Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Deres favoritter innen filmmusikk og soundtracks

Tenkte å starte opp ei egen tråd til hyllest for all den minneverdige og uforglemmelige filmmusikken som er blitt, og der en kan diskutere, poste, dele eller komme med sine egne tips/anbefalinger av favoritt komponister og soundtracks, eller bare slenge ut noen tøffe og fengende låter, som ble benyttet i filmens verden.

Her er det jo litt av hvert å velge blant, og selv er jeg nok svakest for film soundtracks der ble til på 70 og 80-tallet, og særlig da fra skrekk, action og sci-fi filmens verden, og hvor man ofte favoriserer de mer minimalistiske, kjølige og pulserende synth-scorene til komponister og artister som John Carpenter, Alan Howarth, Tangerine Dream, Vangelis, Brad Fiedel, Howard Shore osv, fremfor de mer klassiske orkestrale soundtrackene.

Skal forsøke å fylle på med favoritter fremover, men tiden den strekker ikke til her og nå. Men håper jo at man ikke er alene om å sette pris på god og heftig filmmusikk, og valgte å starte tråden i filmforumet, fremfor musikk, og håper det går greit.

Uansett, ei av disse nær perfekte og utrolig gufne synth-scora, fra tidlig 80-tallet, der har gått igjen utallige ganger denne høsten, og selv om filmen antageligvis aldri vil bli like elsket som resten av filmserien, er jo mye av grunnen til at den tredje Halloween filmen står igjen som den store favoritten, nettopp takket være dets urovekkende og creepy stemning, som jo herrene Carpenter og Howarth sørget for å sette, allerede fra første sekund av, da med lyden av de iskalde og kalkulerende maskinene fra helvete:

Halloween III: Season of the Witch - Main Theme

Til dens langt mer pulserende og heftige motpart som avsluttet det hele:

Chariots of Pumpkins

Ikke vanskelig å høre at Brad Fiedel og flere andre 80-talls komponister, sikkert hentet mang en ide om å gjøre lignende, onde og minimalistiske dommedags soundtracks, med tung bruk av synther, og det ville jo fungere utmerket i The Terminator (1984), et par år senere.

Antar at Halloween III: Season of the Witch vil mest sannsynlig for alltid bli stående igjen, som det "sorte" fåret i Halloween sagaen. Men for min del fungerer den i grunn best på egen hånd, som en der skiller seg ut, men på en interessant og kul måte, der planen til Carpenter og Debra Hill var visstnok å kvitte seg for godt, med Michael Myers, allerede etter film nummer 2, og i stede gjøre forskjellige Halloween relaterte skrekkhistorier, hver bidige høst. Men det stoppet jo rimelig kjapt opp, i det fansen savnet Myers, og produsentene savnet billettinntektene.

14
213 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Mister_Morisette

Først vil jeg rose deg for en glimrende tråd, trådstarter.

Mine favoritter er kanskje litt for enkle valg, men jeg har alltid hatt en soft spot for Braveheart, Titanic og The Lord of the Rings-soundtrackene. The Lion King er også en favoritt.

3

Frank.N.Steen

Takk, :) Det var moro å se hvordan tråden nærmest eksploderte på såpass kort tid, og det vitner vel mest om at film og tv-musikk har tydeligvis betydd/betyr veldig mye for veldig mange, og har rent inn så mye gode og interessante tips, at en har dessverre ikke fått tid til å gå over alt, enda.

Synes ikke det er noe "enkelt" over dine valg, disse er jo storslagne soundtracks, og har vurdert å dra frem de Extended Lord of the Rings utgavene i romjulen, der har ofte fungert som utmerket underholdning på denne tid av året.

Kjøpte vel alle 3 offisielle soundtrackene til Howard Shore, i sin tid, og tror nok at jeg falt aller mest for musikken fra Two Towers, særlig overgangen fra Two Towers og Return Of The King, da mot de dype farlige grottene/hulene og lyden av Gollum som leder følget på ville veier, i retning "her", og når låta Gollum's Song slo til, da fikk man en av de ytterst få gåsehudfremkallende stundene en kan huske i ei mørk kinosal.

Et par døgn etter, og man så filmen på ny, etterfulgt av enda et besøk noe senere. Kan vel si at man var ganske så fornøyd med filmopplevelsen ja. Men musikken, den var helt klart en viktig del av det hele.

2

Mister_Morisette

Ingen årsak :) Vel, du fortjener at tråden din eksploderte på såpass kort tid. Og ja, det beviser at film betyr mye for mange (noe som det skal gjøres). Og takk for at du ikke synes at mine valg var for enkle.

2

Borchers

Det var moro å se hvordan tråden nærmest eksploderte på såpass kort tid, og det vitner vel mest om at film og tv-musikk har tydeligvis betydd/betyr veldig mye for veldig mange, og har rent inn så mye gode og interessante tips

Innlegget ditt har ligget som "dagens innlegg" på forsida av forumet helt siden du skrev det. Er nok mye av grunnen til at det har fått mange innlegg.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...