Nye VGD er lansert! Mer informasjon

100 filmer på en måned

Da er det tid for manndomsprøven!

1-30 April skal 100 filmer sees. Foreløpig er vi to som skal prøve seg, undertegnede og ajx, men håper flere vil være med!

Jeg tenkte at når man har sett en film så skriver man den inn i tråden med nummer og gjerne en karakter. Hvis man vil kan man jo skrive noen linjer om filmen, men dette er frivillig.

Jeg vet at keyser 1 har tatt manndommsprøven, noen andre som vil tilstå..?

Uansett håper vi blir mange som deltar.

4
469 svar

469 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

aJx

Siden det ikke er mulig å sende private meldinger: Langemann og Frank.N.Steen, jeg har smelt sammen et pdf-dokument med alle 300 (vel, 296) filmomtalene, som et lite minne om dette galskapsprosjektet vårt som for min del var et av høydepunktene i 2017.

Må advare om at det kan ha blitt foretatt noe redigering (forkorting) i enkelte av omtalene. Må også nevne at jeg måtte trikse litt for å få vekk en TV-serie som Frank opprinnelig hadde med. Og endelig må jeg beklage at Eksberten ble ekskludert på grunn av (mine muligens litt for) strenge rammer.

Uansett, om dere skulle være interessert i en kopi så er fila tilgjengelig her: http://www.mediafire.com/file/ck42ktt9ynhmpin/100i1rapport.pdf

6

LANGEMANN-1968

WOW! Nydelig stykke arbeid dette her! Tror faktisk dette var min favoritt tråd i år. Det var kjempegøy, men veldig slitsomt..

Har tenkt å legge ut på ei lang fimatisk reise engang neste år, Kanskje noe vi kan gjøre her på VGD? Eller noen som har forslag til et eller annet vi kan gjøre sammen?

Uansett godt nytt (film) år til allesammen og velfortjent tommel til ajx.

2

Kokuhaku

Jeg har lest ganske mye omfattende arbeid på vgd gjennom årene, men dette tar nok kaka.

1

Elguaje

Uansett, om dere skulle være interessert i en kopi så er fila tilgjengelig her: http://www.mediafire.com/file/ck42ktt9ynhmpin/100i1rapport.pdf

Wow!

Strålende arbeid!

1

LANGEMANN-1968

Film nummer 100:

Metalhead (2013) 4/5

Hera vokser opp på ett lite sted på island med mor og far. Storebroren er død i ei ulykke og det preger familien sterkt, selv om de ikke prater så mye om det. Hera vokser opp og blir en rebell som elsker å spille gitar og høre på heavy metal.

Det kommer en ny prest til det lille stedet og det viser seg at han liker samme musikk selv..Hera oppdager black metal via kirkebrenning i norge og ender selv opp med å brenne kirka på det lille stedet. Familien tar etterhvert ett oppgjør med seg selv for å gå videre i livet bl.a ved å tømme gutterommet som har stått urørt siden hans død.

Nydelig film dette og hun som spiller Hera gjør en fantastisk innsats.

5

Frank.N.Steen

"Everybody knows Rick Masters won't go near a job without front money. You should also know that I never fucked a customer out of his front money. My reputation speaks for itself. The fact is that if you can't come up with the front money you're not for real."

100: To Live and Die in L.A. (1985)

Secret Service har i en lengre periode forsøkt å avslutte den beryktede og utspekulerte pengeforfalskeren, Eric Masters (Willem Dafoe) operasjoner, men uten noen suksess. Og verre skal det bli når en av deres egne blir funnet drept, ved en av Masters mange skalkeskjul. Med nyheten om sin venns død samt at den hovedmistenkte er på flukt, faller valget med å gjenopprette Secret Services ry og ære til den gatesmarte og eksplosive Spesial agenten Richard Chance (William L. Petersen) og hans nyansatte og noe nervøse partner, John Vukovich (John Pankow). Sammen får duoen beskjeden om å ta i bruk alle mulige midler, dersom de skal ha noen sjanse til å gå i ringen mot Rick Masters og hans hensynsløse spilleregler.

I denne uberegnelige og beinharde action-thrilleren tar regissør William Friedkin nok et gjensyn med det urbane kaoset i den kriminelle underverden, og med seg har han et imponerende galleri med fremadstormende talenter som: William L. Petersen, Willem Dafoe, John Pankow, Debra Feuer, John Turturro, Darlanne Fluegel og Dean Stockwell i noen av hovedrollene. To Live and Die in L.A. byr opp på den ene overraskelsen etter den andre, der i blant en av de tøffeste og mest eksplosive biljaktscenene som er blitt laget.

Det er smått utrolig at en så dyktig og talentfull kar som William L. Petersen ikke nådde øyeblikkelig stjernestatus på midten av 80-tallet. Der han innen et år var gått, hadde allerede gjort unna to av de tøffeste rollefigurene på film i 80 åra. Først ut som den selvsikre og litt for macho Spesial agenten (som liker å sette ting helt på spissen) Richard Chance, for deretter og følge opp med den ustabile men høyst besluttsomme FBI sporhunden, Will Graham i Michael Manns mesterlige krim-thriller, Manhunter (1986). På slutten av dagen, er det nok heller dessverre slik at pengemenna i Hollywood ikke anså han som en stor nok publikumsmagnet, eller at Petersen selv gjorde noen grove feilvalg, men han fikk nå likevel et slags "comeback", nesten 2 tiår senere, da via TV suksessen CSI, som var sterkt inspirert av hans tidligere rollefigur Will Graham og filmen Manhunter.

Willem Dafoe er ikke akkurat ukjent med å spille skurk på filmlerretet, og innsatsen som den kjølige og kalkulerende Rick Masters, står lett igjen som en av hans mest ondskapsfulle og minneverdige roller. John Pankow er filmens "hjerte", der han havner midt opp i et voldsinferno og må gjøre sitt beste for å samarbeide med sin langt mer aggressive og skyteglade partner.

Filmen innehar også en nokså overraskende slutt, der visstnok kom meget brått på produsentene, som ytret et sterkt ønske om at filmen skulle være en "lettere" actionfilm, der målet visstnok var å lage deres egen buddy-cop action-komedie, ala Beverly Hills Cop. Heldigvis ba Friedkin dem å dra til helvete, og selv om han ble pressa til å lage en alternativ slutt, endte han opp med å gjøre en som er så latterlig dårlig, at det kunne ikke være noe annet enn en eneste stor langefinger i retning produsentene, som jo dreit i om det ville gå imot hele filmens handling, og der virket kun å ha dollar tegnene i tankene.

Selv elsker jeg denne type krim-eventyr, der jeg er glad de sto opp mot pengemenna og testpublikumet, som hadde klaget på at filmens "helt" spilt av Will Petersen, ikke fremsto som nok en oversympatisk og morsom fyr, der slang rundt seg med hysteriske one-liners og at den latterlige Hollywood slutten ble dumpa i søpla, hvor den hører hjemme.

I oppgaven om å skape et pulserende og fengende soundtrack til filmen, falt valget på den britiske synth-pop duoen, Wang Chung, der Friedkin i forkant hadde gjort seg oppmerksom etter å hørt gjennom skiva Points on the Curve (1983), og ga dem full frihet til å gjøre hva de ville. Resultatet var at bandet utga en av sine beste skiver, og som passet perfekt inn med filmens atmosfære og dens karakter.

Filmen ligger nok nærmere titler som Colors (1988) og Training Day (2001) enn Beverly Hills Cop, og selv om enkelte ufine kritikere forsøkte å avfeie den som Friedkins Miami Vice, så har To Live and Die in L.A. endelig begynt å få noe av den anerkjennelsen den så absolutt fortjener, og da ikke bare som enda en "glemt perle", men kanskje en av de aller beste action filmene som ble til på 80-tallet. 9,5/10

Legger til slutt ved en fantastisk musikkvideo fra filmen med musikk av Wang Chung, og låta Wait. Der for min del står igjen som den aller beste videoen jeg har sett noen gjøre av filmen, og er en langt bedre "reklame" for filmen, enn noen av trailerne.

Wang Chung - Wait (1983)

5

LANGEMANN-1968

100: To Live and Die in L.A. (1985)

Gratulerer! Hyggelig at du når 100 med en film jeg har sett. Finfine skriverier, men det er jo ikke noe nytt fra din kant.. nå må jeg få sett litt film jeg også.

1

Frank.N.Steen

Gratulerer! Hyggelig at du når 100 med en film jeg har sett.

Takker. :)

Sto mellom den og Olsenbanden: Siste stikk (1999) som jeg forresten så like etterpå, og er glad den ikke fikk avslutte det hele, da det var en tidvis sørgelig opplevelse, og en film jeg egentlig kunne vært foruten i samlinga, men måtte jo få med den siste i serien. At den filmen var i stand til å sanke 4ere og 5ere i sin tid er smått utrolig, der jeg tror Dagbladet eller Aftenposten overgikk alle og hyllet den som den absolutt beste i serien. Men, men smaken er som baken osv.

1

aJx

100: To Live and Die in L.A. (1985)

Gratulerer, bra jobba! Er også imponert over fyldige omtaler.

1

Frank.N.Steen

Gratulerer, bra jobba!

I like måte. Dette blir nok første og siste (tja, skal aldri si aldri) gangen på en god stund, der jeg gyver løs på 100 filmer i løpet av en måned. Men hadde gjerne slengt meg på en tema måned, der man ikke nødvendigvis ser nøyaktig et visst antall film over tid, men i stedet tar for seg et tema der kan være en sjanger, filmtiår, skuespiller/regissør osv. Det kunne ha vært moro.

3

aJx

#100 Darbareye Elly / About Elly 5/5 Helgeutflukten til Kaspihavet tar ubehagelige vendinger i dette velspilte og etterhvert nervepirrende dramaet fra Asghar Farhadi, et helstøpt mysterium pakket inn i løgner, med mye tematisk dybde og perfekt dramaturgisk oppbygning.

#099 Kalevet / Rabies 3/5 Israels visstnok første skrekkfilm er en blodig og burlesk villmarksgrøsser som burde rendyrket sin svarte komikk så karakterenes absurde handlingsmønstre hadde vært lettere å svelge, men den unge regissørduoen må uansett berømmes for et og annet smart grep og at filmen deres stort sett er mer frivillig enn ufrivillig morsom.

Jaja, nå som mållinjen er krysset skal jeg feire med å se min favorittfilm, laget av min favorittregissør.

4

LANGEMANN-1968

#100 Darbareye Elly / About Elly 5/5

Gratulerer til deg også! Hva er favorittfilmen?

1

aJx

Hva er favorittfilmen?

Vertigo.

Hva med deg?

1

Eksberten

Da ble det 4 filmer på meg på dag 2.

4: From Dusk Till Dawn (1996)

Kultfilm om 2 brutale banditter spilt av Quentin Tarantino og George Clooney ferd mot Mexico med ransutbyttet. Underveis tar de en ferierende enkemann (spilt av Harvey Keitel) og hans to barn til gissel. Når de kommer frem starter dramaet for alvor, når det viser seg at folkene på det lugubre utestedet from dusk til dawn er vampyrer. En sterk åtter fra meg (8/10)

5: The thing (2011)

Jeg ha sett filmen fra 1982 tidligere og hadde store forventninger til denne, men ble skuffet. Filmen handler om det som skjedde rett før 1982-filmen starter. Handlingen er lagt til en norsk forskningsbase i Antarktis og dem finner et romvesen i isen. Internasjonale forskere ankommer isødet, men så viser det seg at romvesenet er i høyeste grad i livet og helvetet bryter løs. Flere av Norges fremste skuespillere er med i filmen. Kanskje går filmen for fort frem, i alle fall rekker man ikke å bli kjent med figurene før de blir drept, eller at romvesenet tar hus i dem. Så da blir ikke engasjementet mitt det helt store i en film som mangler menneskelige skurker og knapt noen helter heller. 5/10

Etter 2 slike filmet roet jeg ned med 2 olsenbanden-filmer. Det blir nok de 2 eneste av disse i løpet av denne måneden, og da valgte jeg likegodt den første og den siste.

6: Olsen-banden (operasjon Egon, 1968)

I den første filmen er ikke alt satt i forhold til hvordan vi kjenner olsenbanden. Hovedkvarteret er ikke hjemme hos Kjell og Valborg, men på et Motell med gledespiker. Kjell og Valborg har tre barn, bare mellomstemann blir med videre. Musikken er annerledes og avslutningen er også annerledes, der Egon kommer ut etter nærmere to år, der også Benny har fått barn. Siste halvdel av filmen,er biljakten etter ranet. Vanskelig å vurdere komifilmer man har sett før: 7/10. Vurderte lavere score, men syntes den var veldig bra tidligere, så oppjusterte den litt.

7: Olsenbandens siste stikk (1999)

Den siste filmen blir endelig Olsenbanden millionærer, men først etter et par mislykkede forsøk. Må vel nesten være den norske filmen, med flest gamlinger i hovedrollene og mange gamlinger i biroller. Gir den et halvt alderspoeng ekstra og havner på 6,5/10

4

Frank.N.Steen

4: From Dusk Till Dawn (1996)

Kultfilm om 2 brutale banditter spilt av Quentin Tarantino og George Clooney ferd mot Mexico med ransutbyttet. Underveis tar de en ferierende enkemann (spilt av Harvey Keitel) og hans to barn til gissel. Når de kommer frem starter dramaet for alvor, når det viser seg at folkene på det lugubre utestedet from dusk til dawn er vampyrer. En sterk åtter fra meg (8/10)

Denne må jeg nok få sett igjen snarest, husker den som en eneste lang orgie av vanvittige one-liners og action-fylte scener, særlig da "Pussy, pussy, pussy! Come on in all you pussy lovers!" eller det å bevitne den grise deilige Salma Hayek sin episke inntreden, samt at det er alltids moro å se kult-heltene John Saxon, Fred "The Hammer" Williamson og Tom Savini gjøre unna noen heftige rollerfigurer. Definitivt en av de beste action-western/splatter eventyrene fra 90-tallet der til og med ikke George Clooney greier å ødelegge moroa. Oppfølgerne var så som så.

1

LANGEMANN-1968

t der til og med ikke George Clooney greier å ødelegge moroa. Oppfølgerne var så som s

Husker jeg var veldig skeptisk når jeg skulle se denne..Clooney kjente jeg bare som såpeskuespiller da, men jeg likte han godt i filmen og selve filmen var jo ganske så gøy.

Enig i oppfølgerne.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...