Film esc

Innlegg

Film

G0oner

Filmer i samme gate som Indiana Jones etc

Kanskje litt mindre hollywood humor da ;)

Er egentlig på jakt etter gode oppdagelsesfilmer, litt i sjangeren til Uncharted (Spillserien på PS4).

Forslag tas imot med takk!

1
17 svar

National Treasure med Nic Cage og Sean Bean var i hvertfall en personlig favoritt hos meg som barn, selv om det ikke er en kritikerfavoritt akkurat.

The Da Vinci Code med Tom Hanks var også en film jeg fikk frysninger av, med et fantastisk soundtrack av kongen selv (anbefaler å se filmen først).

Nå er ikke dette i helt samme gate som Indy Jones og Uncharted når det kommer til setting, men ca samme sjanger! Tror jeg startet en lignende tråd med en annen bruker en gang, usikker på hva den het.

PS: Nicket ditt minte meg også om Goonies - en evig klassiker, med mer setting som Indiana Jones.

2

Secret of the Incas m. Charlton Heston, filmen som i stor grad formet hvordan Indy-looken.

2

King Solomon's mines er utkommet i mange versjoner de siste 80 årene. Jeg har sett den fra 1950 og den fra 1985. 1950 versjonen er den beste av de synes jeg.

Journey to the center of the earth fra 1959 er vel verdt å se.

Valley of the kings fra 1954 var bra hvis jeg husker rett..

MacKenna's gold er fin, men veldig western preg da.

1

High Road to China tror jeg den heter, med Tom Selleck (kjent fra Magnum P.I). En liten sidenote her er at Selleck var førstevalget til Indiana Jones rollen før Harrison Ford.

1

Treasure of the Amazon (1985) er et meget langt stykke unna fra Indiana Jones budsjett og stjernegalleri men denne b-film eventyr/action filmen er langt fra så dårlig som IMDb sine ratings skal ha det til. Her får man en åpenbar "Indiana Jones" lavbudsjettsklone, med gærne nazister, kjøttetende kannibaler, amazon kvinner og grådige, skruppeløse militære kjeltringer på tokt og mye mer. B-film moro og en der tok meg med overraskelse da jeg så den for et par år siden.

Big Trouble in Little China (1986) er vel kanskje en av 80åras aller best eventyr/komedie/action filmer, der Kurt Russell leverer en av sine beste og morsomste roller som den munnrappe og fryktløse trailersjåføren Jack Burton som plutselig befinner seg i en ganske så hårete situasjon med flyvende ninjaer, laserstråler, trollmenn fra det gamle Kina og mye mer. Legg til en haug med elleville spesialeffekter, karakterer, Kim Catrall (på sitt beste) og man sitter igjen med et fantastisk filmeventyr fullt på høyde med Indiana Jones og James Bond.

1

Quatermain filmene, ellers vil jeg foreslå Relic Hunter serien med Tia Carriere evt, Young Indiana Jones serien.

2
Kumite Quatermain filmene, ellers vil jeg foreslå Relic Hunter serien med Tia Carriere evt, Young Indiana Jones serien.

ellers vil jeg foreslå Relic Hunter serien med Tia Carriere

Oj, denne hadde jeg nesten glemt, vel helt til du nevnte Tia Carrere. Husker godt at serien ble sendt en del på en norsk kanal som jeg ikke husker navnet på men som endte opp senere som Viasat 4 (tror jeg) og dette var da i 2001-02. Likte den godt og mye bra eventyr, action og komedie men navnet gikk litt i glemmeboka. Takk for at du bragte den opp igjen.

2
rosenthal The Man Who Would Be King Fra 1975, med Sean Connery og Michael Caine. Har ingen IJ karakter, men mye av settingen og uansett en fantastisk film.

The Man Who Would Be King

Fra 1975, med Sean Connery og Michael Cain

En av mine absolutte favoritt-filmer. Et litt oversett mesterverk som absolutt fortjener å kommer mer fram i lyset.

Ellers ligger det mange forslag på linkene under - både de klassiske adventure-filmene som inspirerte Spielberg, og filmene som i sin tur var klart inspirert av Indiana Jones.

Selv vil jeg gjerne slå et slag for Gunga Din om man tåler svart/hvitt-filmer fra slutten av 30-tallet. Absolutt en av de beste adventure-filmene som er laget, men er dessverre gått litt mer i glemmeboken enn den fortjener.

http://www.theraider.net/information/influences/inspirations.php

http://www.theraider.net/information/influences/legacy.php

2

Husker ikke hvor mange, men tror det ble lagd minst en MacGyver film på 90-tallet, aldri sett før (tror jeg) men muligens ikke det helt store budsjettet ettersom det sikkert går under TV-film genren, ikke at det alltid er negativt men tvilsomt Indiana Jones kvalitet.

1

I tillegg til det som alt har blitt foreslått, vil jeg nevne de to første Mumien-filmene. Ikke akkurat kunstfilm, men god underholdning.

1

Akkurat nå til dags kan jeg vel nevne vår egen Roar Uthaugs Tomb Raider, som er stort sett i samme sjanger. Ganske bra film

1

Lignende innlegg

TV-program Oslogg123 Publisert

Stjernekamp 2021

Prøver å starte en tråd, men ikke så veldig optimistisk etter å ha sett at det er totalt dødt her! Men hva synes dere om årets deltakere og første program?
1
0 svar
TV-program VivaLV Siste svar

Sommer i P2 2021

Tråden ingen leser og tråden som jeg aldri blir ferdig med (siden jeg aldri får hørt imellom alle programmene). Som nevnt tidligere. For meg er miksen mellom litt om privatlivet (skole, utdanning) og...
2
11 svar
TV-program charlie27 Siste svar

En litt rar komiserie om folk som står i bilkø :) korte episoder på Max 5 min men utrolig hvor mye de får ut av det :) ligger på nrk sin nettspiller.
1
2 svar
TV-program charlie27 Siste svar

Iskrigerne

Har pløyd gjennom 4 sesonger nå. Utrolig underholdene serie og jeg som ikke er særlig hockey interessert engang :) er samholdet og oppturene og nedturene som treffer meg :) og køddinga gutta i mellom....
1
6 svar
Film charlie27 Publisert

Conjuring 3

Ganske intens første halvdel så rota de det litt til ved og pøse på med action og djevelutdrivelser :) setter de 2 første filmene høyest :)
1
0 svar
Film cowboyterje Publisert

Spring Uje Spring

Jeg synes det er flaut å si at jeg var den eneste i salen under premieren, for det føles urettferdig. Dette var minst en soleklar sterk femmer.
1
0 svar
Laster...