noen korte.

Hvor gammel er pusen din? Har han godt med muskler, eller er han en typisk innekatt med lite muskelmasse? Ganske stor forskjell å spore på vekten der, faktisk. En katt er ikke fullt utvokst før den er rundt to, så er pusen yngre, kan det hende han legger på seg litt etterhvert som han utvikler mer muskler.

Som er nevnt under her, om katten er sunn og frisk og glad ellers, og ikke er for tynn, er det ikke noe jeg kjenner til som er annerledes med en liten versus en større katt. Bortsett fra at den lille er lettere å bære med seg, hehe.

1
Bengal1 Som med oss mennesker, er noen store og noen små, noen lange og noen korte. Hvor gammel er pusen din? Har han godt med muskler, eller er han en typisk innekatt med lite muskelmasse...

den er 6 år, når det gjelder muskelmasse så kan det være litt vanskeli å se da den er ganske langhåret, men trur ikke det er alt for mye. Han gjør fra seg ute, å er en del ellers også ute. Han spiser ganske variert, å ganske mye fordi han får de tingene han liker. Dietten han går på inneholder kylling,fisk,tørrfor,kattemat på box og ostepopp.

Reviret hannes er på 165kvadrat, så tror han nyter tilværelsen, uten at han nødvendigvis tenker over at han kunne hatt det mye verre, hehe.

1
FOTBALLfotball den er 6 år, når det gjelder muskelmasse så kan det være litt vanskeli å se da den er ganske langhåret, men trur ikke det er alt for mye. Han gjør fra seg ute, å er en del ellers o...

Om han ikke blir mye tynnere, tror jeg han nok bare er liten og spe fra naturens side. Blir han derimot tynnere, kan det jo være han har innvollsorm.

Sett fram en kasse med kattesand inne, så kan du se det på avføringen i så fall. Sjansen er jo at han velger å bommelomme inne om det er -10 ute.

Men jeg syntes han høres både frisk og flott ut, en heldig liten pus tror jeg. Ostepop er en favoritt hos oss også.

1
imalund [sitat…] ostepop? seriøst? gir du katten din det? katter skal ikke ha salt, og hvis det er en kastrert hankatt kan den utvikle nyresten. hvilket er smertefullt og kan kreve en oper...

Jeg skriver da ikke at jeg forer kattene mine med ostepop, bare at dette var en favoritt også hos noen av mine katter.

Siden jeg adopterer voksne hanner som er ferdig med avlsprogrammet sitt, har jeg erfaring med hva disse kan og ikke kan få av sykdommer, naturligvis. Og hittil har jeg ikke hatt en eneste katt med nyresten, dette nok fordi de spiser variert, og har godt tørrfor beregnet for kastrater, i bunnen.

1
imalund [sitat…] sa ikke det jeg heller, men de skal jo ikke ha salt, det å la dem få ''smake'' ostepop ol er omtrent som å gi bikkja sjokolade. utsette dem for evt helseplager/ død

Nei, en katt dør ikke av å slikke på en ostepop av og til, heller ikke av å få en reke eller to.

Du må la være å tro alt som står i ukeblader og aviser, uten å lese med en viss sunn fornuft. Det at katter ikke skiller ut salt slik vi mennesker gjør, betyr ikke at de dør av den minste mengde salt. Hvis du sjekker innholdsfortegnelsen på det meste av kattemat du finner i dagligvaren, vil du kunne se at den inneholder både salt og sukker.

1

Er katten liten, eller er den tynn? Dersom den er aktiv og spiser godt er det vel sannsynligvis ikke noe å bekymre seg for. Dersom den er veldig tynn kan det kanskje være innvollsorm?

1

Måtte avlive han i går. Det hadde ingenting med vekten å gjøre, han hadde utviklet diabetes og en annen sykdom. Blodsukkeret blei målt til 25.

Han var 7 år, så det kom uforventet. Nå blir det tunge dager.

1

Til tross for smerten katten helt sikkert følte, så føles det ganske urettferdig at man bare kan bestemme at katten skal dø.

Sku virkelig ønske at man kunne kommunisert. Han fortjente selvsagt et ord med i laget...

1

Kanskje det er en "dvergkatt"?? :)

Selv har vi en kastrert tungvekter av en hannkatt på 8-kilo, en ordentlig feiting, men sprek som bare det, og den er også en katt som liker å løpe ute.

Katter er så forskjellige, akkurat som oss på to ben. Noen er bittesmå. andre digre som fjell.

1

Lignende innlegg

Laster...