Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Moderne Film er Blitzkrieg.

Hva mener folket om moderne film hvor trenden er lynkjappe klipp som en mal for en standard normal film?

Jeg liker ofte bedre gamle filmer hvor man har tid til å beskue karakterene, bakgrunnen, settingen, nerven, det å ha tid til å tenke og filosofere. På toppen av det hele så liker jeg å nyte omgivelsene som man ikke har tid til å vise i moderne film, samt TID til absorbere.

Synes det er et jævlig stress mange ganger i dagens film. Det å stresse med å lese teksten i seg selv er et moderne fenomen som ikke eksisterte for noen tiår tilbake.

Det sagt så er moderne film bedre enn noensinne på de fleste områder. Jeg skal ikke være noen sur "alt var bedre før", men BLITZKRIEGEN i den moderne film bør faen meg roe seg ned litt.

2
5 svar

5 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Tarmac

I gamle dager var kameraene så store og tunge at man var pent nødt til å holde doningene i ro. Etterhvert som teknologien utviklet seg kunne man filme bedre og klarere med mindre og mindre kameraer, og derfor ble det lettere å flekke et lite kamera på ryggen og løpe rundt i bygatene.

Begge "stiler" - om vi grovt og frekt kan forenkle det ned til kun to elementer - har sine fordeler og ulemper.

Men det finnes fortsatt regissører av den gamle skolen som liker å holde kameraet i ro og la omgivelsene og ansiktene synke inn i publikum. Jeg nevner Paul Thomas Anderson, Tomas Alfredsson, Quentin Tarantino og David Fincher.

2

Hitherto

Filmene til Michael Bay ble regnet som redigeringsmessig intense på 90-tallet med rundt 600-700 klipp, hvilket var forholdsvis mye på den tiden. I dag er vel dette blitt å regne som normalen.

Mulig dette bare er resultatet av hvordan media generelt er blitt. I dagens multitasking-samfunn har vi mulighet (og behov?) for øyeblikkelig tilfredsstillelse, noe som kanskje reflekteres i filmene. Jeg burde vite, for jeg tenker ofte slik. Jeg har for eksempel blitt svært utålmodig med hensyn til actionfilmer dersom det går for lang tid uten at det skjer ett eller annet spektakulært. Tror jeg har en langt lavere terskel for kjedsomhet enn jeg hadde på 90-tallet da jeg var ganske fersk med hensyn til film og ting som internett fremdeles ikke var så vanlig.

I slike stunder kan det ha ren terapautisk effekt å se Stalker eller noen av Andrei Tarkovskys filmer. Der har du en regissør som tok tiden til bruk.

2

DavidSkruiz

Takk for gode svar begge to.

Dette bør jo være en slags salig blanding av et kompromiss hvor man burde balansere mer. Men igjen lander man på personlige preferanser, og de er absolutt ikke entydige.

Personlig synes jeg moderne film stresser like hinsides som det moderne liv har ført oss til. Mye er bra, også bedre enn "old days", men personlig savner jeg altså litt av den sakte billedføringen og manglende ADHD :)

1

DavidSkruiz

Synes det er litt for høy popcorn faktor i de aller fleste filmer, selv de som er veldig bra. Kunne roet litt ned på et normalt nivå mange ganger og allikevel blitt en topp film. Muligens bedre etter min mening.

1

WatchMe

Enig med trådstarter her. Jeg er glad i film, men liker ikke flesteparten av blockbustere som har kommet de siste åra.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...