Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Filmer basert på bøker, hvor...

...kraftige forandringer har blitt gjort i historien for å gjøre den mer "familievennlig," eller for å gi den en "happy ending." Har dere noen kandidater?

Min er: Fight Club

Jeg så filmen først, men har lest den briljante boken Fight Club av Chuck Palahniuk mange ganger i ettertid, og orker nå ikke å se filmen lenger. Grunnen er at slutten er helt idiotisk sammenlignet med boka.

I boka, når hovedpersonen skyter seg på slutten, så dør han faktisk. Det forklares aldri på en god måte i filmen hvordan han kan overleve når han skyter seg i hodet. I boka dør han og ender opp med å ha en samtale med Gud i det siste kapittelet. At det samme ikke skjer i filmen har alltid irritert meg. I filmen overlever han og får jenta. Typisk Hollywood-slutt.

1
8 svar

8 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

storpeder

Greven av Monte Cristo-filmatiseringen fra 2002 eller noe sånt må være det verste gjennom tidende. Minst én stor feil i minuttet i filmen sammenlignet med boka.

SPOILERE: Den verste var nok at Albert de Morcerf viste seg å være Monte Cristos sønn i filmen, noe han naturligvis slett ikke var i boka. Herregud så Hollywoodsk. Også rimelig latterlig at de Morcerf senior, som for øvrig ble hetende Mondego gjennom hele filmen, døde etter å ha blitt nedkjempet av Monte Cristo i en fekteduell i filmen mens han skjøt seg selv i boka. At det var nesten 100 andre meningsløse forandringer av nesten like grov art gjorde det ikke særlig bedre. Verste filmatisering noensinne.

1

pling_6

aeon flux-filmversjonen er jo tatt helt ut av lufta så og si....!

1

Harrytass

En ganske god overføring til film må jo bli Johnny Mnemonic, men det er jo en 16 siders novelle.

1

jonas

"Harrytass skrev: En ganske god overføring til film må jo bli Johnny Mnemonic, men det er jo en 16 siders novelle."

Novelle til film er noe eget igjen. Gressklippermannen er vel noe for seg selv i den sjangern. Novellen handler om en som kommer for å klippe plena hos en fyr, men setter i gang med å spise gresset. Filmen handler om en forsker som finner opp en måte å bruke virtual reality til å lære og bruker en tilbakestående gressklippermann som forsøkskanin.

1

Uglerufsen

Grunnen til at han ikke dør er fordi han bommer (ikke med vilje, han prøver å ta selvmord) og treffer seg i kjeven istedet. Jeg likte denne slutten bedre enn den i boken, og husker at Palahniuk synes den var fiffig og. Noe særlig Hollywoodaktig er den ikke.

1

LoveJones

Hæ...? Trodde det var en annen, relativt allment kjent grunn til at han ikke dør på slutten (i filmen), som ingen har nevnt her, men for all del - hver sin tolkning.

1

thommy80

Jeg syns folk henger seg så utrolig mye opp i detaljer fra bøkene, uten noen spesiell grunn.

Det folk må begynne å skjønne er at en film kan aldri bli det samme som boken. En film er alltid en 'version' av historien, tilpasset film mediet. Med en gang folk skjønner det blir det lettere å se filmatiseringer av bøker de liker uten å ha så fantastisk mye forventninger.

Bøkene står for seg, og filmene må absolutt stå for seg!

For i mange tilfeller, hadde filmen holdt seg tro til alle mulige detaljer; små eller store, som omhandler hovedhistorien i boken, hadde filmen blitt svekket. Jeg kan vel trygt si at det gjelder alle bokadapsjoner!

Don't get me started på folk som begynte å kritisere ringenes herre for at de gjorde ting annerledes enn i bøkene. Greit, jeg sier meg ikke enige i alle forandringene, men jeg syns det var herlig at de faktisk tok seg så mye frihet som det de gjorde. De fant ut hva de selv likte ved historien, og fikk det frem på film. resten er historie...

--- " Your 'friends' have a high mortality rate Frank "

1

Ankarn_

han skyter seg i hodet men bommer jo sånn at kula går ut gjennom kjeven.

Sånn jeg husker det ihvertfall en stund siden jeg så den så jeg kan huske feil.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...