Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er du blitt mer kresen mht filmer mtp alder?

Er du blitt er snever/kresen på filmområdet etterhver som du er blitt eldre? Eller føler du at filmbransjen er begynt å gå tom for ideer? Det kommer lite nytt og interessant?

Merker jeg har en helt annen appetitt for filmer nå enn da jeg var 20, da gikk det meste av filmer ned - dårlig eller ei, stort sett det samme hvilken sjanger filmen lå i. Jeg ga gjerne filmen en sjanse. Kan ikke helst bestemme meg for om det er fordi jeg syntes filmene som kom ut da jeg var yngre, var mer interessant eller om det er noe annet som har forandret seg.

Men de siste årene så merker jeg at interessen stort sett ligger på enten ganske mørke thrillere, sci-fi filmer av et eller annet slag eller litt hardtslående, realistiske dramafilmer. Alt annet som jeg gjerne så før, romantiske filmer, komedier, rene actionfilmer osv det gidder jeg omtrent ikke lenger å se. Jeg kan se 5min av en film og tenke at "hvorfor skal jeg kaste bort tiden min på dette?"

Det gjør at jeg syntes filmutvalget de siste årene er blitt utrolig snevert, jeg finner liksom ingenting jeg gidder å se til tross for at det finnes et hav av filmer på Netflix, opptaktslisten, viaplay osv som jeg ikke har sett. Det føles som et "ork" å begynne på en film hvor de første 10 minuttene ikke fenger meg så slår jeg av. Og det kommer særdeles lite fra filmbransjen som jeg syntes er verdt å sjekke ut. Jeg ender ofte opp med å se igjen gamle filmer fra 80tallet eller 90tallet som fortsatt kan syntes er like god da som nå.

Er det jeg som er blitt for kresen i en alder av 40, eller er filmbransjen i seg selv mer opptatt av oppgulp og idetørke? Dere som har noen år på baken, opplever dere det samme?

3
30 svar

Frank.N.Steen

Ja, en av ytterst få filmer, jeg kan se midt på lyse dagen, og likevel få ei gjennomført ekkel følelse/stemning av å se, og der musikken og den intense handlingen selvfølgelig godt backa opp av den vanvittig og nasty spesialeffektene jo alle medvirker til at den er og blir ei uforglemmelige skrekk-thriller.

Den 2011 utgaven var rimelig forglemmelig (og er kanskje det "peneste" jeg har å si om den". Gikk ikke inn med særlig høye forventninger og husker knapt noe annet enn at det ble igangsatt ei mindre joik-allsang et stykke ut, og nei, gikk i søpla like etter.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...