Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Deres favoritter innen filmmusikk og soundtracks

Tenkte å starte opp ei egen tråd til hyllest for all den minneverdige og uforglemmelige filmmusikken som er blitt, og der en kan diskutere, poste, dele eller komme med sine egne tips/anbefalinger av favoritt komponister og soundtracks, eller bare slenge ut noen tøffe og fengende låter, som ble benyttet i filmens verden.

Her er det jo litt av hvert å velge blant, og selv er jeg nok svakest for film soundtracks der ble til på 70 og 80-tallet, og særlig da fra skrekk, action og sci-fi filmens verden, og hvor man ofte favoriserer de mer minimalistiske, kjølige og pulserende synth-scorene til komponister og artister som John Carpenter, Alan Howarth, Tangerine Dream, Vangelis, Brad Fiedel, Howard Shore osv, fremfor de mer klassiske orkestrale soundtrackene.

Skal forsøke å fylle på med favoritter fremover, men tiden den strekker ikke til her og nå. Men håper jo at man ikke er alene om å sette pris på god og heftig filmmusikk, og valgte å starte tråden i filmforumet, fremfor musikk, og håper det går greit.

Uansett, ei av disse nær perfekte og utrolig gufne synth-scora, fra tidlig 80-tallet, der har gått igjen utallige ganger denne høsten, og selv om filmen antageligvis aldri vil bli like elsket som resten av filmserien, er jo mye av grunnen til at den tredje Halloween filmen står igjen som den store favoritten, nettopp takket være dets urovekkende og creepy stemning, som jo herrene Carpenter og Howarth sørget for å sette, allerede fra første sekund av, da med lyden av de iskalde og kalkulerende maskinene fra helvete:

Halloween III: Season of the Witch - Main Theme

Til dens langt mer pulserende og heftige motpart som avsluttet det hele:

Chariots of Pumpkins

Ikke vanskelig å høre at Brad Fiedel og flere andre 80-talls komponister, sikkert hentet mang en ide om å gjøre lignende, onde og minimalistiske dommedags soundtracks, med tung bruk av synther, og det ville jo fungere utmerket i The Terminator (1984), et par år senere.

Antar at Halloween III: Season of the Witch vil mest sannsynlig for alltid bli stående igjen, som det "sorte" fåret i Halloween sagaen. Men for min del fungerer den i grunn best på egen hånd, som en der skiller seg ut, men på en interessant og kul måte, der planen til Carpenter og Debra Hill var visstnok å kvitte seg for godt, med Michael Myers, allerede etter film nummer 2, og i stede gjøre forskjellige Halloween relaterte skrekkhistorier, hver bidige høst. Men det stoppet jo rimelig kjapt opp, i det fansen savnet Myers, og produsentene savnet billettinntektene.

14
213 svar

Borchers

Det var moro å se hvordan tråden nærmest eksploderte på såpass kort tid, og det vitner vel mest om at film og tv-musikk har tydeligvis betydd/betyr veldig mye for veldig mange, og har rent inn så mye gode og interessante tips

Innlegget ditt har ligget som "dagens innlegg" på forsida av forumet helt siden du skrev det. Er nok mye av grunnen til at det har fått mange innlegg.

1

staaalisen

Innlegget ditt har ligget som "dagens innlegg" på forsida av forumet helt siden du skrev det.

Det er også årsaken til at jeg ble oppmerksom på det. Og åpningsinnlegget er så velformulert at det innbyr til ettertanke og glede.

Gode filmer blir bedre med god musikk. Danser med Ulver fra 1991, er ett eksempel. Musikken til denne filmen er komponert av John Barry. Han var også ansvarlig for musikken til en klassiker som Mitt Afrika fra 1985, og har dessuten en langvarig tilknytning til musikken i James Bond filmene fra forrige århundre.

Men det som sitter sterkest i minnet mitt er filmen fra 1991 som handler om en hvit, amerikansk soldats møte kulturen til en gruppe amerikanske prærieindianere av lakota-sioux stammen. Ved Oscar-utdelingen i 1992 vant Danser med Ulver prisen for beste filmmusikk. Musikken er arrangert for spilling i korps. Jeg har spilt den flere ganger, og den slår alltid godt an blant publikum.

2

Frank.N.Steen

komponert av John Barry. Han var også ansvarlig for musikken til en klassiker som Mitt Afrika fra 1985, og har dessuten en langvarig tilknytning til musikken i James Bond filmene fra forrige århundre.

Har alltid hatt sans for John Barry, men har vel kun Body Heat (1981) soundtracket i samlingen, et meget godt et sådan, men etter å ha vært gjennom store deler av de klassiske James Bond filmene (i Bond-tråden til Mr. Pets) så innser jeg at her må en jo få handlet inn noen av Barrys mange bidrag, og er vel i grunn litt usikker på hvem eller hvilket Bond soundtrack som regnes å være blant de beste/tryggeste å starte veien med. Goldfinger, You Only Live Twice og On Her Majestys Secret Service er nok de 3 Bond filmene jeg husker imponerte mest, med tanke på musikken, så tror nok 60-talls perioden er stedet å begynne, for min del.

1

Frank.N.Steen

Ja, du har nok helt rett i det. Stusser jo litt på "dagens", når det er vel snart oppe i 2 uker, siden det ble postet.

Men uansett, veldig moro med såpass til aktivitet, og ikke minst da omkring to ting man bryr seg veldig mye om, nemlig film og musikk.

1

Lignende temaer

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

YouTube

YouTube

Bilde

Wrestling

Wrestling

Bilde

Tegneserier

Tegneserier

Bilde

Shopping

Shopping

Laster...