Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Deres favoritter innen filmmusikk og soundtracks

Tenkte å starte opp ei egen tråd til hyllest for all den minneverdige og uforglemmelige filmmusikken som er blitt, og der en kan diskutere, poste, dele eller komme med sine egne tips/anbefalinger av favoritt komponister og soundtracks, eller bare slenge ut noen tøffe og fengende låter, som ble benyttet i filmens verden.

Her er det jo litt av hvert å velge blant, og selv er jeg nok svakest for film soundtracks der ble til på 70 og 80-tallet, og særlig da fra skrekk, action og sci-fi filmens verden, og hvor man ofte favoriserer de mer minimalistiske, kjølige og pulserende synth-scorene til komponister og artister som John Carpenter, Alan Howarth, Tangerine Dream, Vangelis, Brad Fiedel, Howard Shore osv, fremfor de mer klassiske orkestrale soundtrackene.

Skal forsøke å fylle på med favoritter fremover, men tiden den strekker ikke til her og nå. Men håper jo at man ikke er alene om å sette pris på god og heftig filmmusikk, og valgte å starte tråden i filmforumet, fremfor musikk, og håper det går greit.

Uansett, ei av disse nær perfekte og utrolig gufne synth-scora, fra tidlig 80-tallet, der har gått igjen utallige ganger denne høsten, og selv om filmen antageligvis aldri vil bli like elsket som resten av filmserien, er jo mye av grunnen til at den tredje Halloween filmen står igjen som den store favoritten, nettopp takket være dets urovekkende og creepy stemning, som jo herrene Carpenter og Howarth sørget for å sette, allerede fra første sekund av, da med lyden av de iskalde og kalkulerende maskinene fra helvete:

Halloween III: Season of the Witch - Main Theme

Til dens langt mer pulserende og heftige motpart som avsluttet det hele:

Chariots of Pumpkins

Ikke vanskelig å høre at Brad Fiedel og flere andre 80-talls komponister, sikkert hentet mang en ide om å gjøre lignende, onde og minimalistiske dommedags soundtracks, med tung bruk av synther, og det ville jo fungere utmerket i The Terminator (1984), et par år senere.

Antar at Halloween III: Season of the Witch vil mest sannsynlig for alltid bli stående igjen, som det "sorte" fåret i Halloween sagaen. Men for min del fungerer den i grunn best på egen hånd, som en der skiller seg ut, men på en interessant og kul måte, der planen til Carpenter og Debra Hill var visstnok å kvitte seg for godt, med Michael Myers, allerede etter film nummer 2, og i stede gjøre forskjellige Halloween relaterte skrekkhistorier, hver bidige høst. Men det stoppet jo rimelig kjapt opp, i det fansen savnet Myers, og produsentene savnet billettinntektene.

14
213 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

GimleSag

Musikk i film og serie er noe jeg lever for. Har utallige spillelister på Spotify om temaet, og jeg kommer aldri utenom det når jeg skal lage en ny tur- eller jobbliste. Her er mine bidrag, og kudos til den som gidder å høre på alt. OBS: Listen er noenlunde rangert etter hva jeg hører mest på under hver komponist. Jeg tar kun med mine absolutte favoritter hvor hver film, selv om det er flere godbiter der. Legger ved filmklippet der jeg føler det gir en ekstra effekt.

James Horner

Braveheart

Freedom/The Execution Bannocburn

A Gift of a Thistle

For The Love og a Princess

Titanic

Hymn to the Sea

Avatar

Jake's First Flight

John Murphy

Sunshine

Adagio in D Minor (filmscene)

28 Days Later

In the House, In a Heartbeat

Alan Silvestri

Cast Away

End Credits

Avengers

The Avengers

Forrest Gump

I'm Forrest... Forrest Gump

Howard Shore

The Breaking of the Fellowship

Concerning Hobbits

Evenstar

The Bridge of Khazad Dum (tar med biten som ble brukt i Man of Steel-traileren, siden det er den vakreste delen)

James Newton Howard

Blood Diamond

Archer & Solomon Hike

Trevor Jones

The Last of the Mohicans

The Kiss

Main Title

Vince DiCola

Rocky IV

Training Montage

John Powell

How To Train Your Dragon

Test Drive (filmscene)

Bill Conti

Rocky

Going The Distance

Redemption

Steve Jablonsky

The Island

My Name Is Lincoln

Transformers

Arrival to Earth

Autobots

Philip Glass

The Truman Show

Truman Sleeps

Koyaanisqatsi

Koyaanisqatsi - aldri hørt om filmen, men denne dukket opp i en Scrubs-episode for årevis siden. Ble umiddelbart lagt til i listen.

Daft Punk

Tron

The Son of Flynn

Hans Zimmer - The man of the hour

The Thin Red Line

God Yu Tekem Laef Blong Mi

Journey to the Line

Pearl Harbor

Tennessee

The Da Vinci Code

Chevaliers De Sangreal

Pirates of the Caribbean

Drink Up Me Hearties Yo Ho

Interstellar

Cornfield Chase

Mountains - spesielt siste del

No Time for Caution (filmscene)

Inception

Time (filmscener)

Blade Runner 2049

Mesa - spesielt første del

The Amazing Spider-Man 2

I'm Spider-Man

The Lion King

This Land

Planet Earth II

Suite

The Dark Knight Rises

Why Do We Fall

Bonus - ikke nødvendigvis filmmusikk (men sterkt forbundet med):

The Blood Of Cu Chulainn - The Boondock Saints

Helvegen - Wardruna (kjent fra Vikings)

Cara Mia Addio - Portal 2 (hehe, ops)

Pokémon - aner ikke komponisten. Gidder ikke søke opp

SÅNN DA. Fytti katta. Har sikkert glemt mye. Men i frykt for å miste innlegget tror jeg at jeg poster. Har også latt være å poste de opplagte (Star Wars, Harry Potter, Jurassic Park etc.). Har også droppet serier for denne gang. Håper listen kan glede, selv om jeg tror det er best å se filmen først for å få samme feelingen som jeg har.

4

PapaSmurf

Forrest Gump

Den Theme-melodien der hadde det vært fint å hatt som sin egen themesang en fin sommerdag man går ut døra på vei til jobb. :)

2

Frank.N.Steen

Forrest Gump

Også et fantastisk soundtrack, særlig bruken av såpass mange velkjente klassikere, og husker at når pappa kjøpte ei ny VHS spiller, fikk han med 4-5 VHS filmer (deriblant Forrest Gump) samt soundtracket til nevnte film, med 2 CDer av utrolig fin og fengende musikk fra 50-60-tallet.

Usikker på hvor det ble av den CDen, men fikk litt lyst til å høre den igjen, for gikk utallige ganger i CDspilleren på 90-tallet.

1

Magiii

Pearl Harbor

Tennessee

Den er fantastisk nydelig. Du nevner også "This Land" fra Løvenes Konge. Helt fantastisk, den også. Den blir litt glemt fra all den andre gode musikken i filmen.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...