Film esc

Innlegg

Film

liverpo__ole

Vold på Film og TV

Only God Forgives ble buet ut under filmfestivalen i Cannes, som mange kanskje husker. Når Natural Born Killers kom ut i 1994 ble filmen totalslaktet for det mange mente var voldsforherligende framstillinger. Filmer som A Serbian Film har blitt totalforbudt i mange forskjellige land.

Veldig mange mennesker reagerer rett og slett med avsky når de vitner grov og eksplisitt vold i film og TV, enten de er filmvitere eller ikke.

Hva er ditt forhold til fiksjonsvold?

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva er ditt forhold til fiksjonsvold?

Jeg har alltid hatt ett godt forhold til vold på film, hadde heldigvis foreldre som ikke hadde behov for å overbeskytte ungene sine! Fra jeg var ca 10 år så jeg Bruce Lee banke vettet av alle.. jeg så kannibaler dra ut tarmene på folk og spise de.. husker godt når natural born killers kom ut og alt oppstyret..jeg elsket den filmen og pulp fiction og andre godsaker som kom min vei..

Liker fortsatt å se en voldsfilm av og til og det beste av alt er at jeg aldri trenger å gå ut på gata og sloss eller drepe etter å ha sett en voldsfilm..jeg klarer nemlig å skille film fra virkelighet!

2

Schindlers liste inneholder noen grusomme scener, men det er for å vise den grusomme virkelighet. Jeg liker ikke vold i filmer som forherliger vold, som ønsker å ha vold som underholdning.

Kanonene på Navarone viser også at det er mulig å vise krigens grusomheter uten å la blodet sprute. En scene langt ut i filmen viser en dame bli skutt, vi ser aldri blod eller skuddsår, hun bare skvetter til og glir langsomt ned på gulvet. Den scenen er meget virkningsfull og bevegende, det trengs ikke grov vold bare for å vise realiteten i det.

Hadde den scenen vært i en Tarantino-film, ville nok dama blitt skutt i hodet så blod og hjernemasse hadde sprutet, og den som skjøt ville sagt: "Die, you effing c*nt".

2

Skrev særoppgave om dette temaet på videregående for en evighet siden. Husker jeg viste klipp fra et par filmer med litt vold. Blandt annet Scanners og Bloodsport. Ikke akkurat filmer det frister å se på ny.

1

Søren Kierkegaard hadde jo denne teorien som for så vidt virker å stemme. At når man er ung så er man mer opptatt av estetisk moral og immoral, mens man som eldre blir mer moral som i "rett og galt".

Slik jeg ser det stemmer det jo i den form at særlig når man er ung så kan man like å se ting som er helt tydelig galt så lenge det er gjort estetisk. Ikke bare vold, men det meste som ellers ikke er i god smak. Når man blir eldre kan man jo sikkert bli mer opptatt av det etiske rundt volden.

Eneste gangen jeg husker jeg ble irritert av vold var den scenen i Sin City der en av karakterene ble druknet i toalettskålen, eller hva det var som skjedde, og jeg fikk en genuin følelse av at det bare skulle være skikkelig kult, når det egentlig var en ganske vond scene. Jeg synes Tarantino som oftest klarer å balansere seg bedre rundt det, mens Rodriguez synes jeg er langt mindre elegant selv om han prøver på omtrent det samme.

1

Kung fu er jo bare litt bank-opp film , er som wrestling.....det som er støtende derimot er scener som i Casino , de kjenner man mye mer på kroppen (skal ikke spoile men det er snakk om en av hovedfigurene som får gjennomgå , for å si det mildt)

1

Lignende innlegg

Film gabrielle Publisert

Hjelp meg å finne denne filmen

Det var en datter og en pappa og de va på en måte kongelig å så fant han en kone med en datter de soiste bare riskaker og hadde på en måte en sånn navle ring der de tok ut noe blod for å holde seg sla...
1
0 svar
TV-program frode57 Siste svar

For voldsom dekning av krigen

NRK bør gå over til nrk2 med dekningen sin og vente med de verste scenene til etter 21.00. Dette mediakjøret rammer barn. Hadde dette vært kino så hadde det blitt 18 års grense. Krig er voksnes sak. K...
1
2 svar
TV-program vif_support Publisert

Viktor Hovland - suksessåret 2021

Eurosport Norge - Viktor Hovland - suksessåret Kl. 21.00 Viktor Hovland er med Espen Blaker og Marius Thorp for å oppsummere nok et eventyrlig år på golfbanen
Bilde

'Hell yeah': Bahamas felt like a Tour win for Viktor Hovland | Golf Central | Golf Channel

Viktor Hovland reflects on his final round performance at the Hero World Challenge and what his come-from-behind victory in the Bahamas will do for his confi...


Bilde www.youtube.com
3
0 svar
TV-program TURBRA Publisert

Viken Fiber, Alt i boks

I noen år har borettslaget vårt brukt "Viken Fiber, Alt i boks," noe som har fungert bra. Men etter å ha fått en ny BOKS som ikke fungerer sammen med TV-apparatet mitt, må jeg kjøpe nytt TV, selv om d...
1
0 svar
Laster...