Film esc

Innlegg

Film

liverpo__ole

Boyhood (unikt Richard Linklater-prosjekt)

There are long-gestating films that take forever to make due to complications and circumstance. Then there’s the rare one that takes years by design.

Richard Linklater has been making Boyhood since 2002. The film isn’t delayed or in trouble or anything like that. Boyhood is designed to chronicle the growth of a boy from age 6 to his last year of high school at 17 or 18. Ellar Salmon plays the boy through the entire film, because Linklater has shot the movie essentially in sequence, creating new scenes each year since ’02 as Salmon grew.

Ethan Hawke plays the boy’s stepfather and Patricia Arquette his mother. There are similar projects to this one — Paul Almond and Michael Apted’s Up series qualifies — but no dramatic narrative quite like Boyhood. We’ve known about the film for a long time but didn’t know when we’d be able to see it. Now, Hawke says it should hit next year, in 2014.

The actor told The Huffington Post the film is “the most truly original, revolutionary thing I’ve ever been a part of.” Hawke just shot his last part for the film, and says Linklater is shooting one more bit in November. Then “it will be at Sundance or Cannes or Berlin or something next year.”

Bare jeg som synes dette hørtes uhyre spennende ut? Linklater en virkelig en filmskaper jeg har stor beundring for. Krysser fingrene for at dette blir en unik og engasjerende filmopplevelse.

2
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Bare jeg som synes dette hørtes uhyre spennende ut? Linklater en virkelig en filmskaper jeg har stor beundring for. Krysser fingrene for at dette blir en unik og engasjerende filmopplevelse.

Nei, dette høres genialt ut. Og med Linklater er jeg trygg på en god opplevelse.

1

Virker utvilsomt som et meget spennende prosjekt. Begynner å få sansen for Linklater. En av de mest interessante regissørenene i Hollywood om dagen.

1

Noen som har sett denne filmen ? Får sykt mange gode anmeldelser ifølge Metacritics iallefall. 96/100. Men virker glemt på IMDb med sine fattige 1000 stemmer

1

Vanvittig bra film. Utrolig lang, men ønsket ikke at den skulle ta slutt.

Her bør det vanke en del Oscar-statuetter, ellers skjønner jeg ingenting.

1

Og den lokale kinoen ser ut til å ikke gidde vise denne. Den nest nærmeste nøyer seg vist med to visninger med ei uke imellom. Akk ja, folket vil vel ikke ha slikt. Bedre å kjøre på med Børning atter noen uker.

Forøvrig har noen på imdb kommentert pussigheten i at denne og årets Transformers-gørr. Snedig.

1

Hva handler filmen om egentlig ? Annet enn at de følger en gutt fra barndom til han blir voksen.

1
jonas Og den lokale kinoen ser ut til å ikke gidde vise denne. Den nest nærmeste nøyer seg vist med to visninger med ei uke imellom. Akk ja, folket vil vel ikke ha slikt. Bedre å kjøre p...

Og den lokale kinoen ser ut til å ikke gidde vise denne.

Den har fått fantastiske anmeldelser, terningkast 5 og 6 over hele linja. Men den blir ikke satt opp i Oslo av en eller annen grunn, så da blir det nok en kjøretur til Ski Kinosenter for denne skal jeg se.

1

Sett og fordøyd. Det har aldri blitt laget en bedre coming-of-age film, det er jeg sikker på. Alle kan relatere til de prøvelser livet byr på, og de mennesker og situasjonene som rører ved livene våre, i varierende grad. Linklater styrer filmen med en stødig hånd, og karakterene har alle en interessant utvikling som over livets løp alle forandrer seg, modnes og eldes. Men det betyr ikke nødvendigvis at man finner noe større mening med livet, eller at man oppdager sin egen identitet og "plass". Hvor er vi egentlig på vei? Hva er det egentlig vi ønsker i livet? Jeg tror Linklater treffer den berømte spikeren på hodet ved å skildre en masse mennesker i en konstant utvikling.

1
Sarella [sitat…] Den har fått fantastiske anmeldelser, terningkast 5 og 6 over hele linja. Men den blir ikke satt opp i Oslo av en eller annen grunn, så da blir det nok en kjøretur til Ski...

Men den blir ikke satt opp i Oslo av en eller annen grunn

Det skyldes at Oslo Kino er i konflikt/forhandlinger med leverandøren. Samme grunn til at bl.a. Transformers og Captain America 2 ikke ble vist. Min lokale kino(Verdal) er med i samme systemet så derfor vises den ikke her heller.

2
liverpo__ole Sett og fordøyd. Det har aldri blitt laget en bedre coming-of-age film, det er jeg sikker på. Alle kan relatere til de prøvelser livet byr på, og de mennesker og situasjonene som r...

Alle kan relatere til de prøvelser livet byr på, og de mennesker og situasjonene som rører ved livene våre, i varierende grad.

Spørsmålet er vel om filmen makter noe mer enn å bare vise fram prøvelser og situasjoner vi kan relatere til. Blir det bare en oppvekstskildring uten noe dypere innhold som blender med det fiffige 12 årsgrepet?

1

Så denne i dag. Kunne gjerne vært en dokumentar så godt skildret det var ! Ingen dårlige klisjéer eller urealistiske reaksjoner fra Mason. Som da han fikk den børsa i bursdagsgave med bestefaren. Han mumlet bare frem noe "ou ! thanks" der man i andre filmer hadde hoppet på og klemt gamlingen, og sagt noe sånt som "You are the BEST grandpa EVER

1

Mulig jeg ikke var i stemning, men jeg ble ikke noe spesielt rørt av filmen. Godt skuespill osv. men jeg synes ikke den var mer enn en grei film, forventet litt mer.

1

Ellar Salmon ja?

Meget fin film for øvrig, en av de filmene jeg har kunnet relatere mest til mitt eget liv, siden jeg er like gammel som hovedpersonen.

1

Jeg er like gammel som det hovedpersonen er i starten av filmen. Nå skal jeg bruke 12 år på å se hele filmen...se 15 min av den én gang i året.

Tipper jeg kommer til å relatere bra til det som skjer da...

1

Meget bra film!! Så den fredag og at den varer i en evighet gjør ingenting! Han som spilte guttepjokken gjør en kjempejobb! Og Patricia er slett ikke verst for alderen.

2

Så denne for noen dager siden og synes den var veldig skuffende. Mason er en lite interessant karakter som ikke har særlig mye utvikling og det skjer egentlig ikke noe som helst interessant i hele filmen. Veldig tungt å komme seg gjennom nesten tre timer med dette. Terningkast 2

1

Lignende innlegg

Film gabrielle Publisert

Hjelp meg å finne denne filmen

Det var en datter og en pappa og de va på en måte kongelig å så fant han en kone med en datter de soiste bare riskaker og hadde på en måte en sånn navle ring der de tok ut noe blod for å holde seg sla...
1
0 svar
TV-program frode57 Siste svar

For voldsom dekning av krigen

NRK bør gå over til nrk2 med dekningen sin og vente med de verste scenene til etter 21.00. Dette mediakjøret rammer barn. Hadde dette vært kino så hadde det blitt 18 års grense. Krig er voksnes sak. K...
1
2 svar
TV-program vif_support Publisert

Viktor Hovland - suksessåret 2021

Eurosport Norge - Viktor Hovland - suksessåret Kl. 21.00 Viktor Hovland er med Espen Blaker og Marius Thorp for å oppsummere nok et eventyrlig år på golfbanen
Bilde

'Hell yeah': Bahamas felt like a Tour win for Viktor Hovland | Golf Central | Golf Channel

Viktor Hovland reflects on his final round performance at the Hero World Challenge and what his come-from-behind victory in the Bahamas will do for his confi...


Bilde www.youtube.com
3
0 svar
TV-program TURBRA Publisert

Viken Fiber, Alt i boks

I noen år har borettslaget vårt brukt "Viken Fiber, Alt i boks," noe som har fungert bra. Men etter å ha fått en ny BOKS som ikke fungerer sammen med TV-apparatet mitt, må jeg kjøpe nytt TV, selv om d...
1
0 svar
TV-program Oslogg123 Publisert

Stjernekamp 2021

Prøver å starte en tråd, men ikke så veldig optimistisk etter å ha sett at det er totalt dødt her! Men hva synes dere om årets deltakere og første program?
1
0 svar
Laster...