Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Dunkirk - Christopher Nolan

Nolans neste film fortjener en egen tråd.

Allied soldiers from Belgium, Britain, Canada and France are surrounded by the German army and evacuated during a fierce battle in World War II

Castet består av blant andre Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy og Mark Rylance.

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=yM9BWtppzko

Utgivelsesdato er 21.juli 2017

1
94 svar

94 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

jback

Fikk nettopp sett den selv. Dæven er sliten...

Modern kunstfilm på mange måter.

Denne filmen vinner en del Oscars.

2

GreySerpent

Nøyaktig samme inntrykket jeg satt igjen med etter 1t og 50 minutter også.

1

sankaa

Likte filmen veldig godt. Filmen ga meg følelsen av å være tilstede under handlingen. Sykt bra filmet og lydeffektene var knall.

Vi blir ikke særlig godt kjent med karakterene, og det er helt greit for meg. Det er en sykt bra film hvis man tar filmen for det den er, syntes jeg. Vil man ha en film hvor masse dialog og èn helt er viktig, så er kanskje ikke dette filmen. Men det er ikke det denne filmen handler om.

2

Machine_Head

Nei, dette var skuffende og smått kjedelige greier. Skjønner ikke helt hvor all hyllesten kommer fra, da dette er noe av det svakere som Nolan har kommet med. Ufokusert, sterilt og lider av det jeg syntes var et manglende narrativ. Jeg skjønner poenget, men følte ikke at det fungerte. Skjønner heller ikke hvorfor han drar til med flere svulstige og klissete replikker/scener (Hardys seiersrunde uten motor over en bakgrunn som ser ut som den er fra 80-tallet spesielt), det ble rett og slett teit.

Og èn ting til: Fy faen det er irriterende at han setter en så utrolig god skuespiller som Tom Hardy til å være en glorifisert statist gjennom nesten hele filmen, det er bare feil bruk av ressurser. Jeg setter pris på at han prøver, Nolan, men håper han går tilbake til en sjanger der hans stil fungerer til hans neste film.

2

jback

(Hardys seiersrunde uten motor over en bakgrunn som ser ut som den er fra 80-tallet spesielt), det ble rett og slett teit.

Seiersrunde?

"veterans reported gliding their Spitfires 15 miles or more"

Kanskje man bør sjekke opp ting og tang før man kaller noe tåpelig.

1

Altimeter

Det innebærer nok ikke twisting and turns i lav høyde som vist i denne filmen. En Spitfire har et dårlig glidetall i utgangspunktet og ved for slike manøvere uten motorkraft som vist i filmen er det svært urealistisk at noe slikt kunne vært gjenomførbart.

1

Eddie.x

Skjønner ikke hypen av denne. Visuelt blabla, dette var tynn suppe. Får ikke noe kjennskap til noen av karakterene, og blir likegyldig til alt som skjer med dem. Veldig skuffende greier fra Nolan. 6/10.

2

Lordtema

Det er jo det som er hele poenget, det er ikke noen "helter" , historien deres er uinteressant da de er en av mange og således "expendable" Det var noe av det jeg digget mest med filmen rett og slett , at det var ikke noe fokus på en enkelt skjebne , og du følte aldri det var noe plot armour ute og gikk !

1

franzsigel

Det er jo det som er hele poenget, det er ikke noen "helter" , historien deres er uinteressant da de er en av mange og således "expendable"

Men det blir ikke nødvendigvis god film av det, selv om poenget er bra...

1

Bakkus

Helt enig, grunnen til at vi blir likegyldig til hva som skjer med karakterende er wooden acting samt noe som rammer de fleste andre Nolan filmer, svak dialog.

1

Tomblands

Det startet utrolig bra og jeg tenkte at dette kommer til å bli en stor filmopplevelse, men som du sier mangelen på karakterer gjør det uinteressant. Det ser veldig bra ut, men det alene er ikke nok til å holde det oppe i 2 timer.

1

Loonie1

Når det var cirka 20 minutter igjen av filmen var det en kar tre rader foran meg som fant frem mobilen og begynte å leke med den. Irriterende, selvsagt, men samtidig forstod jeg ham litt - det var ikke noe spesielt interessant å følge med på historiemessig.

Selv om filmingen var nydelig (minus at det klippet fra noen veldig mørke scener til noen veldig lyse), var det litt som å se en dokumentar når man ikke har den tilhørigheten til noen av karakterene. Ingen standard protagonist og ingen antagonist. Selvsagt er det er valg av Nolan, som tydeligvis funket på mange anmeldere, men jeg hadde forventet noe mer.

Tidsmessig - det at vi følger hendelsene på moloen i syv dager, på sjøen i én dag, og i lufta i én time - gjorde at det for meg ble litt usammenhengende hvem som var hvor når.

Så når jeg om ett år vil se litt krig, er det nok mer sannsynlig at jeg finner frem Saving Private Ryan eller tar et gjensyn med Band of Brothers heller enn å se Dunkirk.

1

bernt007

Nolan lager gode filmer, men ser ut til å truffet innertieren med Dunkirk. Blir unisont hyllet blant store og små anmelderbladene i USA og UK nå som embargoen er hevet. Denne skal ses på kino.

2

KPatSkont

Absolutt mye bra, her er vår anmeldelse https://www.youtube.com/watch?v=WUuVq4APbsA

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...