Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hva gjør jeg hvis jeg treffer på en eller flere ulver i skogen når jeg har med hund? Kan jeg skremme di vekk eller forsvare meg og hunden på noen måte? Jeg vet dette er veldig usannsynlig, men dette er noe jeg tenker på når jeg går i skogen.

1
5 svar

5 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

bjarsvei

Nylig drept elgkalven ved Sognsvann , så ulven er i Oslomarka nå, helt inn til bebyggelsen

1

aicat

Så lenge du har hunden din i bånd - vil en ulv ikke våge å nærme seg pga. lukten fra deg som menneske. Ulven frykter mennesker mer enn noe annet. Men om du har sluppet hunden løs og den befinner seg et stykke unna - er den i stor fare om du skulle befinne deg i et område hvor det finnes ulv. Ulven vil oppfatte alle hunder som "inntrengere" og konkurrenter på dens revir. Det er få hunderaser som er i stand til å ta opp kampen mot en ulv.

1

Chip_chipperson

Har hørt at ulver kan ignorere mennesker når en har med hund.

1

dyratorium

Ulver er svært sky, derfor er sannsynligheten for å møte ulv i skogen usedvanlig lav, selv om du drar langt ut i villmarka. Skulle det mot all formodning likevel skje, og du har hund i bånd, vil hunden antagelig begynne å bjeffe iltert (dvs. 'modig' fordi du er med) Og det vil skremme ulven på flukt, selv om hunden ikke er særlig stor.

Hunder er modige i flokk, men naturlig feig alene. Slik er det med ulver også. Enslige ulver er langt mer harmløse enn to eller flere. Det hender at løse jakthunder blir tatt av ulv, men da fordi hunden er alene, langt borte fra eier. To hunder sammen er imidlertid en relativt god sikkerhet mot at hunden(e) vil bli drept.

Det viktigste i møte med ulv er å ikke oppføre seg som byttedyr. (rømme) Og jo større og sintere hund, jo mer avskrekker det ulven.

Skal man jakte på ulv med hund, må man ha Borzoier som er alet opp og trent for ulvejakt. Men det er strengt forbudt i Norge.

1

Lignende temaer

Bilde

Hus, Hage og Oppussing

Hus, Hage og Oppussing

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Historie

Historie

Laster...