Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er du blitt mer kresen mht filmer mtp alder?

Er du blitt er snever/kresen på filmområdet etterhver som du er blitt eldre? Eller føler du at filmbransjen er begynt å gå tom for ideer? Det kommer lite nytt og interessant?

Merker jeg har en helt annen appetitt for filmer nå enn da jeg var 20, da gikk det meste av filmer ned - dårlig eller ei, stort sett det samme hvilken sjanger filmen lå i. Jeg ga gjerne filmen en sjanse. Kan ikke helst bestemme meg for om det er fordi jeg syntes filmene som kom ut da jeg var yngre, var mer interessant eller om det er noe annet som har forandret seg.

Men de siste årene så merker jeg at interessen stort sett ligger på enten ganske mørke thrillere, sci-fi filmer av et eller annet slag eller litt hardtslående, realistiske dramafilmer. Alt annet som jeg gjerne så før, romantiske filmer, komedier, rene actionfilmer osv det gidder jeg omtrent ikke lenger å se. Jeg kan se 5min av en film og tenke at "hvorfor skal jeg kaste bort tiden min på dette?"

Det gjør at jeg syntes filmutvalget de siste årene er blitt utrolig snevert, jeg finner liksom ingenting jeg gidder å se til tross for at det finnes et hav av filmer på Netflix, opptaktslisten, viaplay osv som jeg ikke har sett. Det føles som et "ork" å begynne på en film hvor de første 10 minuttene ikke fenger meg så slår jeg av. Og det kommer særdeles lite fra filmbransjen som jeg syntes er verdt å sjekke ut. Jeg ender ofte opp med å se igjen gamle filmer fra 80tallet eller 90tallet som fortsatt kan syntes er like god da som nå.

Er det jeg som er blitt for kresen i en alder av 40, eller er filmbransjen i seg selv mer opptatt av oppgulp og idetørke? Dere som har noen år på baken, opplever dere det samme?

3
30 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Ruudiculous

Mer kresen?

Føler i større grad at jeg har fått en mer definert filmsmak i voksen alder, med et indre kompass for hva som er kvalitet og verdt å bruke tid på. Å lese anmeldelser, se YouTube-videoer om film, lese artikler på nett og i magasiner, være med i diskusjoner på nett eller i virkeligheten, er like gøy og interessant som det alltid har vært - men det har ingen påvirkning på mine egne meninger og opplevelser lenger.

For å si det sånn, jeg er ikke blant de som lar Rotten Tomatoes-prosenter eller snittkarakterer på IMDB, bidra til avgjørelsen om hva som er den neste filmen som skal sjekkes ut, ny som gammel.

Greit, når jeg ser på et kinoprogram en typisk uke, så er det som oftest maks 2-3 av 10-15 filmer som er aktuelle å bruke 150 kroner på - disse går gjerne under betegnelsen "smale" filmer. Men om man tar utgangspunkt i at programmet får en makeover én gang i måneden, så betyr jo det 20-30 nye, interessante filmer i året. Et ganske ok antall, mtp. at 80% av det jeg ser hvert år, enten er eldre, usette filmer eller gjensyn med noe jeg har sett før.

Også hender det jo at jeg får lyst til å se de "bredere", mer høylydte og oppmerksomhetsskapende sakene også (remakes, superhelt-franchises, osv., annet som kritiseres i denne tråden), dog som ofest som fornøyelige tyggegummier som mister smaken så fort det er over, spyttes ut og aldri mer tenkes på. Men de må være der de også, for det er ikke movie buffs med krevende smak som har fått verdens filmindustri til å gå rundt i alle år. De har alltid vært der.

Selv om det kan diskuteres hvorvidt disse filmene jevnt over pleide å ha mer oppfinnsomhet og større kunstneriske ambisjoner før i tida - en tanke andre er inne på her, og som jeg er mildt sagt enig i.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...