Nye VGD er lansert! Mer informasjon

vi liker Ikke europeisk film

http://medienorge.uib.no/statistikk/medium/film,oppdatering/283

Kinostatistikken fra 2015 viser at vi stort sett bare ser norske og amerikanske filmer på kino. Fra europa ser vi et par britiske filmer, og en prosent har sett en fransk film på kino i fjor.

Hva er det med filmer fra europa som gjør at vi ikke gidder å se dem på kino? Og hvorfor ser vi ikke asiatiske actionfilmer? Enkelte av dem er ganske storslåtte.

1
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

verticalman77

Jeg husker en gang jeg leide Ringu, og hun bak disken var ganske tydelig med at det var den asiatiske filmen det dreide seg om, hehe.

1

franzsigel

Hva er det med filmer fra europa som gjør at vi ikke gidder å se dem på kino?

Det har kanskje litt med den gjennomsnittelige kinogjenger å gjøre. Mistenker at han (etter at TV-skjermene har vokst til respektabel størrelse) stort sett er i en ung alder hvor Europeisk og Asiatisk film ikke har den helt store appellen.

Men kunne også vært interessant å sett tallene for enkeltfilmer. Har vel en følelse av at de 10-15 største blockbusterne stikker av med en relativ stor andel av totalpublikummet, og i den gruppen er det nok vanskelig for Europa/Asia å blande seg inn.

Og sist men ikke minst skal vi ikke glemme at Amerikanerne er flinke å lage gode, kommersielle filmer. Og kanskje enda flinkere til å markedsføre de...

Og kulturforskjellene mellom Asia og Norge er såpass store at det nok begrenser markedet for kinesiske og koreanske filmer.

1

Elguaje

- Mangel på promotering av de mer ukjente filmene

- Hvor ofte blir det vist f.eks. asiatiske filmer på norske kinoer?

- Det å velge det "trygge" vil jeg tippe er ganske normalt hvis man ikke går på kino så ofte

1

jeangabin

Det finnes jo en del asiatiske megastjerner som jeg tror folk ville sett, jackie chan, jet li og han fat fyren, eller hva han nå heter. Så finnes det en del koreanske stjerner. De japanske er ikke så store som de en gang var.

De beste kinesiske actionfilmene er like underholdende som de amerikanske.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Shopping

Shopping

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Laster...