Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er du blitt mer kresen mht filmer mtp alder?

Er du blitt er snever/kresen på filmområdet etterhver som du er blitt eldre? Eller føler du at filmbransjen er begynt å gå tom for ideer? Det kommer lite nytt og interessant?

Merker jeg har en helt annen appetitt for filmer nå enn da jeg var 20, da gikk det meste av filmer ned - dårlig eller ei, stort sett det samme hvilken sjanger filmen lå i. Jeg ga gjerne filmen en sjanse. Kan ikke helst bestemme meg for om det er fordi jeg syntes filmene som kom ut da jeg var yngre, var mer interessant eller om det er noe annet som har forandret seg.

Men de siste årene så merker jeg at interessen stort sett ligger på enten ganske mørke thrillere, sci-fi filmer av et eller annet slag eller litt hardtslående, realistiske dramafilmer. Alt annet som jeg gjerne så før, romantiske filmer, komedier, rene actionfilmer osv det gidder jeg omtrent ikke lenger å se. Jeg kan se 5min av en film og tenke at "hvorfor skal jeg kaste bort tiden min på dette?"

Det gjør at jeg syntes filmutvalget de siste årene er blitt utrolig snevert, jeg finner liksom ingenting jeg gidder å se til tross for at det finnes et hav av filmer på Netflix, opptaktslisten, viaplay osv som jeg ikke har sett. Det føles som et "ork" å begynne på en film hvor de første 10 minuttene ikke fenger meg så slår jeg av. Og det kommer særdeles lite fra filmbransjen som jeg syntes er verdt å sjekke ut. Jeg ender ofte opp med å se igjen gamle filmer fra 80tallet eller 90tallet som fortsatt kan syntes er like god da som nå.

Er det jeg som er blitt for kresen i en alder av 40, eller er filmbransjen i seg selv mer opptatt av oppgulp og idetørke? Dere som har noen år på baken, opplever dere det samme?

3
30 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Titaanzink

Filmbransjen er vel som den alltid har vært. Masse dritt som spys ut for å tjene penger og enn og annen klassiker innimellom. Ikke noe nytt med det. Finner Hollywood en oppskrift de liker så melkes den for alt det er verdt til folk er lei og slutter å betale.

Jeg syns filmer fra folk som Wes Anderson, Edgar Wright, Christopher Nolan, Taika Waititi m.fl står seg godt oppimot hva som helst fra tidligere tiår.

Filmer man vokste opp med har vel alltid en egen sjarm men når jeg ser igjen actionfilmer fra 80-tallet så er de vel ærlig talt ikke noe særlig bedre enn dagens superheltfilmer.

2

Rainmaker

Filmer man vokste opp med har vel alltid en egen sjarm men når jeg ser igjen actionfilmer fra 80-tallet så er de vel ærlig talt ikke noe særlig bedre enn dagens superheltfilmer.

Tar man bort nostalgien, så er de ganske ordinære ja. Med visse unntak selvfølgelig.

1

borbje

Den remaken til The Thing av Carpenter var superkonge, mens remaken av den igjen med de norske skuespillerne sugde skikkelig..

2

Rainmaker

Har ikke sett den, men var ikke det mer en prequel?

1

Frank.N.Steen

Ja, en av ytterst få filmer, jeg kan se midt på lyse dagen, og likevel få ei gjennomført ekkel følelse/stemning av å se, og der musikken og den intense handlingen selvfølgelig godt backa opp av den vanvittig og nasty spesialeffektene jo alle medvirker til at den er og blir ei uforglemmelige skrekk-thriller.

Den 2011 utgaven var rimelig forglemmelig (og er kanskje det "peneste" jeg har å si om den". Gikk ikke inn med særlig høye forventninger og husker knapt noe annet enn at det ble igangsatt ei mindre joik-allsang et stykke ut, og nei, gikk i søpla like etter.

1

Mister_Morisette

Kjenner meg igjen i din beskrivelse, trådstarter. Merker at jeg har blitt en smule mer kresen når det gjelder film nå som jeg har blitt eldre. Også at filmer som ville kanskje ha trollbundet meg før gir meg ikke samme tilfredsstillelse lengre. Men det betyr ikke at jeg er fullstendig kresen heller.

1

Ruudiculous

Mer kresen?

Føler i større grad at jeg har fått en mer definert filmsmak i voksen alder, med et indre kompass for hva som er kvalitet og verdt å bruke tid på. Å lese anmeldelser, se YouTube-videoer om film, lese artikler på nett og i magasiner, være med i diskusjoner på nett eller i virkeligheten, er like gøy og interessant som det alltid har vært - men det har ingen påvirkning på mine egne meninger og opplevelser lenger.

For å si det sånn, jeg er ikke blant de som lar Rotten Tomatoes-prosenter eller snittkarakterer på IMDB, bidra til avgjørelsen om hva som er den neste filmen som skal sjekkes ut, ny som gammel.

Greit, når jeg ser på et kinoprogram en typisk uke, så er det som oftest maks 2-3 av 10-15 filmer som er aktuelle å bruke 150 kroner på - disse går gjerne under betegnelsen "smale" filmer. Men om man tar utgangspunkt i at programmet får en makeover én gang i måneden, så betyr jo det 20-30 nye, interessante filmer i året. Et ganske ok antall, mtp. at 80% av det jeg ser hvert år, enten er eldre, usette filmer eller gjensyn med noe jeg har sett før.

Også hender det jo at jeg får lyst til å se de "bredere", mer høylydte og oppmerksomhetsskapende sakene også (remakes, superhelt-franchises, osv., annet som kritiseres i denne tråden), dog som ofest som fornøyelige tyggegummier som mister smaken så fort det er over, spyttes ut og aldri mer tenkes på. Men de må være der de også, for det er ikke movie buffs med krevende smak som har fått verdens filmindustri til å gå rundt i alle år. De har alltid vært der.

Selv om det kan diskuteres hvorvidt disse filmene jevnt over pleide å ha mer oppfinnsomhet og større kunstneriske ambisjoner før i tida - en tanke andre er inne på her, og som jeg er mildt sagt enig i.

1

Framsynt

Er det jeg som er blitt for kresen i en alder av 40, eller er filmbransjen i seg selv mer opptatt av oppgulp og idetørke? Dere som har noen år på baken, opplever dere det samme?

Eter å ha tenkt meg om så kommer jeg frem til at Matrix fra 1999 er den siste virkelige gode og originale filmen jeg har sett. Etter dette var det slutt som med så mye annet, musikk f.eks. med få hederlige unntak.

Lurer på om det er PC og mobiler som har gjort folk dummere, for skapeevnen har forduftet.. 80 og 90 tallet var filmens gullalder med den ene storfilmen med nye grensesprengende effekter etter den annen. Nå er det triste remake'er og filmer med elendige plot som totaldominerer. Hovedfokuset er politisk korrekthet og svært lite annet.

Finner ingenting å glede meg over ut over en og annen god serie. Det er serier det går i.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...