Film esc

Innlegg

Film

liverpo__ole

Blue is the Warmest Colour

Årets store gullpalmevinner fra Cannes, Blue Is the Warmest Colour er alt den gir seg ut for å være, samt mye mye mer.

Et fantastisk, søtt, smertefullt, vakkert og hjerteskjærende ærlig innblikk i en ung kvinnes modning fra ungjente til ung dame. Skuespillet fra Adèle Exarchopoulos er det beste jeg noengang har sett på film av en kvinnelig skuespiller, by far.

Ved hjelp av intense close-ups, og nydelige innramminger av hvert bilde klarer kamera å fange opp absolutt alle nyanser ved det fantastiske vesenet hennes. Blikkene, leppene, håret, rumpen, puppene, formene, absolutt alt. Jeg er forelsket i denne jenta (sorry Helene). Jeg vil gi henne en klem, fortelle henne at alt skal gå bra. Jeg vil hoppe inn i hver scene og ta del i elskoven, bare nyte hver minste lille dråpe av henne. Kort sagt. Jeg er oppslukt.

Blue is the Warmest Colour er en usminket berg-og-dal-bane med følelser. Uten å røpe alt for mye kan jeg garantere deg at du får ta del i denne jentas mange opp- og nedturer, og det på en så uhyre ærlig måte at når filmen slutter - gjerne litt før enn hva du helst skulle ønsket - forlater den deg med et eneste stort savn. Som om filmen stjal en bit av hjertet ditt, som du nok aldri kommet til å få tilbake... Tror jeg må se den på nytt. Og det raskt!

Noe av det jeg likte best med filmen var at den var så usminket, den prøvde aldri å være romantisk eller glamorøs. Istedet var den realistisk og ekte. Romantikken kommer nesten helt av seg selv.

Små detaljer som at 15-årige Adele griser rundt munnen når hun slurper i seg spaghetti, sleiker på kniven osv. er med på underbygge dette. Og jeg skal love deg at de mange usminketde sex-scenene i filmen topper det meste dere noengang har vært borti. Shame kan gå å legge seg. Dette var helt utrolig bra. De hadde nok sex på ekte, de nøt det nok på ekte også. Jeg så tross alt tunger berøre klitte et par to-tre ganger.

Et mesterverk.

5
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Denne ser jeg frem til, tre timer med pikekos,pupper og lår..burde jo passe bra for alle testosteron sprengte tenåringene her inne også.

1

Småvulgært åpningsinnlegg. Det kan jo nesten virke som om Adèles kropp og skjønnhet er filmens fremste kvalitet.

Veldig god film for øvrig. En stilstudie i intense close-ups (mer for å fremme sinnelag enn lepper og pupper vil jeg påstå). Bruken av lange scener og tagninger, ved siden av veldig trivielle dialoger, dro i hvert fall meg dypt inn i filmen.

Og jeg er enig i at skuespillet er mesterlig, i forhold til hva jeg har sett av både menn og kvinner. Nesten Binoche-nivå.

1
hvar Småvulgært åpningsinnlegg. Det kan jo nesten virke som om Adèles kropp og skjønnhet er filmens fremste kvalitet. Veldig god film for øvrig. En stilstudie i intense close-ups (mer f...

En stilstudie i intense close-ups (mer for å fremme sinnelag enn lepper og pupper vil jeg påstå).

Haha, det var vel mer ment som en spøk.

Close-ups er jo brukt gjennom hele filmen, og ikke bare under sexscene.

Har skrevet en litt mer nyansert og ytfyllende anmeldelse av filmen på Letterboxd om du er interessert.

1

Denne har fått så mye skryt og oppmerksomhet av gjengen på Montages at den umulig kan leve opp til forventningene.

1

De hadde nok sex på ekte, de nøt det nok på ekte også. Jeg så tross alt tunger berøre klitte et par to-tre ganger.

--- Beklager å måtte skuffe deg men....

WOLFF: Let's talk about the prosthetic vaginas you wear in this film. I read that a makeup artist drove from Paris to set every day to apply them. How exactly were they made?

SEYDOUX: It's like when they create wrinkles on the skin to make you look older.

WOLFF: Like in Benjamin Button [2008] ...

SEYDOUX: Yeah, the same kind of thing. SFX. We had to do a mold of our real vaginas. They used glue and hair.

WOLFF: How long did it take to apply them?

SEYDOUX: An hour and a half, sometimes two hours.

WOLFF: Wow. What was going through your mind? Were you reading a book, writing e-mails?

SEYDOUX: It's like the ob-gyn. We felt embarrassed at first, and then we were, like, talking with [the makeup artists].

WOLFF: So you two were sitting next to each other?

SEYDOUX: Yeah.

EXARCHOPOULOS: We were speaking and texting. Of course, the first time is really not cool because no one wants to do this. But after, you are really free. You can make every movement. We knew that it would seem so real that people would be like [gasping], "Did they sleep together or not?"

WOLFF: Could you still feel each other through the prosthetics?

EXARCHOPOULOS: Yeah, because you are naked, even if it's like a second skin.

WOLFF: You see a lot of action but you don't actually see that much detail up close.

SEYDOUX: No. There's a moment, very briefly, when you see them.

WOLFF: And what did it taste like, plastic?

SEYDOUX: Yeah. But I mean, even if it was a protection—it's the same thing for all [sex] scenes. Even when you kiss somebody, you breathe his smell or his breath or whatever. I could feel Adèle's skin. When you see it on screen, it's very intense, but when we shot it, it was not that complicated. What was complicated was to do it again, again, and again. That was difficult because there's a moment when you feel humiliated. There's a moment you feel like it's too much. Of course you can spend a few hours on it, but it was not a few hours, it was a few days.

1

Fikk endelig sett denne i går. Den var akkurat så fantastisk som jeg hadde håpet på. Gi den jenta en Oscar!

1

Veldig bra. Skuespillet er vanvittig, og jeg kjenner den nyforelskelsesfasen treffer meg veldig. Sammenlignet med "Her", som også har et likt siktepunkt, er det simpelthen klasseforskjell mellom disse, favør blå.

1

Ligger nå ute på (amerikansk) Netflix, til info. Har ikke fått sett den selv enda, men det får jeg nok gjort noe med i løpet av de nærmeste dagene.

1

Lignende innlegg

Film gabrielle Publisert

Hjelp meg å finne denne filmen

Det var en datter og en pappa og de va på en måte kongelig å så fant han en kone med en datter de soiste bare riskaker og hadde på en måte en sånn navle ring der de tok ut noe blod for å holde seg sla...
1
0 svar
TV-program frode57 Siste svar

For voldsom dekning av krigen

NRK bør gå over til nrk2 med dekningen sin og vente med de verste scenene til etter 21.00. Dette mediakjøret rammer barn. Hadde dette vært kino så hadde det blitt 18 års grense. Krig er voksnes sak. K...
1
2 svar
TV-program vif_support Publisert

Viktor Hovland - suksessåret 2021

Eurosport Norge - Viktor Hovland - suksessåret Kl. 21.00 Viktor Hovland er med Espen Blaker og Marius Thorp for å oppsummere nok et eventyrlig år på golfbanen
Bilde

'Hell yeah': Bahamas felt like a Tour win for Viktor Hovland | Golf Central | Golf Channel

Viktor Hovland reflects on his final round performance at the Hero World Challenge and what his come-from-behind victory in the Bahamas will do for his confi...


Bilde www.youtube.com
3
0 svar
TV-program TURBRA Publisert

Viken Fiber, Alt i boks

I noen år har borettslaget vårt brukt "Viken Fiber, Alt i boks," noe som har fungert bra. Men etter å ha fått en ny BOKS som ikke fungerer sammen med TV-apparatet mitt, må jeg kjøpe nytt TV, selv om d...
1
0 svar
Laster...